Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pozitron1

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nagy nehezen mindent összeszámoltunk, de még mielőtt végre-valahára elárulnánk, hogy ki nyerte a Cebion cseppek 10 éves jubileuma alkalmából szervezett receptpályázatot, hatalmas vastagbetűs KÖSZÖNJÜK jár mindenkinek, aki írt, olvasott és szavazott! Fantasztikus volt látni a…..
pozitron1 2010.08.27 09:35:27
@Flier Judit: :D
Arany Málna?? Az a "málnás cucc" szerintem is pazar volt, és a zsűri már először is kiemelte...:)
(Megnéztem a blogodat, tetszik, lehet, h vmikor írok @t. Jut eszembe, extra-édesszájú kóstolóm is volt - vissza a ringlódzsemre - aki kilónként még 30 dkg cukrot hiányolt a dzsememből...szerintem már full-édes volt így is.)
pozitron1 2010.08.27 23:38:06
@Flier Judit: Írtam az imént egy rövidke levelet :).

Nekem ez barack-marcipán-menta kombó egy icipici barackpálinkáért, esetleg fehér rumért kiált..., vagy csak nekem kellene már egy mojito-t innom vmikor.
Tavaly viszont vhol olvastam karamellás barackdzsemet, ott nádcukrot, és kb. 10-15 dkg cukrot karamellizálva adott a frotyogó barackhoz a szerző. Emlékszem ki is akartam próbálni kicsiben, aztán csak elmaradt, lehet, h a napokban még belefér, majd megpróbálom feleleveníteni/kitalálni, h mi volt a receptben...talán fahéj, v gyömbér...azt hiszem túlságosan vonzódom ehhez a két fűszerhez :D.
Sziasztok, mielőtt nekifutunk az utolsó, spenótos fordulónak, következzen egy rövid eredményhirdetés.Hetyi utolsó pár fordulóban bemutatott hajrája Gyurta Dánielt is megszégyenítené, egyszerre 4 receptre is gyűjtötte a szavazatokat. A kánikulában nem meglepő, hogy ezek közül…..
Sziasztok, szeretnénk megnyugtatóan lezárni a "ki csalt hogyan és kinek áll ez érdekében" témát, hogy az utolsó pár fordulóban zavartalanul és jó kedvvel foglalkozhassatok a receptírással, -olvasással és a sportszerű versenyzéssel.Kétféle kifogás merült fel az…..
pozitron1 2010.08.14 15:14:02
@Flier Judit:

Remélem még ránézel erre az oldalra :).
A ringlódzsem egyszerű, kb. 1 kg tisztított gyümölcshöz 1 tk.fahéjat, és 10 dkg felkockázott marcipánmasszát rakj. Mi nem szeretjük, ha túl édes egy dzsem, így max. 10 dkg befőzőcukrot szoktam hozzáadni kilónként (+dzsemfixet).
Nagyon hamar készen van, csak a "töltögetés" macerás, mert egy adagot bébisüvegekbe rakok. (A karácsonyi ajándékokat szoktam saját készítésű dzsemmel megspékelni :). Tavaly fügét kaptak :), szó szerint.)
Holnap készíthetem a következő adagot, ahogy a fát elnézem.

Üdv.:
Edit
Kedves receptírók és szavazók!   Megszületett az első, karfiolos forduló végeredménye: - a közönségkedvenc meggyőző fölénnyel, 429 szavazattal veruss "Sajtos-szezámos karfiol roppancs" nevű alkotása lett - bloggereink szerint nem meglepő módon: "gusztusos…..