Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bimba

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Értelmetlen kis szopatás deluksz: idéntől munkáltatói igazolást is kérnek a címben szereplő kártya kiváltásához, miközben a szomszéd ablaknál kiváltható TAJ-kártyához - tök logikusan - elég a személyi is. Aki idegeskedni akar, lapozzon a levélhez! Szia Homár! Rendszeres…..
bimba 2007.07.25 00:46:24
na ezzel a kártyával, illetve ennek a kiadásával már én is szivtam eleget. elismerem, nem volt épp egy sima ügy. viszont ez a hivatali körülményeskedés és lustaság már kezd az idegeimre menni.

tehát a sztori: külföldön töltöttem 11 hónap gyakorlatomat, méghozzá 4 hónapot görögországban, a maradékot pedig spanyolországban, a kettő közt pedi itthon voltam egy hónapot. mivel a diákokat a munkáltató nem biztosítja, ennyi időre pedig nem lehet klasszikus utasbiztosítást kötni utazási irodában, maradt a 'kék' eus kártya a tarsolyban. ezt meg is csináltattam, még tavaj áprilisban, hogy a görög nyárban legalább sürgősségi ellátást kapjak ha valami gáz van. ezt ugye 1 évre állítják ki. októberben hazajöttem, szerencsére semmi bajom nem lett. november közepén volt esedékes a kiutazás spanyolországba, a következő 7 hónap gyakszira (ami ugye, június közepéig tartott). eu eb kártya áprilisig érvényes, na akkor bemegyek meghosszabbíttatom az érvényességet júniusig.
ablaknál a nő: azt nem lehet. csak ha ez lejár, visszahozom, akkor kaphatok újat, akkor állítják ki. mondom én, de hát kint vagyok júniusig, hogy hozom vissza?
erre a nő: hát csak hazajön addig?
nem én, kint leszek végig, dolgozok.
nő: de akkor a munkahely biztosítja, ugye nem feketén dolgozik.
én: hosszas magyarázkodás arról, hogy főiskolás vagyok, gyakorlat így úgy nincs biztosítás, nekm ez a kártya kell.
nő: hát akkor majd kitöltök egy nyilatkozatot, anyuka (apuka, testvér) meg majd bejön és kiváltja az újat, ha a régi már lejárt.
én: persze, de azt ugye postán kell kiküldeni, én meg a nyavajás kártya nélkül nem szándékozok egy percet sem kint tölteni, mert ha akkor törik el a kislábujjam, akkor szóba se állnak velem az orvosi rendelőben, arra meg nincs pénzem hogy magánrendelésen fizessek, meg ez jár nekem és kész, júniusig hosszabbítsák meg az érvényességét, irgumburgum.
nő: nem lehet nem lehet ne tessék cirkuszolni (én: hajam égnek áll)
nő a szomszéd ablakból: ha elhagyja a kártyáját, akkor mi azt bevonjuk és kiadunk egy másikat, ami megint egy évig (következő novemberig) érvényes.
én: ollrájt, elhagytam a kártyámat.
nő: nem hagyta el, látom, hogy ott van magánál, hazudik.
másik nő: majd holnap bejön, és akkor csinálunk magának újat ha elhagyta.
én: dehogy jövök. addig nem megyek innen amíg nem csinálnak nekem újat, ejnyebejnye, kutyafáját.
nő főnöke: na mi a probléma?

innentől a helyzet meg volt oldva: régi kártyát bevonták, papír róla 3 példányban, aláírás pecsét, régi plasztikot odaadtam, újat kiállították, érvényes. öt perc.

de miért kellett ehhez fél órát "cirkuszolni"?