Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jokuti

152 bejegyzést írt és 24 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerintem hihetetlenül zseniális ötleteket valósítanak meg rendszeresen az OSA Archívumban, ez a legfrissebb is beleillik a sorba. Egy könyvtár, ami halott, ami csak olyan könyvekből áll, amikre az elmúlt 23 évben, tehát a rendszerváltás óta senki sem volt kíváncsi. És nem…..
A Műcsarnok új projektgalériája, a Mélycsarnok nagyon izgalmasan indít: Marina  Abramovics: Az üresség nyolc leckéje happy enddel című videóinstallációjával. Természet és háború, játék és valóság, gyerekek és felnőttek a szereplők, a helyszín pedig Laosz, a Föld…..
Csütörtök este különleges színházi produkciók, sanzonok, kortárs írók és zenészek segítenek átértelmezni a Műcsarnokbeli szoborkiállítást. További részletek itt. ..
Sokszor hallok fanyalogni embereket arról, hogy milyen szörnyű, hogy nincs egy jó vegetáriánus étterem ebben az országban, a hazai kínálat általában kimerül a rántott sajtban, esetleg cézár-salátában, amiről leszedik a csirkét, szerencsésebb esetben még akár egy spenót is…..
Szerencsés névadás, ami hideg idő esetén csakis pozitív konnotációkat ébreszt: a Gőzölgő Fesztiválon a nevéhez méltó módon minden forrón kerül a vendégek elé a hétvégén.Lesz itt minden téli klasszikus, akár a budapesti hidegből, akár az osztrák hüttékből ismerős, de…..
Petrovics Emilre emlékeznek a Hadik Irodalmi Szalonban szerda este, sok-sok zenével természetesen és érdekes beszélgetésekkel, vendégekkel. További részletek itt. ..
 Ínyenc kóstoló parti kedd este a Kadarkában, sajtokkal, olívával, sonkákkal, pástomokkal, és persze - a hely profiljából adódóan - jó borokkal!További infók és RSVP itt...
Izgalmas sorozat indul most pénteken a Trafóban, a 200% tánc sorozat keretében egész tavasszal egymásnak adják a kilincset a kortárs tánc nemzetközi sztárjai. A programosorozat egyáltalán nem újdonság, már 4 éve nagy sikerrel zajlik, de idén az eddig legnagyobb kedvencek térnek…..
Történelmi séta? Nem feltétlenül hangzik izgalmasnak, egy nagyon okos ember évszámokat sorol gondterhelt arccal. Kivéve, ha a Bupap szervezi, akik a svábhegyi sétájukkal már bebizonyították, hogy egy városnéző séta lehet hátborzongató és nagyon izgalmas is. Pedig semmi mást nem…..
Egy kiállításmegnyitón mindig fenyegető rém az, hogy esetleg elfogynak az italok, vagy már eleve valami ócska lőrével készültek a vendéglátók a krízis és/vagy ízléstelenség jegyében.Ha valahol nem kell ilyesmitől tartani, az egy borbár, így aztán nyugodt szívvel…..
Különleges este lesz holnap a Műcsarnokban, ahol Bernar Venet francia szobrász acélszobrai és egyéb absztakt alkotásai egészen más "fényben" tűnnek fel, mivel a nagyon szuggesztív David Yengibarjan, örmény származású tangóharmonika-művész koncertje tölti meg a múzeum…..
Ha a városban élve sem akarsz lemondani a kontrollált körülmélnyek között termő, saját zöldségekről, mindenképpen ott a helyed a Millenáris Parkban.Nekem eddig életemben egyszer volt saját termésem, a konyhablakban termett egy saját ültetésű paradicsom 2, azaz kettő darab…..
A nagy borozások ideje az ősz szokott lenni, de azért tavasszal is van néhány érdekes esemény a témában. Egy borkóstoló-sorozat, ami bulivá fajul végül, tulajdonképpen mindig így kéne ennek történnie. A sorozat első estéjén Kamocsay Ákos prezentálja a Maurus pincészet…..
