Regisztráció Blogot indítok
Adatok
momoTM

70 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az első hét gyakorlat után elkezdődött a suli. Érdekes volt az első találkozás a sulival: tanárok, osztálytársak, schultüte (iskolai üdvözlőcsomag), osztályterem, helykeresés... Az első napok után agyilag mindig eléggé kikészültem. Eszméletlen kihívás, nagyon érdekes kaland, valódi…..
Eltelt. Eltelt az első hét. Tele új dolgokkal, ismeretlen ismerősökkel, egészen szokatlan szokásokkal. Korai kelés, ami egyelőre nagyon szokatlan... 6kor kezdődik a műszak. Ehhez 5.40kor legkésőbb el kell indulni (jövő héten kicsit előbb, mert szokás szerint megint utat építenek). 5.30kor el kell…..
Akkro induljon a kaland. Kis Reiki segítség a kezdéshez.     Csak a ma   Nem vagyok dühös,   Nem aggódom,   Hálás vagyok,   Teszem a dolgom,   Kedves vagyok az emberekhez!     Reiki Lebensregeln -Kyo dake-wa - Gerade heute -Okoru-na - ärgere dich…..
Ez a nap is eljött. Holnap új fejezet kezdődik az életemben. Új szakmát fogok tanulni. Ami érdekes, az a körülmények: - Németországban - tehát németül- 0 tapasztalattal egy elég nehéz területen- a német Munkaögyi Hivatal támogatásával. Elkezdem az Idősgondozói képzést, ami 3 éves iskola. Itt…..
Németföldön Újrakezdés 2.0 2018.08.10 15:10:35
Megint elérkezett az idő, hogy valami újba kezdjek.  2018. augusztusa van kaptam egy új lehetőséget az újrakezdésre. Újra az iskolapadba ülök és valami egészen mást fogok csinálni mint eddig. Hosszú és rögös út vezetett idáig. Három és fél évvel ezelőtt Németországban kezdtem új fejezetet. Másfél…..
Napi gondolat uj kezdet 2017.05.15 07:11:50
2017 május 15. Ma végre nekikezdtem a reggeli futásoknak :) Ideális idő, én is ideálisan éreztem magam.   Ennél jobban nem is kezdődhetne egy elhatározás megvalósítása...
Napi gondolat Akarom.nemakarom 2017.05.14 22:20:08
"Ha akarsz valamit, mindig ott lesz benned az ellenállás, hogy mi van ha nem kapod meg. Ha nem akarsz valamit, akkor pedig azért ellenállsz mert nehogy megkapd azt a valamit. Az akarom, nem-akarom hozzáállás Egoföldön tart. Amikor már nincsenek elvárásaid a dolgok kimenetelét illetően, belesimulsz…..
Napi gondolat 2. Boldogság 2017.03.01 07:34:13
Ich bin die Quelle uneingeschränkten Glücks. I am the Source of unlimited Hapiness  Én vagyok a forrása a határtalan boldogságnak. SANSKRIT MANTRA:  Yam  ..
My Kraft and Strng are within Meine Kraft und Stärke sind in mir. Az erőm bennem van   SANSKRIT MANTRA: Ram   Meg kell tapasztalnunk, hogy nem az erős jellemek az erősek, hanem azok, akik a belső tudatukból merítenek erőt, akik rá tudnak hangolódni az Univerzum energiájára, mert annál nincs…..
Első hét, első nap. Találd meg a saját áramlásod. Meine Sicherheit und mein Frieden sind in mir.  My secyrity and Peace are within...  A saját biztonságom, a békém magamban van. Ez volt a mai feladadat: Béke és biztonság bennem van. Ha biztonságban érzem magam, béke költözik lelkemben, ha…..
Mindannyian Antigonék szeretnénk lenni. De csak Iszménék vagyunk.Szeretnénk kiállni a jog, a törvény, a hit, az isten, a törvény az erkölcs mellett…de a félelem mindig eltérít bennünket. Félünk. De mitől is? És miért? Mit féltünk?A szabadságunkat? Ha nem vállalhatjuk a véleményünket, a nézeteinket,…..
Napi gondolat február 6. 2017.02.06 07:36:20
Mert minden szó új korlátot teremt,a gondolat testének szabva formáts e korlátok közt kigyózik a rendlépcseje, melyen addig másszuk ormátúj és új látásnak, mígnem messze lentköddé mosódik minden régi korlát,s képekből összeáll a képtelenkorlátokból korlátlan végtelen.(Babits Mihály)..
