Regisztráció Blogot indítok
Adatok
creative

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Vastagbőr Az unortodoxia ára 2011.11.21 14:04:00
A siker még láthatatlan, de a védőhálónak már ára van. Csak a legnagyobbaknak kijáró tisztelettel tudunk írni Lázár Jánosról és Harrach Péterről. Nekik sikerült papírra vetni, hogyha lesznek költségei a nem ortodox gazdaságpolitikának, akkor ki fizesse végül a számlát.…..
A melegfelvonulás ellen tüntetett a hangosan keresztény Jobbik és elítélte a felvonulást a KDNP ifjúsági szervezete is. Ők valószínűleg így olvassák ki a Biblia egyik legszebb részét, Pál apostol szeretethimuszát is:"A szeretet türelmes, kivéve a buzikkal, mert ők…..
creative 2011.06.19 12:18:26
A "szeretet himnusza" (1Kor.13) az embertársainkkal szemben tanúsított szeretetről és türelemről ír. Ez természetesen a homoszexuálisokra is vonatkozik. Ez azonban nem jelenti azt hogy a cselekedeteiket is "szeretni kell", vagyis nem kell feltétlenül egyet érteni és helyeselni azt amit valaki tesz, ahhoz hogy szeressük. Másrészt helytelen cselekedeteik reklámozásának korlátozása sem a szeretet hiányát jelzi. Egy szülő is szeretheti a gyermekét, holott nem ért egyet sok cselekedetével és sokszor nem is engedi hogy rossz dolgokat cselekedjen a gyereke. Kicsavart szeretet fogalom az ami valakinek a cselekedeteivel való egyetértést és annak megvalósításának segítését is magában foglalja. A bibliai szeretet a személy felé tanúsít szeretetet azáltal hogy felhívja figyelmét cselekedetei helytelenségére és helyes irányba próbálja terelni az illetőt.

A homoszexualitás nemcsak az ószövetség fényében, hanem az újszövetség szerint is bűn (Róma 1-2). Akik ilyeneket tesznek, azok csakúgy mint a fösvények, bálványimádók, vagy a házasságtörők - hogy csak egy néhányat említsek - bűnt tesznek. Mindenki a saját cselekedetei szerint lesz megítélve halála után és kerül a mennyekbe, vagy a tűznek tavába. Van persze lehetőség a bűnök büntetését kikerülni, de csak úgy ha valaki hisz abban hogy Jézus a bűnei büntetését felvette magára. Ez a hit viszont csak akkor őszinte ha a bűnt abba is hagyja az illető (megtér belőle).

Mit lehet megállapítani a Biblia alapján?

