Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Corydon

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kezdő vállalkozó nemrégiben alapított cégével webáruházat szeretne indítani, ahol biztosítani szeretné a kártyás fizetés lehetőségét is. A CIB-re esett a választása, ahol először folyószámlát kellett nyitni, hogy az eCommerce szolgáltatást megrendelhesse. A számlanyitás…..
Corydon 2009.08.13 11:41:54
@gt_t: a CIB weboldalán valóban ez van, de mint a levélben szerepel, ezektől a feltételektől egyéni kérelemre el lehet térni.
És a CIB válasza nem az volt, hogy a vállalkozással nem köt szerződést, hanem hogy átmenetileg nem tudják biztosítani a szerződéskötés lehetőségét, ergo senkivel sem kötnek ilyen szerződést, ami tekintettel arra, hogy erre a tényre nem hívják fel a leendő ügyfelek figyelmét, ez valószínűsíthetően tisztességtelen piaci magatartás.

Érdekes módon a KHB jelezte, hogy ők örömmel kötnek velünk szerződést. Szerencsére verseny van.
Corydon 2009.08.13 13:26:24
@gt_t: senkinek sem nyitnak, nem vizsgálták a beadott nyomtatványokat. Belső információ szerint a terméket átdolgozzák és bizonytalan ideig nem fogadnak be új szerződéseket.

Vagyis a PSZÁF dolga az lenne, hogy ha a Bank egy termékére nem köt szerződést, és ennek ellenére a honlapján szerepelteti, és nem tünteti fel, hogy jelenleg nem elérhető, akkor ugyan nézzen a PSZÁF a bank körmére.
Ez ugyanolyan, mint hogy a teszkau katalógusban benne van, hogy 1 ft a narancs, aztán odamész, és nincs narancs.
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
w Fuss el véle 2008.04.25 05:00:00
A tegnapi nappal véget ért a Modern Képmesék című animációs sorozat. Illetve nem ért véget, csak az MTV leadta az utolsó részt; ettől még, ahogy eddig is, az egész széria megtekinthető online, mert modernek vagyunk. Eddig is így volt, csak hát elszánt kutatónak kell lennie…..
Corydon 2008.04.25 13:16:51
w Kis fekete ruci 2007.08.06 04:00:00
Tanulgatjuk még a demokráciát, és nincs szorgalomból ötösünk. Van ez a Jobbik nevű majomház. Legutóbb Csurkával együtt kettő százalékot teljesítettek a választásokon. Nulladik kézből tudom, hogy olvasni sem tudnak. Ebből aztán joggal következtetek arra, hogy a jobbikos…..
w Töcsök és bogár 2007.08.03 04:30:00
Végre szexbotrány! Nem csak amolyan szűkszavú hírecske, hogy az alelnök válik, de persze közös megegyezéssel barátok maradnak. Nem ám hogy a polgármesternek új csaja van. Bővérű, inflagrantis, csámcsogós Blikk-featúra. A legjobbkor egyébként; pont kerepelni kezdtek a gazdák,…..
w Govorit Moszkva 2007.07.30 05:30:00
Cs. Kádár Péter éhségsztrájkba kezdett, mert kitették a szűrét a Magyar Rádióból, pedig harminc évig dugdorászta a banándugókat. De közben elhervadtak a banándugók. Elkeseredése és indulatos elszántsága érthető. Gyermekei vannak és rosszul kereső felesége; amiért…..
w Igaz történet 2007.07.27 04:30:00
Elfogyott a tömlőssajt, úgyhogy lefáradtam a boltba, ahol persze került még a kosárkámba néhány apróság. Néha rámtör a háborús romantika, meg a konzervek iránti kíváncsiság, tehát páncélosételből is bevásároltam. No, még a pénztárhoz vezető soron egy jókora…..
Küzd bennünk a pucér emberek látványától irtózó volt piarista kisrák az ultraliberális fogyasztásigenlő páncélossl, így képtelenek vagyunk eldönteni, hogy rossz-e, ha egy hipermarket rendészeti eszközökkel akadályozza meg a félmeztelen férfiak behatolását. Szevasz Homár!…..
Corydon 2007.07.27 19:07:06
Nyuli, kissé tovább dolgoztatva az agytekervényeimet, valóban oda lyukadtam ki, hogy itt tényleg a "rondasággal" van a többségnek problémája.
Mert hol a határ egy ruhadarab esetében, amit (most mondjuk egy férfinak) még illik felvennie a a hipermarketben való vásárláskor? Rövidujjú pólóban még bemehet. Atlétatrikóban is? Nagyon merész atlétatrikóban, amit mell fölött csak egy vékony zsineg alkot? Abban már nem?
Teljességgel szubjektív a kérdés eldöntése.
Ami a hozzászólásokból kitűnik (inkább érződik), hogy valójában mindenki a ronda/szép szemszögéből próbál dönteni.
Bizonyára kevés férfi hőbörögne, ha egy bikiniben kenyeret válogató fiatal lányba botlana. Inkább a pöcsét izgatná a dolog, semmint azért szállna síkra, hogy ezt a közbotrányt okozó, közszemérmet sértő némbert távolítsák el nyomban.
Sajnos a mai szépségideál sziklasziládan a magas, izmos, vékony, szőrtelen, sármos, jóképű férfiban, és a magas, vékony, "dögös" cicababában testesül meg, és az emberek (többsége) képtelen ettől a szépségideáltól elvonatkoztatni, tudattalanul is ragaszkodik hozzá, és a saját párkapcsolatában is előjön.
Néhány hozzászólást elolvasva az az érzésem, hogy a legtöbben a strandokról is eltüntetnék a kövér, idős, "trampli" embertársaikat, "az ilyennek nincs önkritikája, mit mutogatja magát?" felkiáltással. Pedig ha valaki elfogadja magát, jól érzi magát a bőrében, nincs mit szégyelnie. És neki is joga van levetni a pólóját, akár strandon, akár kocsimosás közben, akár az utcán sétálva. El kellene fogadni, hogy a szépségideál nem általános, nem örök és nem megváltoztathatatlan.