A betűrejtvény megfejtése: Thank God it's Friday launch party a Baldaszti's Grandban. A sorozatnak tervezett zenés-bulis estét holnap Fábián Juli & Zoohacker Orchestra deat. Sárik Péter nyitja meg, csak, hogy még egy kicsit több angol szó szerepeljen a flyeren :) A zene garantáltan…..
Valószínűleg igen, de az biztos, hogy nem súlyos vérveszteségek nélkül. De ha kíváncsi vagy inkább arra, hogy mit gondolnak erről a kérdésről a hazai nagyok, a kultúra mecénásai és maguk az alkotók, a művészek, akkor hallgasd meg őket élőben ezen a konferencián!  A…..
Forralt bort, teát és pogácsát is ígér a meghívó a megnyitóra, de nyilván nem ez jelenti a fő vonzerőt, hanem a festőnő különlegesen egyéni hangulatú képei, amikből ezúttal Esti Film címmel állított össze egy kiállításra való anyagot a Filter Galéria számára.A…..
Meglepően sokan nem tudják magukat soha többé túltenni azon a kisgyerekkori élményen, amikor először nyűgözi le őket egy vonat hihetetlen ereje, lendülete. Semmi irónia nincs ebben a  mondatban, az állami cég működésével kapcsolatos esetleges rossz tapasztalatainkat…..
Kinek fogod megköszönni? Szülők, nagyszülők, haverok? És a hatutánnak, hogy szótunk erről a nagyszerű lehetőségről:Guerilla filmmaking, talán ez még nem az a hollywoodi költségvetésű lehetőség, amiről álmodtál mindig, is, de arra mindenképpen nagyszerű és ingyenes…..
Idén 100 éves a Universal Pictures, ennek örömére több klasszikus felújítását is tervezik.Olyanok is lesznek közte, mint Hotchcocktól a Madarak, vagy a Drakula, a Frankenstein, a Cápa, a Nagy balhé, a Schindler listája... ..
Korniss Péter, Finta József, Kányádi Sándor és Selmeczi György estje a Hadik Irodalmi Szalonban, ami már a 14. "kiadása" a Hadik Kávézó irodalmi rendezvényének. A háziasszony - szokás szerint - Juhász Anna.Mindez jövő csütörtökön.Minden további infó itt...
Persze csakis a könnyedebb fajtából, nem kell megijedni. Ha eddig még nem tudtad, hogy mi az, hogy Qawwali vagy szufi, sosem kerültél még misztikus transzba, akkor feltétlenül érdemes január 21-re betervezned egy látogatást a Trafóba, ahol a pakisztáni Sabri Brothers garantáltan…..
Két legyte üthetsz egy csapásra, jótékonykodhatsz és megtudhatod, hogy mi mindent kapnak az újságírók a különböző cégektől és ügynökségektől ajándékba. Ugyanis ezeket fogják elárverezni a Kreatív, a Kreatív online és az Origo szerkesztőségei a Sirály presszóban, a…..
Káldori Dániel fotói a természetről készültek, de hangulatokot szeretnének közvetítetni, ehhez egy egészen különlegesen egyszerű kamerát, ha lehet egyáltalán annak nevezni egy műanyag játékot, egy Holgát használ.A végtelen 6x6-ban.Megnyitó január 19-én.További infók és…..
A Szent Tamás Pincészet pezsgőire épülő újévi vacsora est lesz január közepén (14.) Mádon, a Gusteau Kulináris Élményműhely szervezésében. A vacsora főleg helyi alapanyagokból készül, jól kiegészítve az étesort a tokaji pezsgőkkel.További infók, RSVP itt...
A Svábhegy és környéke talán az összes budapesti számára egyet jelent a kirándulással, erdővel, Úttörő- majd később Gyermekvasúttal, fogaskerekűvel, szóval csupa romantikus dolog, amire nyilván van is egy halom közhelyes kifejezés, mint például a város tüdeje és hasonlók.…..