Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pintia

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Wineporn nemzetközi nagyágyúkat felvonultató kóstolóinak sorában ismét egy komolyabb traktus következett, amely ezúttal a világ talán leghíresebb, legnagyobb presztízsű édes borának megtapasztalására adott alkalmat. A világ különböző pontjairól származó, köztük természetesen Tokaj-Hegyalja…..
pintia 2016.12.21 11:25:01
pintia 2016.12.21 11:53:00
@akov: gyenge édes bor innen indul? Azt gondolnám, h címke hatás volt az ok. Mindenesetre érdekes így tekinteni a pontozás objektivitására.
pintia 2016.12.22 11:45:03
@BZoltan: Bármennyire is megosztó személyiség vagy, az utolsó mondatoddal kifejezetten egyetértek. :-)
A Weninger nevet azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni. Aki ebben az országban vagy a szomszédos Ausztriában valaha komolyabb borozásba kezdett, tudja, hogy nem csak Burgenland egyik legelőkelőbb bortermelőjéről, hanem a Soproni borvidék szerencséjéről is beszélünk. Mert Sopron kétségkívül nem…..
pintia 2016.12.13 11:27:40
@Takács Kr.: Pontosan! A '05-ös évjáratig nem lehetett velük mellényúlni, azóta lutri... Franzi kizárja a köz igényeit, csak a saját feje után megy, ez a hozzáállás nem igazán fogyasztóbarát...
pintia 2016.12.13 16:13:17
@Hepci: Ezért hanyagolom az utóbbi jó pár évben őket, max. csak akkor veszek tőlük vmit, ha több forrásból jön vissza, hogy érdemes megkóstolni...
A villányi nagyok alapszériás borai már hosszabb évek óta nem tartoznak a hazai must-taste-vöröseink közé. Észszerűen hálátlan fogyasztóként ugyanis gyakrabban vagyunk kénytelenek elfeledni a tényt, miszerint a vékonypénztárcás Bockok, Gerék és Vylyanok annak idején megbízható kiutat jelentettek az…..
Van Ausztráliában egy pince, jó mélyen a Clare Valley-ben eldugva, úgy hívják Wendouree. A neve nemes egyszerűséggel csak ennyit jelent az aboriginalok szájából: „kopj le!”. Nincs Facebook oldal, nincs e-mail cím, nincs website, nincsenek furmányos marketingesek, nincsen semmi, csak egy telefonszám,…..
pintia 2016.07.20 16:25:41
@akov: a DM boltokban van, találkoztam velük kint, a honlapon a 37 jelzett termékből néhány, és üzletenként változó. Ha valaki Wde élményre vágyik, nem teljesen lehetetlen, de persze erősen korlátozott, hogy éppen melyik fajta és melyik évjárata.
Másfél évvel ezelőtt még az év felfedezettjei voltak, manapság viszont már a borvidék legjobbjai között szokás emlegetni a Szeleshát szőlőbirtokot. Talán a szekszárdi TOP 3-ba sem túlzás besorolni őket, amihez persze nem elég néhány jó árértékű tételt letenni az…..
Németország után Ausztráliában termesztik a legnagyobb területen a rajnai rizlinget, ez még talán nem közismert tény mifelénk. Sokra tartják az ausztrálok, szeretik is, mi több, a világ nagy borpiacain is egyre inkább elismerik és keresik ezeket a borokat, belekóstoltunk hát mi…..
pintia 2010.11.02 13:38:05
@európai: A Terra Australis kinek, mikor, hogyan és hol érhető el? Engem kifejezetten érdekelne.
Ha megkérdeznék a kedvenc szőlőfajtámat, gondolkodás nélkül rávágnám: a syrah az. Karakteres, szép borokra képes hűvösebb és melegebb klímákon egyaránt, Egertől Villányig, a Rhone völgyétől a Barossa-ig. Ezt a változa- tosságot tükrözendő, három kontinensről kóstoltam…..
pintia 2010.10.25 13:20:00
@európai: szia európai! Ausztrál shirazok-nál maradva a következő pincészetekről mi a véleményed: Pirramimma, Cassegrain, Rymill, Taylors Wines, Trentham Estate, Tatachilla? A közeljövőben szándékozom vásárolni a fentiek közül, szívesen vennék egy kis referenciát!
A borvilág wunderkindjei közül az egyik a szomszédunk: Ausztria. A vöröseknél világszerte jóval kevesebb hájpolásban részesülő fehér oldalon az utóbbi öt év talán legnagyobb áttörése az osztrák zöldveltelini, ami úgy vált divatossá és közkedveltté, hogy közben nem ment…..
Bármely rajongói fórum ösztönösen arra törekszik, hogy terjessze a mémet, azaz esetünkben, hogy a borozás iránti szenvedéllyel másokat is megfertőzzön. Ennek tagadhatatlanul fontos eleme a verbális násztánc, de a lényeg mégiscsak az anyag maga, amitől belázasodtunk. Ebben a…..
pintia 2010.10.14 16:38:34
@londonercsecse: én a következőkkel találkoztam mostanság a Tesco-ban: Weninger Sopron 2008, Szeremley Rizling 2008, Szent István Rosé 2009, Bussay Essküvé 2008 (talán még a Konyári Loliense 2008).
pintia 2010.10.14 16:46:43
@londonercsecse: ...és Heimann Kékfrankos 2007.
Az tényleg ritka, hogy valamely termelőnek konkrétan minden egyes bora extra élménybe torkolljon, függetlenül attól, mely kategóriában játszik. Sok kedvenc borászom-pincém van, de ahogy végigpörgettem őket agyban, szinte mindegyik szortimentjében találtam tételt, amelyhez nem…..
pintia 2010.07.09 17:19:50
@AG 2.0: ...mármint bárki, akinek élménye volt vele :)