Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pagát

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elektro barátunkat ugyancsak megcsapta a nosztalgia, s – roppant dicséretes módon – úgy gondolta, hogy a Milstoryblog közönségével is megosztja keserédes emlékei, valamint fényképei egy részét. Valami azt súgja, hogy számos régi olvasóban/szerzőben fog ez a poszt…..
Sokszor először csak légi-, vagy műholdfelvételeken rajzolódnak ki azok a hatalmas méretű, közel hétezer éves árokrendszerek, amelyek közül a közelmúltban több, mint tucatnyit sikerült azonosítanunk Baranya megyében. A késő újkőkor idejére (Kr. e. 5000 - 4400 körül)…..
pagát 2010.07.10 08:53:59
@Ecthelion: Köszönöm a választ! Egyébként azért kérdeztem, mert a cikk olvasása után nekiláttam alaposan áttanulmányozni a városom körüli mezőgazdasági területek légi felvételeit és két ilyen helyet is találtam. Nem mondom, hogy biztosan körárkok, minden esetre a hasonlóság szembeötlő. Kinek jelezzem?
pagát 2010.07.13 09:05:28
@Ecthelion: Köszönöm, megpróbálom, bár sok bizodalmam nincs az eredményt illetően. Jó tíz évvel ezelőtt megtaláltam egy rég elpusztult település nyomait, amit szintén bejelentettem, örültek is neki, mert semmiféle adatuk nem volt arról, hogy ott volt valaha falu. Kijött egy régész, akivel bejártuk a területet és aki megállapította, hogy a kőkortól kb. a XVII. századig éltek ott emberek. Ezzel vége is lett a történetnek, azóta se foglalkoznak vele, pedig minden évben egész csontvázakat forgat ott ki az eke, törmelékké zúzva a csontokat, edényeket, stb. Persze, tisztában vagyok vele, hogy laikusként nem tudhatom, hogy mi a fontos és mi nem, de akkor is fáj a szívem, mert szerintem az a hely megérte volna, hogy foglalkozzanak vele! Ahogy mostanában fél füllel hallottam, az illegális fémkeresők már "felfedezték".