Regisztráció Blogot indítok
Adatok
phanatic

0 bejegyzést írt és 36 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Aki használt már Prezi.com-ot, ismerheti a problémát, hogy nem lehet utólag változtatni a prezentációk stílusát. Szóval ha elkezded egy stílusban a prezidet, kénytelen leszel abban befejezni. Ezen most változtatott a magyar startup. Úgyhogy mostantól lehet bármikor stílust…..
phanatic 2009.07.02 15:52:06
@Art Mooney: semmilyen tartalom sincs magyarul a weboldalon, miért pont a licencnek kellene elérhetőnek lennie?

tény, hogy a licenc szövege elég régi (egy éves), de szerintem félreérted. az általad kiragadott szövegrészlet magára a weboldalra és a szolgáltatásra vonatkozik, nem pedig a prezentációkra.

a licenc elérhető a regisztrációs oldalról, amire 3 link mutat a kezdőlapról. nem hiszem, hogy bármit is titkolnánk.

ie6-ról meg talán nem kell mesélnem egy webes blogon. (tudom, a nagyvállalatok még mindig a középkorban élnek.)
phanatic 2009.07.04 02:13:15
@Art Mooney:

1. ezt majd a jogászaink eldöntik, én nem értek hozzá.

2. a probléma általad történő felvetésének hála várhatók fejlemények az ügyben. megint csak nem rajtam múlik a dolog, de igyekszem "rugdosni" az illetékeseket.

ugyanakkor szeretnélek biztosítani afelől, hogy nem rossz szándék vezérel bennünket, senkinek a tartalmát sem szeretnénk elvenni. egyszerűen csak szerencsétlen a megfogalmazás.

3. még mindig nem értem, hogy miért kellene minden oldalra belinkelni a licencet. szerintem elég ott, ahol releváns.

4. nem szándékosan lett kihagyva. ha az szándékosság, hogy az ie6 kompatibilitással való több órás szopások helyett inkább hasznos feature-ök implementálásával töltjük az időt, akkor elnézést kérek. ennek oka elsősorban erőforráshiány, és többek között ezért is keresünk front-end fejlesztőt a csapatba: weblabor.hu/munka/102172
phanatic 2009.07.04 02:21:19
@Art Mooney:

elnézést, az 1. pontnak csak a megjegyzés részére reagáltam.

