Regisztráció Blogot indítok
Adatok
csaboable

28 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tuuul lusta vagyok uj blogot inditani, igy ide irom Londoni kalandjaim, hisz vegulis meg mindig Corki Csabi vagyok, csak mar Londonban. :P Szoval utoljara akkor irtam, amikor megkaptam a pozitiv visszajelzest, hogy megkaptam a Daily Mail-es allast. Orultem mint majom a farkanak, de amikor felszallt…..
Sziasztok, jol elvesztem tudom, de hat eltem a szurke es zold hetkoznapjaimat.Andi meg mindig nem talalt allast, igy ugy dontottunk, hogy elkezdunk allast keresni Londonban vagy Dublinban.Szoltam a cegnel is, ahol nem orultek, es mondtak, hogy akar otthonrol is dolgozhatnek, ugyanezert a…..
Ugy nez ki koltozunk Londonba. Kesobb majd irok meg infot.....
Udvozlok minden kedves/kedvetlen olvasot! Jaj hat ma milyen fantasztikus tortenetet fogok megosztani veletek. Nem kifejezetten Irorszaggal kapcsolatos a tortenet! No, tortent ugyanis, hogy januar elejen kirugtak a kozvetlen felettesem. A srac (amcsi) tok jo fej volt, emberileg birtam, de…..
Haliho, jol eltuntem, tudom... tudom. Mentseg? Nincs. Jol elvagyok. Atlagos nap, reggel 8:30-kor kelek, 8:40kor indulok dolgozni. 9:05 korul erek a parkolba, 9:10-re bent vagyok.Robot indul, 13-kor kaja, (vagy a benti kozos hutobol szendvicsezes, vagy aldiba leugrom valami kesz kajat vasarolni. 5…..
Haliho :) mik is tortentek, amiota utoljara irtam: Kaptam karacsonyi bonuszt. Nem sokat, egy ajandek kartyat 250 euroval. Ahhoz kepest, hogy 14.11.10-en kezdtem nagyon orultem a dolognak :D. Most mar majdnem mindenem almas, kiveve a telefonom. Lehet az is almas lesz :P. December 20-an repultem…..
Eltelt pár nap, amióta utoljára írtam. Azért nem írtam eddig, mert nem sok minden új történt velem.Reggel mérgelődés a buszok miatt. Bent meló. Estig. Este aldi vagy dunnes stores. Ezután pedig a szokásos 10-40 perc várakozás a buszra. Szerencsére kiderült, hogy a buszok…..
Rég írtam már. Több ismerősöm szóva is tette, így gondoltam írok, ami eszembe jut. Pl.: az írek egy része borzasztó rosszul vezet! Lehet én is, de az kevésbé zavar.A fele azt sem tudja hol van. Két sáv között ingázik, majdnem nekimegy emiatt az oszlopnak, ami elválasztja a két…..
Ma két hete, hogy megérkeztem Corkba :). Kezdenek belassulni az események.Ugye van már PPS számom, bankszámlám - bankkártyát még várom - és albérletem. Ez a hét eddig arról szólt, hogy megpróbáltam "élhetővé" tenni az albit. Hétfői sikerem. Az albi ajtaja fa. Van egy-két…..
Repülőjegy megvétele Lehet sokan tudják, én nem tudtam, hogy a különböző oldalak úgy változtatják az áraikat, hogy megnézik, hányszor látogattuk/kerestük fel az adott út "ártáblázatát". Emiatt mindig töröljük a cookie-kat, mielőtt felmegyünk egy repüljegy vásárlásra…..
Nos zökkenőmentesen ment a dolog. Majd jött a "most mit kellene csinálni" érzés amikor megérkeztem. Elkezdtem kipakolni, viszont olyan nagy a lakás, hogy azt sem tudtam, mit hova rakjak. :D Ez mondjuk fasza... kíváncsi vagyok mennyi lesz a fűtés számla :=\ Aztán ugye elkezdtek…..
Regisztráltam a tesco oldalán, hogy tudjak házhoz szállítatni. Érdekes, itt 6 euró a szállítási költség, de ha népszerűbb sávba foglalunk, akkor akár 7-8 euró is lehet. Amiket vásároltam: All my order items QuantityProductPriceTotal 1 Doritos Tangy…..
Felgyorsultak az események. Ugye ma meg lett az albérlet és amikor visszamentem a melóhelyre gondoltam meg is rendelem az internetet. UPC lett a dologból, mert kb. csak ők tudtak normális sebességű internetet adni. Volt még Sky 24mbit-es, meg Vodafone 100 mbit-es. Viszont egyik sem verte…..
