Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Allia

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Artinterior Szépség a közelből 2013.06.03 09:47:00
Nem kell messzire  utazni, ha a mai képsorozat esetleg magával ragadna valakit, ugyanis szállodába bekukkantós sorozatunkkal ezúttal a szomszédos Bécsbe  látogatunk. A Daniel Vienna Hotelt nemcsak friss, modern enteriőrjei miatt, hanem a benne működő pékség okán is érdemes…..
A szoptatás érzékeny téma és sok vita van róla: időnként mintha nem is józan álláspontok, hanem hitelvek ütköznének. A szakirodalom felsorol egy csomó kutatást és száraz tényt, de a könyvek és cikkek szerzői (én is) tele vannak saját élményekkel és tapasztalatokkal is,…..
A pszichológia egyik legérdekfeszítőbb területe szerintem a korai fejlődésünk tanulmányozása. "Sok van mi csodálatos, de az embernél nincs semmi csodálatosabb" - hát ezt nap mint nap átélem a saját kisfiam mellett is. Elképesztő élmény részt venni abban a folyamatban,…..
Allia 2009.10.16 21:43:40
@Allia: No, megkérdeztem a gyerkőcöket. A kicsi azonnal mosolyogva hozzám bújt, amúgy nem egy kifejezetten bújós fajta.

A középsőből dőlt a szóáradat, elsőre zagyvaság, de ki lehetett hámozni belőle értelmes mondatokat is:
"meleg volt, és aztán hideg volt
először szúrt így (ujjával összecsippent), aztán így forogtam (ujjával forgást mutat, és nyom közben) - burokrepesztés, megszületés?
ott volt a bácsi, ott volt a néni, meg apa - orvos, szülésznő, apa?
hallottam, hogy nyeltél
nem voltam éhes"

A nagyobbal már kicsit nehezebb volt, mert ő már sokat tud a születésről, lévén két kisebb testvére. Nem tudom, mi az, amit elképzel, mi az, amit már látott filmen, könyvben, és mi az amire emlékszik. Először azt válaszolta, hogy nem emlékszik. Aztán kicsit akadozva, kibökte:
"meleg volt
amikor sötét volt kint, akkor sötét volt bent, amikor világos volt kint, akkor kicsit világosabb volt bent
amikor megszülettem sírtam (gyermek:minden kisbaba sír, amikor megszületik, anya:nem, van aki csak köhög), azért sírtam mert fájt"
Allia 2009.10.16 21:45:55
@Allia: ja, és lemaradt, hogy hallott hangokat is, úgy emlékszik, de csak suttogásszerűen, és a nyelés (mármint az enyém) az vicces volt