Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Caprica

1 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Kossuth teret március 15-én nyitják meg, úgyhogy ezekben a napokban szinte minden napra jut valami érdekes teszt. A gigantikus tesztzászlóról már volt szó, most a villamosokon a sor.  Persze jó látni őket újra a téren, de ami igazán szemet gyönyörködtető, az a kupoláit…..
Caprica 2014.03.11 20:34:54
@pepita ceruza: Nem kizárt, hogy tévedek, de a képek alapján nekem úgy tűnik, hogy csak egy pár centis vízfelület lesz, így, ha jól sejtem, valami olyasmit terveznek, mint a bordeaux-i Miroir d'Eau, ami számomra fantasztikus élmény volt, még úgy is, hogy ott is egy rakparti épület mellé tették, ráadásul ott a folyó és az épület közé... Ha kellőképpen megfeszítik a víztükröt, az amatőr fotósok Mekkája lehet, ha pedig engedik a mezítlábas belecsászkálást is, akkor még kedvelt találkozóhellyé is válhat. (Persze nyilván, víztükörfényképet lehet a Duna másik partjáról is készíteni, de a hullámzás miatt onnan nehezebb jól sikerült fotót csinálni...)
Aztán persze lehet, hogy tévedek, és semmi ilyen szándék nincs a készítők előtt, csak egy pocsolyát álmodtak oda és kész...
A Vimeo WorldHD csatornáján bukkant fel ez a videó, mely egy hétvégét mutat Budapesten. Komolyan elkezdtem számolni, hány olyan pillanat van benne, amelyből kiderül, hogy nem a 80-as évek elején készült amatőr filmet látunk. Ilyen mondjuk a díszőrség a Sándor-palota előtt, a…..
Caprica 2014.02.10 12:53:18
@aruna: Elég egyet mondani a viszonylag pontos datáláshoz, a kb. 1-2 hónapja felállított vári Szűz Mária szobrot 1:46-nál. De hát nem is volt róla szó, hogy 80-as évekbeli lenne a felvétel, csak annyit ír a cikk, hogy az akkori filmfelvételek színvilágát tükrözi, ami igaz is.
"A Várkert Bazár átépítése során a felszínre került egy középkori épületegyüttes, falai jó állapotban maradtak fenn. Mivel nem számítottak rá, és a terveken sem szerepel, elrendelték az elbontását." - írta egy neve elhallgatását kérő Urbanista-olvasó. Kérdésemre csak…..
Caprica 2013.05.09 12:00:35
@Palotabarát: A jelenleg elfogadott hazai történelemszemlélet szerint a magyarországi középkor 1526-ban a középkori magyar állam széthullásával lezárult. Ugyan pár évvel ezelőtt felvetődött, hogy a közoktatási tankönyvekben 1540-re (Szapolyai halála), vagy 1541-re (Buda elfoglalása) módosítsák a dátumot, de nem tudom, hogy ez végül teljesült-e. Az általános értelemben vett európai középkor lezárultát általában 1492-höz vagy 1517-hez szokás kötni. Az ezek utáni részt kora újkornak nevezi a szakirodalom, az egyetemeken is általában kora újkorászok tanítják a kora újkor tanszék keretein belül. Bármelyik időpontot tekintjük is mérvadónak, a jelenlegi történelemszemlélet szerint idehaza is legkésőbb Buda török kézre kerülésével véget ért a középkor, már pedig az épületek, ha török koriak, nyilván ez után épültek.

Ettől függetlenül szerintem is felesleges ezen rugózni, mindenki döntse el, hogy ő mit tekint középkor elejének vagy végének... :)
Csak arra írtam, hogy ezek alapján nem ő az, aki úgy tűnik, hogy régen érettségizett. ;)
Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé1 fej zúzott fokhaygma2 fej kockára vágott vöröshagymakevéske gyömbér2 evőkanál citromléfél evőkanál citromhéj5 dkg vaj10 dkg olajfél liter főzőtejszínfél liter kókusztejsó, bors ízlés szerintpetrezselyemA felszeletelt csirkemelleket…..