Most mondták bent a többiek, amikor kérdeztem Tőlük, hogy milyen szolgáltatónál van a TV-jük és az internetük, hogy Írországban van TV adó :). Nem viccelek. TV license-nek hívják, és a lényege, hogy évente 160 eurót kell fizetned, ha van olyan készülék a lakásodban/házadban,…..
Van albérletem!!! Összejött, végre! A mai nap gyönyörű volt. Nem csak az albi miatt, de az időjárás is fantasztikus volt. Sütött a nap, nem volt hideg, úúúú :).  Emellett nyitottam bankszámlát is. Permanent TSB lett belőle, mert AIB-ot nem tudtam, ugyanis kellett volna egy…..
Tegnap elég későn értem haza, mert albérleteket néztem, emiatt nem írtam semmit. Nos a következők történtek melóhelyen: semmi extra... még tanulom a benti rendszereket, hogy mikkel foglalkoznak, milyen projektek vannak stb. Emellett tegnap bejelentették, hogy ingyen mozijegyeket adnak…..
Mai nap relatíve eseménytelenül telt. Reggel bementem, utána olvastam az első nap említett technológiáknak, majd 10:30-tól 12:30-ig megtörtént a cég bemutatása. 13 órakor kaja, aztán elkezdtem openQRM-et telepíteni. Amik emellett történtek, kaptunk 3 doboz tortát csak úgy. Nem…..
Hát ezen is túl vagyok. 10-re kellett bemennem, hogy a többiek addig is el tudják végezni a hétvégén felmerült problémákat és ha van valami feladatuk, akkor azt megcsinálják. 9:55-re értem be. Rögtön jött is egy srác, hogy: "Csaba?!?" Mondtam, "Aha :)", körbevezetett, bemutatott…..
Ötödik nap - Vasárnap. Abszolút semmittevés, szóval gondoltam leírom, azokat az apró dolgokat, amik eddig feltüntek. A város relatíve tiszta, viszont a buszmegállók nagyon tele vannak szeméttel. Rá is jöttem miért. Nincsenek kukák. Mármint van 1-2, de a buszmegálló többésge…..
Harmadik nap: Reggel 8-kor ébresztett a telefonom. Furcsa, mert általában már 7-kor félálomba kerülök és már csak forgolódom az ágyban. Itt nem! Valószínűleg fáradt is vagyok a sok sétafika/idegesség miatt, de inkább tudom be annak, hogy itt 8 körül jön fel a nap. Nem csoda,…..
A fekete leves... Az itteni tömegközlekedés FOS! Van, de csak mutatóba. Pécsen nagyon jól működik, itt úgy mint kb. Kiskunfélegyházán. Ma nem csináltam képeket, mert reggel óta esett. Nem picit, nagyon. Esernyőt kellett vennem! :) Mondjuk mit vártam? Meleg hógolyót? No nem csak…..
Éjszaka nem aludtam valami jól, pedig az ágy nagyon kényelmes volt. Reggel 6-kor már fent voltam... néztem TV-t, hát sikerült újra elaludni. 8-kor felkeltem, elkezdtem 3 csomagból kettőt csinálni. Reggel megnéztem, hogy mennyibe kerül a jegy Corkba, és nem nagyon értettem, hogy…..
No, meg is történt az utazás. Nem volt vészes. Sokkal rosszabbra számítottam. Azt tudni kell, hogy félek a repüléstől :(.Maga az út eseménytelenül telt. Volt kis turbulencia, de végülis nem volt rosszabb, mint ha egy buszon zötykölődtem volna. Azt leszámítva, hogy 10km magasan…..
Van macskánk. Hurrá... Mivel túlságosan a szívünkhöz nött ez a kis - szőrt hullató, almot szanaszétszóró, olykor borzokat megszégyenítően büdös, függöny és kanapé szaggató - szörnyeteg, így úgy döntöttünk, hogy visszük magunkkal. No ma elkezdtem telefonálgatni,…..
Amiket a napokban elintéztem: foglaltam és vásároltam repülőjegyet Dublinba, ugyanis közvetlen járat nincs Corkba. foglaltam szállást Dublinban, ugyanis 19:05 perckor érkezek, és 3 óra vonat út lenne még Dublin - Cork között. A vonat pedig 21 órakor indulna, úgy hogy 1…..