abban teljesen igazad van, hogy barátságosabb lenne, ha minden magyarul is elérhető lenne. erre sem tudok más mentséget felhozni, csak azt, hogy nincs rá kapacitásunk jelen pillanatban. reményeink szerint ez a közeljövőben változni fog.
Előre bocsátom, hogy egy olyan szájtról lesz szó, melynek sem a felépítése sem a dizájnja, sem a felületei nem érdemelnének említést. Ami miatt mégis idekanyarintok pár sort, az az ötlet. Merthogy mégiscsak ez a legfontosabb egy startupnál.Kottkénál találtam rá a…..
A Mashable összeszedte azt a 19 európai startupot, amit érdemes lesz figyelemmel kísérni 2009-ben. Az első helyen a Prezi.com-ot említik. Véggiböngészve az elmúlt hónapok nemzetközi startup-híreit, azt hiszem, kezd egyértelművé válni, hogy a magyar startupnak momentuma van nyugaton…..
phanatic 2009.04.06 12:06:29
@Vén Márton: van mindkettő. igaz, még erősen fejlesztés alatt, de béták már mindegyikből vannak.
Hamarosan kipipálja a bétateszt szakaszt az egyik legígéretesebbnek tartott magyar startup. Mint tudjátok, a Prezi.com a nemrégiben kapott 160 ezer dolláros induló tőkével indul neki a világ meghódításának.  Mielőtt belekezdenének a srácok a pénzégetésbe és a…..
phanatic 2009.03.31 21:56:04
@~web1: megint csak a sajtótájékoztatóra hivatkozva: a telekom cserébe licenceket kapott, amelyeket nagy sikerrel használnak. ezen túl pedig beérték annyival, hogy ott lehettek egy ilyen vállalkozás születésénél (kitchen budapest spin-off, ahogyan az már itt elhangzott).
Új szolgáltatással előállni a számítástechnikában ma már szinte lehetetlen. Ha valaki azt gondolja, olyat talált ki, ami sok embernek hasznos lehet, működik is, de mégsem talált versenytársakat, akkor jó eséllyel csak arról van szó, hogy nem keresett elég alaposan a…..
phanatic 2009.01.21 13:24:17
@Tgr: ez ugyanaz.
phanatic 2009.01.21 14:43:35
@foodlfg: valóban van gond a szövegbevitellel bizonyos rendszereken, ugyanakkor van 1-1 stílus, amelyek támogatják a kínai, ill. japán karaktereket.
phanatic 2009.01.24 17:14:13
@mihalytoth: köszönjük a hiba jelzését. ha minden igaz, akkor a videók már mennek a letölthető változatban.
Január elsején jelentette be a közösségi fotóújság főszerkesztője, hogy bezár a bazár. Az ok egyszerű: nem sikerült megfelelő mennyiségű bevételre szert tenniük. Nem tudják tovább üzemeltetni a szájtot/újságot.A JPG Magazine modelljéről két éve már írtam. Mára úgy…..
A szélvészgyors Partick Marleau elrobog, és parádés húzogatás után mattolja a kiszúró Mason kapust a december 13-ai San Jose Sharks–St. Louis Blues mérkőzésen:A csapatkapitány a szárnyaló Sharks legeredményesebb játékosa 30 meccsen szerzett 16 góljával és 19…..
Webisztán Kontaktvihar a Gmailben 2008.07.17 09:41:00
Tisztázzuk mindjárt az elején: szerintem a Google egyik legnagyszerűbb újítása (khm, a közösségi hálók korában), hogy azokat az emailcímeket automatikusan kontaktként kezeli, melyekre rendszeresen írok és kapok is válaszlevelet. Szerintem ez nem megnehezíti, de épp hogy…..
 Megérkezett a Kormányszóvivői Iroda válasza a mi és mennyi kérdésekre (a tegnapi tenderkiírás után). Csak erős idegzetű olvasóinknak! A honlapok teljes költsége mintegy 200 millió forint, ebből a szerverek és az adattároló egységek ára bruttó 80 millió forint. Ehhez a…..
Webisztán Ballmer utózöngék 2008.05.20 11:30:00
A Microsoft magyarországi kommunikációja továbbra is elsősorban arról szól, hogy a nagyvállalatokat és a kormányt meg kell tudni nyerni. Szóval nem a felhasználók vannak az első helyen. De mégcsak a másodikon sem. Ez pedig innen, a túloldalról nézve egy kicsit…..
18:48 Kardos Gábor, Index-vezér beszél az utolsó kerekasztalban arról, hogy a webkettes szolgáltatásoknak megvan a maga kultúrája, fejlődése. A hirdetési piacnak is meg kell emésztenie azokat a változásokat, melyeket ma már tényként kezelhetünk. A.k.a. web2. A különbség a…..
Ez a poszt leginkább egy felhívás egy beszélgetésre a kommentekben, amennyiben titeket is érdekel a téma:Sok webes projektben vettem részt, és mindenhol azt tapasztaltam, hogy a hazai felhasználókat rettentő nehéz rávenni arra, hogy részt vegyenek az oldal tartalmának…..
N800 N810 - Amerikából jöttem... 2008.01.31 20:39:00
Persze már megint nem bírtam magammal... Január elején, majd' két hónappal a megjelenése után az N810-et még mindig nem lehetett kapni az európai piacon. Nosza, fel az amazonra, és nézzük, hogy lehet a cuccot megszerezni...Rövid kronológikus sorrend:Január 2: rendeljünk. Az amazon…..
Oké, az elmúlt napok egyik legdermesztőbb történése az volt, hogy Veronica Belmont az Engadgetnek koverolta a CES-t, és elfelejtett szerepelni a Mahalo Daily eddigi talán legjobb adásában. Mi történhetett vele? Nélküle a Mahalo Daily egy unalmas promoműsor lenne. Mint Kevin Rose…..
Ja, nem, nem a macianok körében. A tőzsde még Steve Jobs keynote-ja előtt elkezdte temetni az Apple-bejelentést. Nyilván a MacWorld előtti napokban "kiszivárgott" pletykákból már világossá vált: a kaliforniai cég nem készül semmi, az iPhone-hoz mérhető dobásra. (Az…..
A közösségi szolgáltatások sikerének egyik alapja, hogy olyan célközönséget választanak maguknak, mely már egy létező, meglévő IRL közösség. Az egyetemisták pedig ilyenek. A KreditVadász.hu valójában azonban nem is arra a slampos feladatra vállalkozik, hogy virtuális…..
Egy hosszabb posttal emlékezünk majd meg az új Ubunturól. Ám amíg ez a post összejön, befutott Németh Ádám reagálása az Indexben "Adminisztrációs hiba" címen megjelent Ubuntu-tesztre. Íme. Nos, talán kezdjük a diszklémerrel: hardcore Unix-felhasználó vagyok, 1998-ban…..
A Nokia bejelentette a legújabb kütyüjét: egy internetező tábla PC-t, beépített GPS-el. A jól bevált recepten most sem változtattak: mindenképp hagyj ki valami nagyon fontosat a csomagból, különben ki venné meg a következő generációt három hónap múlva?Esetünkben ez a…..
Egy korábbi bejegyzésben írtam, hogy a Nokia gőzerővel dolgozik az N800 utódján. Ennek már kézzelfogható bizonyítékai is vannak, hiszen az FCC már elvégezte a gép minősítését. A minősítő intézetet 45 napos titoktartása kötelezték, tehát az újdonság valamikor…..
phanatic 2007.09.26 21:32:27
phanatic 2007.09.26 22:34:09
N800 N800, te kutya... 2007.09.19 21:23:05
Számtalan felhasználási lehetőséget végignéztünk már, de erre a kreatív ötletre nem gondoltam volna... Hát igen, az evolúció túllépett a Sony kutyusán, így jöhet a kis esetlen N-kuty. :) ..
A minket érdeklő legfontosabb kérdés, hogy az új széria mikor lesz kapható Magyarországon, de legalábbis Európában. Az itthoni Apple honlapja még nem frissült, de abból kiindulva, hogy Németországban és Ausztriában már megvásárolhatók az új termékek, valószínűleg itt is…..
Thoughtfix a blogjában elmeséli, hogy nem sikerült megtalálni az elrejtett kincset. Jó tanulság ez arra, hogy nem a végeredmény, hanem az ÚT a fontos... :)  Ha valaki nem lenne tájékozott a modern kori kincskeresésben, ajánlom ezt az oldalt. Kedvenc hobbim, mindenkinek…..
N800 Beszerzés 2007.06.14 21:58:00
Na és mit csináljunk, ha a csúnya, nagy multi úgy dönt, hogy Magyarország nem piac egy ilyen eszköznek, és nem forgalmazza azt nálunk? Kérem, az internet világában ma már ez  nem probléma. A szürke import rizikós, de járható út.Az ebay-en kívül német árkereső…..