Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Camriana

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Merlin You, Me & Merlin 2011.06.14 00:32:00
Hát ez... Pont ez kellett nekem egy lehangoló Game of Thrones-epizód után. :DTermészetesen rajongói videóról van szó, a fent nevezett romantikus komédiát senki ne várja a mozikba! (Én kérek elnézést a szájbarágós lábjegyzetért, de soha nem lehet tudni... :P)..
Camriana 2011.06.14 20:34:52
Végre egy tisztességes Merlin-promó az AXN-től! (A második évad rajzfilmes beharangozója előtt mai napig értetlenül állok.) Akinek ez nem hozza meg a kedvét a sorozathoz, annak valószínűleg más sem. Ha pedig a tévében szeretnétek elcsípni a harmadik évad promóját, jelenleg…..
Először is egy vallomás: mióta a Merlint elkezdtem nézni, újra szerelmes vagyok a British Englishbe. Nyelvtanulóknak kötelező a sorozat, eredeti nyelven. Azon kívül, hogy a kiejtés gyönyörű, olyan hasznos és mindennapi kifejezéseket is tanulhatunk, mint például az istálló…..
Camriana 2011.04.04 20:37:28
"mióta a Merlint elkezdtem nézni, újra szerelmes vagyok a British Englishbe"

Ez teljes mértékben igaz rám is. Mondjuk mindig is jobban szerettem az angol angolt, mint az amerikai angolt, de a Merlin esetében ez hatványozottan is igaz. Egész egyszerűen öröm hallgatni, ahogy beszélnek ezek a színészek. Eredeti nyelven már olyan sokszor megnéztem a részeket, hogy csomószor azon kapom magam, hogy komplett párbeszédeket ismételgetek magamban, ami szerintem a nyelvtudás szempontjából egy hasznos dolog. Amúgy én is csak ajánlani tudom azoknak, akik egy kicsit fejleszteni szeretnék az angoltudásukat, mert abszolút mentes a szlengtől, nincsenek benne agyoncsavart kibogozhatatlan mondatok (bár igaz, hogy a hétköznapi angolban nem valószínű, hogy bármikor is szükségünk lenne a clotpole, a dollophead vagy a mágia szóra használt nyolcvan különböző kifejezésre :)), és kifejezetten egyszerű és kellemes nyelvezete van. És valóban igaz, hogy ha John Hurt megszólal, az mindent visz, de számomra Bradley James hangja is éppolyan megunhatatlan. :)

Szinkronnal csak az első pár részt néztem meg, utána meg már csak néhány kulcsjelenetet, amelyeknél kiváncsi voltam, hogy mit hoznak ki belőle a színészek.. És valóban, nem lehet panasz rájuk.. Renácz Zoltán hangjától való kezdeti idegenkedésem is mostmár ott tart, hogy rájöttem, hogy nála jobb hangot nem is választhattak volna Merlinnek.. fantasztikus munkát végez.

De persze Balinornak teljesen igaza van: Merlint elsősorban angolul!! :)
Camriana 2011.04.04 22:19:38
@Spawn85: Bár a karakter nem volt a kedvencem, de Michelle Ryan-t is valóban egy élmény volt hallgatni.. Magamban az egyik leggyakrabban felidézett párbeszéd pont Uther és Nimueh szóváltása az első évad 9. részében. Ez az angol tényleg zene füleimnek. :)

