Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mészáros József Jenő

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 (A petíciót itt írhatod alá virtuálisan!)PREAMBULUM:SAJÁT NÉVVEL, VAGY SEHOGY!NAGYON SZÉPEN KÉREM, HOGY A PETÍCIÓT CSAK VALÓS NÉVVEL ÍRJA ALÁ, AKI VÁLLALJA. EZÚTON IS ELHATÁROLOM MAGAM "OSTOR ÉS KEGYELEM" NEVŰ ALÁÍRÓTÓL, MERT A…..
Mészáros József Jenő 2010.07.16 18:13:47
Tisztelt Kanizsaiak!
Azért csatlakoztam Tar Mihály felhívásához, mert húsz éve várom már, hogy a mindenkori önkormányzat, Nagykanizsa Megyei Jogú Város Önkormányzatának képviselői, egy élhető városért dolgozzanak, és ténykedésük során legfontosabb feladatként városunk polgárainak boldogulása lebegjen szemük előtt.
Hogy hol tartunk most, azt Misi nagyon jól fogalmazta meg. Idézem:
„Megélhetési politikusok, különböző – látható és láthatatlan – érdekekből szerveződött klikkek, önös érdekek mentén dolgozó képviselők, saját maguk népszerűsítésével és hangulatkeltéssel foglalkozó városatyák kompromisszumképtelen, együtt dolgozni nem tudó összejövetelévé vált városunk önkormányzata.”.
Szégyen, ahogyan a városvezetés jelenleg ténykedik. A polgármestert „szabadságolás” ürügyével félreállították, és most egy ellenőrzés nélküli „szabadcsapatnak” tűnik az önkormányzat. Mielőtt valaki is zokon venné kijelentésemet, gondoljon arra, hogy egy polgármestert miért, és milyen módon lehet a törvények betartásával „eltávolítani”. Azt sem szeretném, ha félreértenének. Nem Marton Istvánt védem, csupán a törvényre hivatkozom. Jó egy éve volt meg erre a lehetőség, a képviselő testület feloszlatása, új választások kiírása. Előre borítékolni lehetett a végkifejletet: minden maradt a régiben. Talán egy képviselő sem volt, aki komolyan gondolta volna az akkor szinte „napirenden lévő” megoldást. Pedig a tisztesség ezt kívánta volna! Röviden a múltról és a jelenről csak ennyit, hiszen a mai állapot minősít minden érdekeltet.
Én azt mondom, hogy ezt a helyzetet meg kell szüntetni, és ennek egy módja van, az önkormányzati választás. Hogy Miniszterelnök Úr szavaival éljek: „Forradalmat kell csinálni a szavazófülkékben.”.
Minden eddigi blog hozzászólást aprólékosan elolvastam, és azt látom, hogy mindenki változást akar. Engedjenek meg pár idézetet:
„Nagyon szeretném, ha nem egy fellángolásról lenne szó, hanem valóban történne valami.”
„Oldalakon keresztül lehetne sorolni, hogy mit nem tettek képviselőink a városért.”
„Nagyon meg kell gondolnunk, kire adjuk voksunkat a következő választáskor.
Bizonyára a jelenlegi képviselők közül sokan bepróbálkoznak. Legyünk észnél!”
A Kanizsa újsággal kapcsolatban: „…oldalakon keresztül marják egymást nagyreményű vezetőink, és ez így zajlik ,,idétlen'' idők óta! … Tényleg ránk férne egy normálisabb Kanizsa!”
Ismét Misit idézem, aki egyik képviselőnknek válaszolt: „Azt, hogy ebből a sz..ból hogyan lehet kimászni még csak véletlenül sem akarjátok kitalálni. Lehet, hogy nehéz ezzel szembesülnötök, de ezt a várost már nem ti fogjátok a jó irányba mozdítani. Ez a huszonhat ember már bebizonyította, hogy erre alkalmatlan!”
Most pedig senkit sem megbántva, pár megjegyzésem és javaslatom lenne. Én tudom, hogy nem a jelenen kell rágódnunk, és semmire sem megyünk, ha csak ennek véleményezéséig jutunk el. Lépni kell, tenni kell. Hogy bátrabbak legyünk: történt egy felmérés, amiben azt tudakolták a Szuperhír olvasóitól, hogy kiket látnának szívesen a jelenleg regnáló testületből a jövendőben. A markáns többség, 69 százalék úgy nyilatkozott, senkit nem látna szívesen a jelenlegiek közül. Természetesen nem valószínű, hogy ez a vélemény lényegesen befolyásolná a jelöltállító szervezeteket a listák összeállítása során. Úgy vélem, ezzel nem kell foglalkoznunk. Erősítsen bennünket az a tudat, hogy 5060 szavazat érkezett (nem kis szám), és ebből az abszolút többség, 69 százalék senkit nem szeretne a jelenlegiek közül az új képviselő testületben tudni.
Még egyszer megismétlem: ha csak véleményt nyilvánítunk, attól még az őszi (október 3.) választáson ugyanez a társaság foglalja el a képviselői székeket, vagyis nem változik semmi.
Úgy gondolom, hogy egy dologgal lehet csak megérinteni, megszólítani a kanizsai lakosokat, és ez a munkanélküliség aránylag gyors és folyamatos felszámolása. A kanizsai pártoknak, azok képviselőinek nincs a munkanélküliség felszámolására programjuk, mint ahogy nincs megfelelő program a város jövőjéről sem.
