Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pure&stylish

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
                                     Scott Schuman A streetstyle  fotózás ”pápája”…..
pure&stylish 2010.07.07 10:43:15
@Sólyom Bátor: Az alapgondolat amit feszegetsz teljesen helytálló szerintem is, mert valóban az ember személyisége és a világhoz/helyszínhez/eseményhez való hozzáállását tükrözi az öltözék.

Ezért úgy érzem mi Magyarországon igen nagy bajban vagyunk...ugyanis a stradpapucsban rohangálásnak vajmi kevés köze van ahhoz, hogy egy bevásárlóközpont milyen értéket sugároz vagy sem. Egész egyszerűen a kényelemről és igénytelenségről árulkodik.

Az öltözék nem a helyet minősíti, hanem a viselőjét!!! Ha valaki megveti a bevásárlóközpontot, annak nem az az ideális kifejzésmódja, hogy igénytelenül néz ki, ha nem hogy nem megy ilyen helyre... :)

Amit én ma észlelek mint öltözködési kultúra az a teljes diszharmóniáról árulkodik. A kisebbségi komplexusokról,az igénytelenségről, az elégedetlenségről és az irigységről. Hihetetlen az, ahogy ma megbámulnak egy nőt, aki igényesen/stílusosan fel van öltözve (netalántán még egyedi is a stílusa a kisugárzásról ne is beszéljünk!:)És ahelyett, hogy azon gondolkozna el az illető, ő hogyan érhetne el hasonló összhatást, sokkal egyszerűbb puffogni a háta mögött,hogy "nézd a piperkőcöt, hogy kiöltözött".

Érdekes módon külföldön járva soha nem volt még olyanban részem, hogy végigmértek volna. Mindenki tisztában van saját értékeivel, igyekszik az erősségeit kiemelni és egész egyszerűen: jól érzi magát a bőrében és nem mással foglalkozik!

A Sartorialist blog pedig igen érdekes tanulmány, rendszeres olvasója/nézője vagyok. Engem leginkább a férfiak stílusossága fogott meg, a nőknél szerintem van jónéhány túlzott öltözék, ami harsány és előnytelen a viselőjének. De ez csak a személyes véleményem, mert a (ottani) kommentekből ítélve külföldön ez nyerőnek számít. Magam részéről maradnék a stílus klasszikus értelmezésénél amit a divat csak szinesít és nem elnyom.
pure&stylish 2010.07.09 13:50:32
@Sólyom Bátor: Azt hiszem félreértetted amit írtam. Nem tettem le a plázák mellett a voksomat, sőt!! Pont nem erről beszéltem. Hanem arról, hogy az öltözék a viselőjét minősíti nem helyet!!! Nem azért öltözöm igényesen bárhol is, mert a hely azt kívánja, hanem azért mert én magamat képviselem bárhol vagyok. És szerintem nemcsak a színházba kell kiöltözni/felöltözni...

Azt pedig nem igazán értem, hogy értetted azt, hogy:
"És ha valaki ebben az esetben a hely szellemével szemben saját szelleme (lustasága, beleszarása, egyenessége, a külsőségekkel szembeni megvetése, stb) mellett teszi le a voksát, nem gondolom, hogy kritika illethetné."
Már hogyne illethetné kritika?! Ha nem őt akkor kit illethet kritika? Vagy egyszerűbb azt mondani, hogy ő már csak ilyen, hát mindegy is? Mert ezzel nagyon értek egyet.