Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zssch

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Több havi egyeztetés után idén is folytattuk az Alba Regia Hadijáték klub által 2010-ben Székesfehérváron elindított rendezvénysorozatot. Idén a Hetedhét Játékmúzeum adott otthont a rendezvényünknek, a Heimer Ház patinás emeletén öt asztalon népszerűsítettük a hobbinkat. A tavalyi szervezéshez…..
zssch 2016.04.06 09:12:28
@ambasa: Gábor, ezek valóban jó gondolatok!

Lényegében ezt már meg is csináltuk, 8 éve, a jégmezei csatával, abban te is tevékenyen részt vettél. Egy másik kiállítási tárgy sem vonzott annyi nézőt, mint a diorámánk.

Amúgy ajánlom figyelmetekbe még ezt, ez tavaly volt:
wargame.hu/?p=3054

Itt pontosan azt tettük (ketten), amit írsz, volt egy dioráma, mellette ugyanakkora asztalon játék, aminek a szabálya az volt, hogy 5-6 talál (gránát repesz csak hatra), ahány katonával lősz, annyi kocka, géppuska hét katonának számít, a meglőtt csapatból a legközelebbieket veszed le, és a maximális mozgás egy A4-es lap hosszabbik oldala. A nézők egy német lövészárkot védtek, mert abban csak a géppuska, az aknavető és a gyalogosok közül kellett kiválasztani a lövő csapatot. Egymást váltották a gyerekek, a lelőtt franciák pedig átlagban tízszer születtek újra a nap végére, amikorra három már be is jutott a német árokba, így egyúttal az első világháború értelmetlenségét is bemutattuk.

A 48-as figurákat meg lehet rendelni a Hagentől, és írtunk is róluk, az alapján ki lehet festeni. Az áruk meg annyi, mint pl. az Essex figuráinak, szóval igen, drágább, mint a műanyag, de nem drágább, mint más 15mm-es, csak döntés kérdése, hogy azt veszed meg, nem mást, majd ugyanúgy kifested, és ugyanúgy elmész vele wargamezni akárhova.

A törökkor (és azzal együtt a három testőr) pedig tökéletesen le van fedve, sőt, Zvezda-szettekkel van lefedve, csak némi olvasást igényel a viselet, de pl. már a huszárokról is írtam: wargame.hu/?p=1778

Csillió ingyen szabály van angolul, azokat le lehet fordítani jogi macera nélkül, és ahogy én magam írtam már szabályt (magyar nyelvű, ingyen letölthető), ugyanúgy senkinek nem kerül semmibe írni egyet, még figura sem kell egy darab se, leül otthon a konyhaasztalra egy tál babbal, és leteszteli. (Már ha mindenáron tesztelnie kell, mert a valószínűségszámításban nem elég magabiztos.)

Egyszóval hajrá, írjon mindenki játékszabályt!
Persze tudom, nem létezik legjobb ez, meg legjobb az (speciel feleségből a legjobb az enyém :)), de Minard térképe minden tekintetben megérdemli a legfelső fokot. Ez az ábra majdnem 150 éves és nincs olyan szakmabeli, aki ne hajolna meg nagyszerűsége előtt.  Lejjebb részletesen…..
Több kertészeti szakkönyvben olvashatjuk, hogy a sárgarépa eredetileg nem narancssárga volt. Az első termesztett sárgarépák színe lila, citromsárga vagy fehér volt, a narancssárga csak később jelent meg. De hogyan, és miért? Erre a kérdésre egyik könyv sem adott választ. Végre…..
Mivel a mai első játékunk angol tudást, türelmet, illetve a telepítés jogát is igényli, bemutatjuk a Ragdoll Achievementet is. Különböző gyilkos szerszámokkal és kütyükkel kínozhatjuk a bábut, a cél a 100 (!!!) darab plecsni elérése. A jó hír, hogy könnyedén…..
BabyLife Cicisztrájk 2012.06.27 14:46:00
Viccesen hangzik, elsőre én is nevettem de tényleg van ilyen. Most már tapasztalatból mondom. Nem mintha eddig olyan hatalmas mennyiségeket szopizott volna, de legalább volt némi anyatejecske is az étkezésekben nem csak a tápszer. A kórház óta (lsd. lejjebb) egyre kevesebb a tejem.…..
Gyerekkorom egyetlen igazi nagy pofonját akkor kaptam anyámtól, amikor kiderült, hogy a fehérneműk alatt tartott tartalékpénzből elcsórtam 30 forintot és megvettem rajta a PISZTOLYt. Tudtam persze, hogy nem szabad, azt is, hogy ki fog derülni és botrány lesz belőle, de képtelen…..
zssch 2010.07.19 18:12:26
Szeretnék egyet hozzáfűzni:

wargame.hu/

A középen látható római diorámáról pedig részletesebben itt olvashattok:
wargame.hu/#article=157;

Szép napot, jó olvasgatást!