Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mascota

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most, hogy Iniesta lövésének híre a legeldugottabb halászfalvakba is eljutott, lassan ülepedni kezd a futballáradat méteres hordaléka. Azon túl, hogy rendszeresen naplóztak, csodáltak, ekéztek, az NST szerzői megpróbálják egyenként szétbontani és összerakni a világbajnokságot.…..
mascota 2010.07.21 14:15:01
@rizla: Ugyan Henke nem szorul a védelmemre, és természetesen én sem a közösség nevében beszélek, csak a sajátomban, de jelzem, hogy szerintem is <böszmeség> egy normális kommentre úgy reagálni, hogy "hihetetlen ostobaság" vagy valami hasonló.

Szerintem ez az egyik legjobb blog a palettán, többek között azért is, mert elég cizellált a kommentelők stílusa (disrespect a kivételnek:-)), és mindenki szereti a focit... én nem értek hozzá annyira mint pl. te, ritkán is szólok hozzá (látom a szemedben ez bűnös dolog, úgyhogy mea culpa...), de ha időm engedi nem csak a cikkeket, hanem a kommenteket is elolvasom.

Nem fejedre olvasásként, csak példaként: a vb alatti spanyol blogon az egyik írásodban az 1950-est nevezted a spanyolok első vb-jének, ami nem felel meg a valóságnak (1934 a helyes dátum), ráadásul ha jól emlékszem, pont abban a posztban, amiben élesen kritizáltad az mtv kommentátorát és szakíróit, hogy nem ismerik a lesszabályt, így félreinformálják a tévénézőket is... akkor a saját gondolatmeneted mentén te is "hihetetlen ostobaságokat" írsz és "félreinformálod az olvasókat"?!

Hozzáteszem: ezzel együtt bőven színvonalas és élvezetes volt a blogod, úgyhogy gratuláció jár érte, csak te is tiszteld meg a másik véleményét azzal, hogy nem minősíted le!

Lo siento, hogy hosszú lett a komment, és félig-meddig off! El artículo es muy bien e interesante...
mascota 2010.07.21 14:43:50
@Tika_: Vale, estoy presentando mis respetos a tu opinión.:-)
mascota 2010.07.21 15:07:08
@rizla: <hozzáteszem, egy fizetett szakkommentátornak, akit több, mint 1 millió ember hallgat, egy "picit" nagyobb a felelőssége egy ilyen kérdésben, mint egy blognak, ahol tárgyi tévedésként 1934 helyett 1950 áll valahol>

Egyértelmű, az általam citált párhuzam csak szemléltetési célokat szolgált, nem volumenbeli egyezőséget kívánt sugallni. Bár... remélem (sőt, kívánom), hogy a te blogodat is legalább olyan nagyságrendű populáció olvassa, mint amekkora Egrit hallgatja...:-)
Spanyolország - Hollandia  1 - 0 2010. július 11., Johannesburg, Soccer City, kellemetlenül hideg, téli este. Röpke 116 perce tart minden idők egyik leggyűlöltebb világbajnoki döntője, két gyűlölt finalistával, amikor az őrizetlenül hagyott Iniesta - aki gólt tényleg csak…..
mascota 2010.07.13 19:53:14
@daito: Abban egyetértek, hogy a mai csapatok tutira agyonvernék a "régi idők" megkönnyezett nagycsapatait, de ettől függetlenül a mai futball sokkal kevésbé élvezhető (vagy szórakoztató, ahogy tetszik).

Életkorom miatt csak 1982 óta tudom figyelemmel követni a vb-ket, de a negatív tendencia egyértelmű: egyre kevesebb gól, egyre kevesebb hangsúly a támadáson, a védekezés mindenekfelettisége és túlbiztosítottsága...

És minden hivatalos derűlátása ellenére ezt a FIFA is nagyon jól látja: amikor legutóbb ilyen gyenge vb-nk volt (1990-ben), eltörölték a kézzel megfogható hazaadást és bevezették a győzelemért járó 3 pontos rendszert.

Most, 20 év után ott tartunk, hogy így is majdnem olyan kevés gól esett mint az itáliai Mondialén, és ez nem örömteli tendencia, akárhogy is magyarázzuk!

Hozzáteszem: a vb eleje óta a hispánoknak szurkoltam, és örülök is, hogy megnyerték, de a csúcsfutball nézhetővé / élvezhetővé tételéhez megint adminisztratív változások (pl. les eltörlése, szabálytalanságok komolyabb szankcionálása) kellenek szvsz.

Viszont a blog összességében jó volt, ENHORABUENA:-)
A világbajnokságon történetének két legsikeresebb még vébé cím nélküli csapat játszik a döntőben, Spanyolország vagy Hollandia személyében biztosan új világbajnokot avatnak. Összecsapásuk azért is érdekes, mert mindkét csapat történelmileg is látványos, technikás…..
A történelem kapuin dörömböl ma este a selección, amely pontosan 60 évvel ezelőtt, első világbajnoki szereplése alkalmával jutott utoljára a legjobb 4 közé, ami következésképpen az eddigi legjobb eredményét is jelentette a tornán, egy keserédes 4. helyet. Azonban az elmúlt…..
mascota 2010.07.04 10:21:20
@Player 1: van igazság abban, amit mondasz, de ennyi erővel az 1950-es vb volt az egyik legkomolytalanabb: úgy sikerült összegereblyézni 13 indulót, hogy annak több mint fele (hét) az amerikai kontinensről érkezett (Brazília rendezte azt a Mundial-t), Uruguay két csapatos "csoportból" jutott a négy közé, és egy sor háborúban vesztes ország tiltólistán volt (köztük, sajnos, Magyarország is). szóval, ezen logika szerint a spanyolok még sosem voltak a négy között "komoly" vb-n, így még nagyobb siker a tegnapi eredmény!:-) ez persze csak vicc, a világbajnokságok története 1930-tól íródik, és a kezdeti anomáliák is szerves részét képezik a történelmének. egyébként is igazságtalan lenne az akkori győztesekkel szemben, ha több évtized távlatának pökhendiségével csak legyintgetnénk rájuk.