Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vejne

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Homár nem teljesen érti, Eszter miért akadt ki azon, hogy a Decathlonban 3 hétre vállalták volna 2 darab csavar pótlását a bringáján, a lényeg, hogy ezért Újpestről elvitte Dunakesziig, szal nagyon lelkes lehet. Később levitte "helyi srácokhoz", akiknél az is…..
vejne 2014.03.31 10:15:23
@vejne: na, gratulálok, sikerült egy 2007-es posztra reagálnom. Nagyon sikeres.. :D
vejne 2014.03.31 10:14:13
pöff... 20-30ért lehet venni cromo-acélvázas biringát, gyakran Tange vagy True Temper csövekből, 7-es rapidfire-ös, régebbi Deore LX-STX cuccokkal, szóval durván egy jó 15-20 éves középkategóriás bringát.

És vannak, akik mai napig megveszik a gyengécske, elavult, hitenacél, tourney-Z, menetes racsnis hátsó kerék-gripshiftes szrokat 50-60 ezer ft-ért. Új bringát 100 alatt nem kell forszírozni, ellenben 30ból olyan használtat vesz az ember, hogy kiszolgálja 16 év és három hónapra is.

Kazettás hátsó aggyal, cserélhető tányéros hajtókarral, rapidfire váltókarokkal, jól fogó kantikkal vagy néha V-fékkel és "nullhibás" merevvillával.

Egy ideális világban aki nem akar vagy nem tud sokat áldozni bringára, vesz jó állapotú, használtat, aki meg újat szeretne, az egy nívó alá nem megy.

Nem .....-ból írom ezt, csak megnéztem, milyen alkatrészekkel adnak el bringákat 100ezer alatt. Nem venném meg. Inkább fele annyiért használt, és nincs több gond.

Viszont a használtból sem kéne forszírozni a már 30 évvel ezelőtt is a kínálat legalját-bringák szégyenét képviselő lemezpapucsos-pozitron váltós puch csodákat, vagy az ékes hajtókarral meg csodás acélalkatrészekkel (felni, kormány..) teleaggatott csepel-szputnyik hulladékokat.

túl sok a gond a meggondolatlan vásárlókkal, akik csak "olcsón akarnak rohangálóst". Általában alattuk találsz FF-systemes hajtást, positron váltást, Helicomatic hátsóagyat, régi szar pözsókat 35*1es középcsapággyal, s miattuk lesz piaca a 24-es és 24.8as nyeregcsöveknek, 22-es stucniknak, francia középrész-csészéknek.

Ha van 25-30 ezred bringára, tök jót is ki tudsz fogni, ne cseszd el magadnak az élményt. Ki fog szolgálni évekre-évtizedre, megbízható lesz, de csak akkor, ha jól és okosan választasz. ^^

Amúgy én sok apróságot tudok csavarboltban 5-10 ft közti összegeken venni. :)
Házitroll kolléga mai posztja a Lemilblog kulturális szegmensét erősíti, azon belül is a főként Professor Pizka által fémjelzett (katona)zenei összetevőt. A Sabatont ugyanaz a Svédország adta a világnak, amelyik a Jägareket, XII. Károlyt, a jóléti állam fogalmát vagy a klasszikus pornómodellt;…..
vejne 2014.01.26 11:02:59
Nézzük csak.. kijöttek azóta újdonsággal is, svédként. Carolus Rex.

www.youtube.com/watch?v=OMvFPp8dncU

mind angol, mind svéd verzióban elérhetőek a dalok. És végre, csak semmi második világháború :) Egyébként tényleg volt szó hatnapos háborúról, gallipoliról, téliháborúról, mesterlövészekről, falklandról, öngyilkos merénylőkről (in the name of god) szóval van téma.

köszönet a posztért : )