Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Glomgold

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány, a csernobili atomerőmű telephelyén lévő környezeti sugárzásmérő állomás újra működni látszik, az adataik elérhetőek ezen a weblapon. A 2022. február 25. hajnal és a 2022. február 28. késő délután közötti közel négy napos időszak adatai hiányoznak, de tegnap (hétfő) délután óta vannak újra…..
Glomgold 2022.03.05 11:03:03
Két honlapon is figyelemmel kísérem a mérőállomások nyilvános adatait a háttérsugárzás mértékéről, azonban azt tapasztaltam, hogya kritikus pillanatoknál, amikor a hadműveletek az ukrajnai Запоріжжя-i erőműnél zajlottak (este 10 és hajnali 5 között kb. ) itthonról(!) nem voltak elérhetőek a valós idejű frissítések a magyarországi és európai helyszínekere vonatkozó adatok (tehát nem is feltétlenül az Ukrajani területeken!):

1. sem itt:

katasztrofavedelem.hu/modules/hattersugarzas/terkep

2. sem itt:

www.eumet.hu/orszagos-hattersugarzas-terkep/

(például a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség tájékoztató térképén is az volt olvasható 2022. 03. 03. 02:00-kor, hogy az utolsó frissítés 2022. 03. 03. 23:00-kor történt!) vagyis órákra leállt ott is a a valós idejű adatszolgáltatás, mostmár működik azóta!)

Én megértem, hogy nem szabad pánikot kelteni, illetve ha igazán nagy baj van, az ellen úgy sem tehet egy átlag internetező sokat, még h látja is a súlyos adatokat, hiszen levegőt akkor is veszünk, ha éget, csak nyilván rövidebb ideig... de mégis valahogy ez az egész a csernobyl-i és ruszki idők titkolózásait juttatja eszembe... :( :(
KKBK Az ateizmus apoteózisa 2019.07.07 17:56:01
  Valójában csak két dolgot különböztetünk meg, tudni valamit, és elhinni azt, amit "valaki tud".Tudni valamit: az tudomány. Elhinni azt, amit "valaki tud" : tudatlanság. Hippokratész  "A bölcsesség alapja a kétkedés" de "csak a gonoszok tartanak mindenkit gonosznak" "Tehet-e kárt a bölcs…..
"...akinek nincs semmije, az annyit is ér, azt gondolom. Aki nem vitte semmire az életben, az annyit is ér, ezt tudom..."  Ismerős, ugye? Lehet, hogy ismerős, én most akkor sem konkrétan Lázár János 2011-es mondandójával akarok foglalkozni. Ezzel fölösleges, mert elmond mindent az "emberről". Én meg…..
Kissé elszomorító, hogy ezek közül még egy sem került filmvászonra, pedig minden téren garantált lenne a sikerük.A Filmelemzők blogján pedig Sparrow új top 10-es videóját nézhetitek meg! ..
Glomgold 2011.12.18 04:21:21
Az a helyzet, hogy lehet hogy kissé retrósan oldszkúl leszek,
de szerintem a torpedó még mindig szerencsés és akciódús választásnak tűnhet,
ha figyelembe vesszük, hogy készülhetett volna film mondjuk
ebből :
www.youtube.com/watch?v=VE_1KlWFJyA
vagy ebből : www.youtube.com/watch?v=oeoWLB8ifYc
Node mondjuk félelmetes lehetett volna egy a Gyűrűk Ura trilógiához hasonló, 3x3 órás eposzt moziban végig ülni, akkor is, ha az alapanyag mondjuk ez: www.youtube.com/watch?v=pDrRnJOCKZc
Szóval tessék örülni a TORPEDÓ-nak!

És ha már régebbi játékok, azért kegyetlen film vagy animáció kerekedhetne a Worms 2 -ből is (vígjáték kategória), a Phantasmagoriából (horror kategória), de még talán a Simon, the Sorcerer első részéből is (Fantasy kategória),
feltéve, hogy hangulatot és a látványvilágot az Mátrix és az Avatar megoldásaihoz mérten alaktják ki...