Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lerni (törölt)

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Borzasztó presztizsveszteség lehet a MÁV kallereinekbiztonsági őreinek, hogy hiába tesznek le nap mint nap sokmindent az asztalra, a közvélemény mégis egyértelműen a BKV-ellenőröket tartja nagyobb bunkónak. Megfelelő visszajelzés nélkül egy dögnyúzó vagy egy online újságíró…..
lerni (törölt) 2010.07.13 13:39:30
"@Zuzimama: A lényeg: megengedhető-e, hogy bármikor is bármely ellenőr köcsög süketnek nevezzen bárkit?
És ezen tőllépve elfogadható-e, hogy felszólításra nem adja meg az adatait?

A poszt lényege szerintem ez volna.... "

A lényeg: megengedhető-e az, hogy akármilyen nagy betükkel írják ki azt, hogy menetjegyellenőrzés, egyesek a fülük botját sem mozdítják meg a felszólításra sem!
Aztán nagy hanggal mesélik az ismerőseiknek, hogy én olyan karakán fickó voltam, hogy csak azért sem mutattam meg a jegyemet!
A másik meg sportot űz abból, hogy nem vesz jegyet, de azért a vonatot igénybe veszi!
Közben megjegyzéseket tesz, hogy megengedhetetlen, hogy: 1. ilyen tömeg legyen a vonaton; 2 hogy ilyen piszkosak a vonatok; 3. hogy ennyit késnek a vonatok; 4. hogy még itt is kérik a jegyeket (szabadon választott)!
Közben meg - ha valamilyen üzletben dolgozik - fel van háborodva azon (egyébként jogosan), hogy vannak olyan emberek, akik lopnak az üzletből, és azért ez mégiscsak hallatlan: börtönbe kellene az ilyeneket zárni!

Ha meggondoljuk, az utazás fizetés nélkül való igénybevétele ugyanolyan lopás, csak nem ugyanolyan tetten érhető, mintha hónunk alatt egy üveg itallal vagy ruhával fizetés nélkül hagynánk el az üzletet!
Meddig kell még várni, hogy a hozzáállásunk megváltozzon, és ne legyen egyeseknek "jó balhé", ha nem fizet meg valamiért!
Arról nem is szólva, hogy hogyan várhatjuk el a minőség emelését, ha az ilyen hozzállások miatt nem folyik be elég összeg, és a nagy közösből (államháztartás) kell mindig kipótolni a szükséges anyagiakat! Az pedig megint a mi zsebünkre megy, mert csak annyit lehet elosztani, amennyink van!
Ha erre kell pótolni, akkor más fontos dolgra nem fog jutni, és sohasem jutunk (vagy csak nagyon lassan) egyről a kettőre!
lerni (törölt) 2010.07.25 22:07:12
@sorica123: Nekik meg ez a dolguk, de ha az ember megveszi a jegyét vagy bérletét, nincs semmi gond. Gondolom, Te is megveszed, s nem kell lesned szorongva, hogy mikor jönnek ellenőrizni!
lerni (törölt) 2010.07.13 12:34:06
@Xezs: Bocsánat, ha félreérthető volt a megjegyzésem: nem sütödének adok igazat, hanem Xezs-nek!( Csak rossz nyílra kattintottam: hiába, nem vagyok gyakorlott hozzászóló, csak annyira ki tud borítani az emberi butaságnak és a gonoszságnak ez a magas foka, hogy nem tudok szó nélkül elmenni mellette!