- A homoszexualitást bűnként kezeli
- A keresztények kell hogy szeressék őket, ez azt jelenti hogy a bibliai értékrendről kell bizonyságot tenniük a homoszexuálisok felé.
- A kereszténységnek nem kell a homoszexualitással egyet értenie és elfogadnia azt mint normális jelenséget
- Mindenki a cselekedetei szerint lesz megítélve. Ha valaki megmarad a bűnben annak az örökkévalóságban rossz dolga lesz, aki elhagyja a bűneit, az üdvözül
Az Akzo Nobel csoporhoz tartozó, belga Levis festékgyár izgalmas installációval hívja fel a figyelmet termékeire. Egy lámpaoszlop búrájára húzott, méretes festékesvödör, illetve a vörösre festett oszlop segítségével ábrázolják az anyag kiadóságát, amiből a járdára és…..
A rohadék külföldiek nem elég, hogy párezer euróért elveszik a nőinket, racionális adóikkal elcsábítják a vállalkozóinkat, nóbeldiasainkat, gyakorlatilag kiszívnak belőlünk minden használhatót, amit ez az ország valaha véletlenül előállított, erre most idejönnek ezek és…..
Huba barátunk tisztázó postja régen volt, indokolt hát, hogy újfent körmére nézzünk a témának. Annál is inkább, mivel a monorierdői tragédia kapcsán a minimális empátiára is képtelen (mondjuk ilyet ismerünk még) szélsőjobb a kuruc vezényletével megint elkezdte skandálni…..
A köztévé olyan egy finom lelkű primadonna, hogy este kilenckor nem beszél csúnyán, nehogy elrontsa a közélet iránt érdeklődő 12 éven felüli fiatalokat. A la Carte-ban tilos kimondani a Gecy és a szar szavakat annak kapcsán, hogy Tomcat és csuklyás polgártársai kulturált módon…..
A gyerekkor legnagyobb baja a sok mese. Ahogy felnövünk, a mesék megmaradnak, csak kikopnak a hősök, maradunk mi, inclusive király, királynő, herceg, királylány, parasztlegény. Kedves gyerekek! Kacifántos és hosszú, szinte szürreális tündérmesét küldök ma nektek, melyről még…..
Mostanában divatba jöttek az alábbihoz hasonló beugratós, interneten megköthető szerződések. Mindenesetre a szerződési feltételek apró betűs részét is illik mindig elolvasni. És nem árt fellapozni az E-kereskedelmi törvényt.Tisztelt Zugügyvéd!Szállodánkat regisztráltuk egy…..
Szombaton négyen, hétfőn egy nő, kedden egy 21 éves fiatalember haltak meg, mindannyian herointúladagolásban. Arról persze a rendőrségnek fogalma sincs, hogy az áldozatok túlságosan szennyezett avagy túlságosan tiszta heroint fecskendeztek be maguknak.A rendőrség csak tapogatózik,…..
Áprilisban közölte le Israel Knohl: "Harmadnapra támadj föl": messiások, feltámadás és mennybemenetel Gábriel látomásában című írását a chicago-i székhelyű The Journal of Religion, amelyben a Héber Egyetem professzora egy olyan Kr.e. 1. századi szöveg…..
Ráférne az Alkotmányunkra egy alapos leporolás. Már akkor erre a következtetésre jutottam, amikor Orbán Viktor és forradalmár társai, az újkori márciusi ifjak, 2007. február elején a nép szemeláttára, kamerák kereszttüzében bátran elbontották a rendőrségi kordont. Sokan ezt…..
Három napja egyre erősebben bizsereg a homloklebenyem. Történt ugye egy homofelvonulás, ami tetszik, nem tetszik, része a magyar jogrend adta lehetőségeknek. Az is része, hogy a Fradi másodosztályú szenvedésébe belefáradt szurkoló, a galambetetést megunt nyugdíjassal együtt ez…..
Végre! Ismét egy szakítás, ha áttételesen is, de a pénz miatt! Egy one night standnek indult dolog, az is marad, mert szerencsétlen srác hibázott egyet: közölte, hogy van pénze. De már ez is baj. A kép illusztráció Nem nagy drámai szakítás, sokkal inkább életem…..
Mivel ma népszavazás van, ezért kerüljük a politikai megjegyzéseket, de miért kell megnézni az smseket? És a fiú miért nem tudott őszinte lenni? És egyáltalán miért kell mindig mindenkinek hazudoznia, tilosban járni? Vasárnap van - vége a hétnek. Összegezzük a heti munkámat:…..
Szakítani látszólag nagyon egyszerű: hello-hello, te jobbra, ő balra. Hogy ez hogyan tud elfajulni addig, hogy a sztoriban fontos szerepet játsszon a büntető törvénykönyv 2007. decemberi módosítása, ahhoz egyrészt kell, hogy az egyik szereplő ügyvéd legyen, a másik meg nem…..
Na, a beküldő egy nagyon ismert arc volt a sulijában - ezt ő állítja magáról. A bosszúból baszó csávókat kerüljük, tisztelt hölgyeim. Általában tartózkodni szoktunk attól, hogy a beküldőt minősítsük, de nem tudok elmenni amellett, ahogy magáról és a lányról…..
B lenne, de a befejezés miatt: C- J. K. Rowling: Harry Potter and the Deathly Hallows, Bloomsbury, 2007, 6190 Ft. A hetedik rész kampánya egy dologra volt felfuttatva, hogy valaki meg fog halni. Rowling nem viccelt: mindenkit megölt, akit csak lehetett. A jó regény megteremti olvasóját…..