Regisztráció Blogot indítok
Adatok
datolyamag

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Nem teljesen mai sztori, de minden valószínűség szerint nem ez az április eset volt az egyetlen és az utolsó az országban, amikor egy röpgyűlés és egy véletlen telefon oldja meg egy utas problémáját. Megint kiderült, hogy sokszor a beszélgetés közben elejtett félszavak a legfontosabbakaz életben…..
datolyamag 2016.07.19 11:46:59
@Dikusz: Igen, a Jegyirodában valóban kényelmesebben megvehette volna a jegyet.
Ami a kerékpárszállító kocsikat illeti, egyrészt kevés van belőlük, másrészt a műszaki állapotuk olyan amilyen.
datolyamag 2016.07.19 11:51:18
@Manyecs: Nézd meg Detroit-ot.
datolyamag 2016.07.19 12:24:59
@Manyecs: Íme "Bezzeg" Amerika
Felpofozta a 4-es villamos elé lépett nőt a vészfékkel még éppen megálló sofőr, miután kiszállva szóváltásba keveredett vele: Tegnap este 6 óra előtt két hölgy a kijelölt gyalogátkelőhelyen a Mechwart ligettől a Széna tér végállomás felé haladó 4-es villamos elé…..
Subba Panasz a MÁV felé 2013.06.02 17:01:44
Maninger nénike, hozzá teszem teljesen jogosan, akadi ki ezen a hangfelvételen a győri állomás jegypénztáraira. Úgy a harmadik perctől kezdi el rángatni a prikezsia, de a hab az í-n, a pont a tortán, a mindent elsöprő stilisztikai katarzis mégiscsak az utolsó fél percben elhangzó…..
Kínában a kutyáknak nem terem babér, mindössze néhány, leginkább Euróban divatos, nagyobb testű fajta birkózik az ottani klímával. Kivétel nélkül kirakatebek, hirdetve gazdáik külföldi hóbortok iránti rajongását. A meg nem értett kutyák szomorúan és mindenféle interakció…..
datolyamag 2012.06.05 19:22:36
@Kopi3.14: Koreában a kutyavágás hungarikum. :)
Pj1967 saját kárán tanulta meg, hogy a villanyórát a fogyasztónak kötelessége napi 24 órán keresztül védenie, vagy különben. Ennél különösebb, hogy a rutinellenőrzést az EDF-DÉMÁSZ-nál egy számítógép sorsolta. Kérem álljon fel mindenki, akinek villanyórája mások…..
datolyamag 2012.05.29 18:58:07
@igazságos: És mi van ha az egyik kedves szomszéd a hunyó? Csupán felebaráti szeretetből.
datolyamag 2012.05.29 20:11:31
@igazságos: Azért egy-két szomszéd idegeit inkább nem b.sztatnám ilyenekkel.
Mindig reménykedünk és mindig csalódnunk kell. Pedig általában nagyon jó és olykor egészen különleges dalt küldünk hazánk képviseletében az Eurovíziós Dalfesztiválra. Azt sem lehet mondani, hogy nem próbálunk változtatni: volt egészen profi blues, nyálas diszkósláger, igazi…..
datolyamag 2012.05.27 20:22:33
@genyamagyar:
na ne mááááá!
datolyamag 2012.05.27 20:24:17
@yafet:

Azért Romániában százalékosan több magyar él, mint Boszniában szerb.
datolyamag 2012.05.27 20:33:04
@genyamagyar: Lehet tegnap fél Szerbia Boszniában kirándult. Legalábbis a szavazás idején.
      „Addig folytatjuk az ügyintézést, amíg a Bankkal kötendő bármilyen szerződés vagy ügylet dokumentumait meg nem értettük.” Miközben  a banki hitelkárosultak megmentésének a korábbi nyilatkozatokhoz képest igencsak soft…..
A Nemzetgazdasági Minisztérium honlapjára múlt héten került fel az Otthonteremtési Stratégia címet viselő "Szakmai vitairat", amelynek egyik melléklete tartalmazza a kormány terveit a devizahitelesek megmentésére. Az mfor.hu szép alaposan átrágta magát ezen, szombaton…..
Tisztelt praxis olvasók! Nem tudom, mennyire kapcsolódik a blog témájához az én levelem, mindenesetre a mai nap után azt gondoltam mindenképpen megírom az általam tapasztalt dolgokat. Az történt ugyanis, hogy reggel, amikor az unokámmal az iskola felé tartottunk gyalog, majdnem…..
A devizahitelest menteni nem kell félnetek jó lesz. A bankok képviselői lélegeztetőgép után nyúltak, miután meg lett lebegtetve a hiteleseket mentő csomag. Aggodalommal vegyes értetlenség, riadalom, világvége. Ez nem egy pénzügyi mikro-makro elemzés, csak néhány…..
datolyamag 2010.09.13 19:57:06
Alapvetően 2 csoportba sorolhatók akik lakáscélból CHF alapú hitelt vettek fel. Az 1. csoport akik megfelelő szülői támogatás hiányában minden lehetséges megtakarításukat mozgósítva hitellel oldották meg lakásproblémájukat, mivel ma Mo-on bérlakáshoz jutni gyakorlatilag lehetetlen. A 2. csoport akik befektetési célból vásároltak 2., 3. lakást - velük nem foglalkoznék. Tehát 2005 környékén ha valaki nem volt jogosult államilag támogatott lakáshitelre, akkor választhatott a 20% körüli piaci kamatozású forint hitel és a 2-3% kamatozású svájci frank alapú hitel között. Ha akkor valaki évekre visszamenőleg utánanézett a svájci frank árfolyamának, akkor azt láthatta, hogy a HUF/CHF árfolyamot alapvetően a forint erőssége vagy gyengesége befolyásolta. Másrészt vezető pénzügyi szakemberek sem vizionáltak néhány éven belül gazdasági világválságot. Tehát akinek lakáshitelre volt szüksége az leginkább CHF-ben adósodott el. Sajnos az is tény, hogy világméretű válságok idején a befektetők a pénzüket stabil devizákba (pl. CHF) fektetik, ami jelentősen erősödik ettől. Nyilvánvaló ha nem lett volna a válság, akkor a CHF árfolyama ma is max. 170-180 forint lenne. És éppen ebből következik, ha a befektetők nagyobb kockázatvállalásra lesznek hajlandóak, akkor a CHF is veszíteni fog erejéből. Egyébként pedig azok se dörzsölgessék a markukat akik forint hitelt vettek fel, mert amíg a költségvetési deficitet külföldről finanszírozzuk, addig az is benne van a pakliban, hogy a jegybanki alapkamat ismét 20% közelébe kúszik (lásd 1995 körül).
Szolgálati közlemény: ezen a héten nem leszek, ezért előre beélesített posztok lesznek. Moderálni sajnos nem tudok majd, de remélhetőleg nem lesz baj. Szia Georgejr!   Éppen az ágyat nyomom két napja, mert lázas vagyok, mandulagyulladásom van, szétszakad a…..