"I have watched so many people I love, die at your hands, Uther Pendragon. Now it is your turn!"
Merlin Laza lovagok labdával 2011.04.02 01:14:00
Teljesen elkomolytalanodik a blogom, de a női olvasókért mindent. :P Bradley James az imént osztotta meg twitteren az alábbi képet. A tűzálló zubbonynak nézhető ruházat ne tévesszen meg senkit, ezek még mindig a kerekasztal lovagjai. Katt a képre, aztán hagyjuk őket labdázni...…..
Camriana 2011.04.02 16:47:20
Camriana 2011.04.02 21:25:47
@Balinor: Bizonyára. :)) Egyébként úgy tűnik, szegény Bradley-nek még mindig bizonygatnia kell, hogy valóban ő van a Twitter account mögött. :)
Camriana 2011.04.03 10:49:21
@Spawn85: Gondolom a legtöbb ember számára nem is az a nehéz, hogy elhiggyék, hogy ott van, hanem az, hogy eldöntsék, hogy a 28 Bradley James közül vajon melyik rejti valóban őt. :)
Van annak valami mesébe illő bája, hogy miközben "agyonhájpolt" tévésorozatok a létükért küzdenek, egy relatíve szerény költségvetésű - ám annál több értéket felmutató - angol produkció magabiztosan veszi a fokokat a siker létráján. "A Merlin…..
(Kattintsatok a képre, faszikáim. A szöveges beharangozóhoz pedig a továbbra, ott ni.) Egy kép néha többet mond minden szónál ugyebár, de egyébként is miféle szavak lehetnének helyénvalóak, ugyanakkor minden elcsépeltségtől mentesek most? Mindössze 4 évente van lehetőségünk…..
Camriana 2010.07.12 11:13:50
@smartdrive: Én is hiányoltam a katarzist a végén, sokkal nagyobb ünneplésre számítottam a részükről. De a meccset látva sajnos nem volt egy olyan katartikus győzelem mint 2 éve az eb-n.
Szerintem ők nem így akartak nyerni, nem egy ilyen ronda meccsen, de nem tehettek ellene semmit, a hollandok gondoskodtak a hangulatról. Szemét, alattomos módon megölték a játékot, mindenáron nyerni akartak és nem válogattak az eszközökben.
Viszont a futballban van igazság, szerencsére ez sokszor bebizonyosodik és mégha nem is olyan meggyőző teljesítménnyel mint 2 éve de a spanyolok voltak az egyetlenek akik kultúrált keretek között, saját játékukhoz ragaszkodva, szépen sportszerűen játszottak ezen a tornán, ezért megérdemlik a győzelmet.
Az ő sikerük a futballnak tesz jót, mert ha tegnap a hollandok ezzel a mészárlással megnyerték volna a vb-t akkor azt látta volna a többi csapat hogy alattomosan, piszkos módszerekkel is el lehet érni valamit. És ez ugyanúgy elterjedt volna mint ahogy az Inter BL győzelme után elterjedt, hogy bunkerfocival, 10 emberrel védekezéssel sikeres lehet egy csapat.
És pontosan ez a 2 dolog, az bunkerfoci és az aljas, szabálytalan módszerek azok amik megölik azt amiről ez a játék szól.
Busquetsnek igaza van: A futball tartozott ezzel Spanyolországnak.

VIVA ESPANA!!!
Ismét elővettük tudományos, objektív és szőrszálhasogatóan alapos módszereinket, amellyel feltártuk azokat a tényeket, amelyek alapján biztosra vehető, hogy ez a csapat nyeri meg a VB-döntőt.  Mi vagyunk a világ legjobb csapata. Már csak a plecsni hiányzik, hogy ezt…..
Spanyolország - Németország  1 - 0 Ha valóban a Paraguay elleni mérkőzés volt a tisztítótűz - és hát nagyon úgy tűnik, hogy igen -, akkor a selección most ott toporog a kövér, szakállas szekuritis, Szent Péter színe előtt, és az elit klubba való bebocsátásának…..
Camriana 2010.07.11 09:39:58
@rizla: igen, én is úgy tudom, hogy az ő mezük "alkalmazkodik" majd a hollandokéhoz, csak én bíztam benne hogy talán mégis a haza szerelésben lehetnek majd.. Végülis a narancssárga-fekete némiképp elüt a vörös-kéktől szóval azért mégsem ugyanarról a két színről van szó..
Azok után meg hogy az argentín-mexikó meccsen messzebbről nézve összemosódtak a világoskék-fehér csíkok a világoszöld-fehér csíkokkal, gondoltam bármi megtörténhet...
Ha pusztán a játékosok képességeit, tehetségét, elmúlt években elért eredményeit, klubjaik jól csengő neveit nézzük, akkor a spanyol válogatott vitathatatlanul a világ legerősebb csapata, és akkor az Eb-győzelem még szóba sem került. Na, mindez egy világbajnoki cím…..
Camriana 2010.07.08 17:58:12
@Venyigeszu_de_Lucerna:

Akik a spanyolok sokpasszos játékát nevezik antifocinak azok nem látják a fától az erdőt. Mégis mit kellett volna csinálniuk egy 10 emberrel védekező német válogatott ellen? Ívelgessék be a labdákat középre Villának a 2 méteres német védők gyűrűjébe?? Hogy aztán minél hamarabb és minél gyakrabban lekontrázhassák őket?? Nem hülyék! Naná, hogy inkább megpróbálják rövid passzokkal fölépíteni a támadásokat, keresni a rést a pajzson.. Nem ez az antifoci hanem az amit az ellenfél művel, de a sok "szakértő" tv elött ülő csak azt szűri le az egészből hogy a spanyolok ölik a játékot meg nem hagyják játszani a németeket..
Megfigyelhető volt a spanyolok eddigi meccsein, és tegnap is a németek ellen, hogy abban a pillanatban ahogy a spanyolok előnybe kerültek és ezáltal a németeknek is sürgőssé vált futballozni, támadásokat vezetni egyből nem volt szükség a sokpasszos játékra, hanem pár ügyes húzásból már ott is voltak az ellenfél kapuja elött...
Szóval idióta hiedelmekkel ellentétben nincsen unalomigpasszolgatós tili-toli egy meccsükön ha az ellenfél is hajlandó futballozni..

Spanyoloknak hatalmas gratula!!
Eddig a vb-n:
Spanyolország : Bunkerfoci 5:1

VIVA ESPANA!!!!