Munkahelyek teremtésére megvalósítható programom van – ami természetesen bővülhet –, és ezáltal Nagykanizsa jövőképe is sokkal szebben fest, mint amilyen a jelenlegi állapot. Ez nyilvánvalóan a munkahelyek létrejöttének egyenes következménye.
Én nem a sült galambra várok, én tenni akarok ezért a városért, Nagykanizsa polgáraiért! Tudom, hogy nincs egy vesztegetni való percünk sem a hátralévő rövid idő miatt, és biztos vagyok abban, hogy Önök is így gondolják. Hogy teljesen világos legyek, én Egyesületben gondolkodom, amely az önkormányzati választáson felkészülten indulhat. Tenni egy jobb jövőért akkor tudunk, ha kidolgozott, megfelelő a jövőképünk, vagyis van programunk, ami segít bennünket helyzetbe hozni azért, hogy egy erős összefogással élhető várost építhessünk, szorgalommal és becsülettel a többség elvárásának megfelelően.
Ha bárki a jelenlegi 41 aláíróból tenni szeretne a városért, a munkanélküliség folyamatos, gyors felszámolásáért, kérem, hogy jelezze egy mondattal a kommenteknél. Az sem baj, ha nem saját nevén teszi. A találkozás pontosítása utána is megtörténhet.
Biztos vagyok abban, hogy az új önkormányzatban régi arcokat is lehet majd látni. Én mégis a 69 százalékhoz tartozom. És Önök?
Köszönöm, hogy elolvasták felhívásomat.
Mészáros József Jenő 2010.07.18 16:50:02
Kedves Kanizsaiak! Kedves Petíciót Aláírók!
Kivártam az újabb levelemmel. Kíváncsi voltam hogy az aláírók, és az eddigi levelezők komolyan gondolkodó, a városért tenni akaró személyek-e. Egy beírt mondattal próbálom összegezni a látszólagos tenni vágyást: „Nagyon szeretném, ha nem egy fellángolásról lenne szó, hanem valóban történne valami.” A viszontválaszok hiányában azt kell mondanom, hogy Önök is a sült galambra várnak. És komolyan azt gondolják, hogy valakik majd megoldják a változást, és Önök pedig haszonélvezői lesznek? A munka, a tenni vágyás messze áll Önöktől. Természetesen nagyon örülnék, ha az általam leírtak megcáfolásra kerülnének.
És most Kedves Gyula, a véleményedre reagálok pár mondattal.
Amikor írtam, a féltés beszélt belőlem. Én azt szeretném, ha senki sem küzdene megélhetési gondokkal Nagykanizsán. Jelenleg nincs megfelelő szociális védőháló. Nincs munkahelyteremtés, pedig a munkába kerülés oldaná meg azokat a méltatlan helyzeteket, amibe legtöbben nem saját hibájuk miatt kerültek. Az emberhez méltó élethez mindenkinek egyenlő joga van. Aki tehát a munkahely teremtésért nem tesz meg mindent, annak nem az önkormányzatban a helye. Sem Te, sem én, és senki sem tehet emberi életeket, családokat tönkre azzal, hogy nem törekszik minden idegszálával arra, hogy a városban munkához juttasson minden dolgozni akarót.
Idézlek, mert én is azt gondolom, amit Te:”…a magam részéről csak azoknak a véleményét, kritikáját tudom maradéktalanul elfogadni, és hitelesnek tekinteni, akik a közéletben is etikus magatartást tanúsítottak ez idáig.”
A polgármesterrel történő viszályról megírtam a véleményem. Csak egy kis ismétlés. Több mint egy éve, hogy a polgármesterből Nektek, képviselőknek, elegetek lett. Én csak a tisztességes megoldást írtam le. A polgármestertől csak úgy szabadulhattatok volna meg, ha a képviselő testület feloszlatja önmagát, és új időközi választásra kerül sor. Ezt nem tettétek meg!
A munkahelyek létrehozása szerinted a „BEFEKTETŐK FELADATA ELSŐSORBAN”. Itt sem lehet már Veled egyetérteni, hiszen Te is írtad, hogy „A települési képviselők segítők, ötletadók lehetnek.”. És miért nem vagytok ötletadók?
Én szívesen megmutatnám bárkinek azt a programot, ami Nagykanizsa gazdagodását eredményezné, munkahelyeket hozna létre nagy számban, ezáltal egyre több elégedett családot láthatnánk nap, mint nap. Nem akarlak kioktatni, mert remélem Te is tudod, hogy a családok pénzbevétele vásárlást eredményez, ami egy fejlődési spirálhoz vezet. Csak ennyi a titka egy város fejlődésének. Ebben a rövid válaszban pedig ne várd, hogy mindezt hosszasan kifejtsem.
Kedves Gyula!
Kettőnk gondolkodásának különbözősége (beleértem az önkormányzatot is) abból adódik, hogy más a kiindulási pont, és ez által más a végeredmény is. Én azt mondom, hogy a Tiétek az állóvíz, az enyém pedig az a patak, amelyik jó mederben halad Nagykanizsa feltámasztásáért.
Befejezésül én is fenntartom bárki számára a személyes beszélgetés lehetőségét.
A leírtaktól függetlenül én is szép nyarat kívánok mindenkinek! Hozzátenném azért azt is, hogy egy nyár nem teljesen a pihenésért van, hanem amikor szükséges, akkor „szabad” dolgozni is, mert az élet sohasem áll meg.
Üdvözlettel:
Mészáros József