Napi gondolat Január 17 2017.01.17 22:08:19
Ajtónk előtt Csak egyszerű sima faajtó, de otthonunk ajtaja. ha hosszú ideig távol voltunk, vagy úgy érezzük, hogy az emberek igazságtalanok voltak velünk szemben, ha tele van fejünk apró gondokkal, otthonunk ajtaja mosolyogva hív. Gyere haza! Itt béke, csend és nyugalom van, ami után…..
Németföldön 2017 2017.01.17 21:43:42
Ahhoz képest, hogy mások rögtön elsején nekiállnak a megigért naplónak (márpedig idén igenis írni fogom a blogom), hát nekem ez most csak így sikerült. Január 17-e van, kedd. Rögötn betegséggel kezdtem ezt az évet, ami nem jelent jót az álmoskönyvek szerint...szerintem sem :) de majd meglátjuk.…..
Németföldön Újjászületésem 2016.10.18 22:16:41
Mostantól két születésnapom van egy évben. 2016 szeptember 14.-én, két nappal fiam után és egy nappal párom születésnapjaelőtt. Nem voltam túl jó passzban az utóbbi időben. A váratlan haláleset, Petra lebegése, a pótvizsgája elbukása, a harc, hogy hol is éljen tovább, az állandó pénzhiány...és…..
Hosszú évek vágyódása után teljesült  ez a vágyam is. Eljutottam a körösfeketetói vásárba. Na igen Egyszer látni kell. Pénteken 6kor indultunk. Éjfélre voltunk a szálláson, amit előző nap foglaltunk le a neten. Fejesugrás az ismeretlenbe. Úgy, hogy már zárva lesz, mire odaérünk. Roppant…..
Elképesztő, mennyire tudnak emberek, főleg férfiak lelkesedni… Ezrek, tízezrek gyűlnek össze, hogy egyszerre üvölthessenek, tomboljanak azt ünneplendő, hogy 22 ember rohangál egy zöld mezőn egy kerek valamit kergetve amit saját maguk rúgtak el hogy azután egy hálóval megakaszthassák az útját… Nem…..
Régebben, amikor egy-egy völgyzáró gátat csodáltam, mindig eszembe jutott, milyen lehetne azon felmászni. Aztán volt egy kémes film, amiben a főszereplő egy ilyen gát falán ereszkedik le.. Vagy valami ilyesmi…nagyon irigyeltem. Aztán pár napja a FB-n megláttam ezt az új vasalt utat….Uuuuu…ez…..
Elképesztő, mennyire tudnak emberek, főleg férfiak lelkesedni…Ezrek, tízezrek gyűlnek össze, hogy egyszerre üvölthessenek, tomboljanak azt ünneplendő, hogy 22 ember rohangál egy zöld mezőn egy kerek valamit kergetve amit saját maguk rúgtak el hogy azután egy hálóval megakaszthassák az útját…Nem…..
Németföldön Húsvét...2016 2016.03.27 11:00:19
Ismét Németföldön ér a Húsvét...sajnos sok munkával.. sajnos ma  mégsem 3ra kell mennem, hanem Teildienstem van. Ami lassanszokás lesz, hiszen felépítik a sörkertet és akkor aztán nincs megállás... De tegnap, piros tojás helyett ezeket készítettem:..
Németföldön Felnőtt kifestő 2016.02.23 22:09:14
Karácsonyra kaptam egy úgynevezett Felnőtt kifestőt...terápiás (?), meditációs céllal :) Sajnos még csak nézegettem, de hétfőn annyira kevesen voltak és én annyit mindent áttakarítottam, hogy jobb híján (mert azért én nem állok neki a mobilom nyomogatni) elkezdtem rajzolgatni. Nem mellesleg pedig…..
Már a képek beszúrásakor vagy utólag is tudjátok igazítani a posztba szúrt képeket. Háromféle opció közül választhattok: Jobbra igazítva, szöveggel körbefolyatva Balra igazítva, szöveggel körbefolyatva Középre rendezve, körbeszöveg nélkül A régi rendszerben…..
Németföldön Bakancs 2016.02.23 07:59:04
  2010-ben, miután lemásztam a Säntisről egy ilyen csukában, amikor is mindenki hülyének nézett (teljesen jogosan. Végül is 2600 méterről kellett leereszkedni vagy 1000 métert, sziklákon, és csak ötször volt kiírva, hogy csak megfelelő cipőben és felszereléssel induljon neki…..
Németföldön 10milliószoros nap 2016.02.23 07:58:59
Minden évben van négy nap...de akit ez érdekel, az úgyis tudja..tele van vele ilyenkor anet. Mit szabad, mit nem...miért... de ha valaki még nem olvasott volna…..