Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Loxe [Henteles]

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szegasztok! Kezdem lassan elveszíteni a hitemet az anime piacban... hogy miért? Azért, mert amíg olyan hihetetlenül kiváló mangák nem kapnak anime adaptációt, mint a Team Medical Dragon, a Karate Minoru vagy a Shin Angyo Onshi, addig nem csupán az olyan hulladék non-canon spin-off-ok…..
Loxe [Henteles] 2014.03.30 23:44:57
Ez színtiszta üzlet!
A szart könnyebb eladni, mert ezeket a japcsi kölköknek gyártják, csakúgy mint a most induló rozsaszin vízilovas yu-gi-oh ötödik szériáját, meg minden egyéb ilyen dolgot, így könnyű a pénz kereset, mert minimális a ráfordított költség az innen onnan kikukázott animátorok és egyéb stább tagok miatt, és nagy a nyereség a taknyosok miatt, mert ők minden szart megesznek, mert nem azok nézik ezeket akik neteznek és közutálatot hirdetnek, hanem az olyan jó 5-10 éves korosztály, akik megvetetik a mindenféle merchandise terméket belőle, és így dől a lé, és valljuk be, ne legyünk álszentek, mindenki ezt csinálná ha megtehetné, és örülne az XY stúdió fejeseként! :D

Ezzel szemben, egy minőségi manga/LN bármi megkívánja a minőségi adaptációt mert így kevesebb lenne a rizikó, és ezért figyelni kell rá, komoly pénzeket kell beleölni hogy meglegyenek fizetve a rendes hozzáértő emberek akik megtudják csinálni úgy ahogy azt kell (csak ugye ezzel nem mindig foglalkoznak, hanem csak uccunekicsinájukmegnézikúgyisbukunk), és ugye ezek mindig kockázattal járnak, mert lehet hogy csinálnak egy kiváló animet amibe minden tökéletes, de ha a nép nem kedveli, nem eszi meg, nem fogy belőle elég, nem nézik, így nem jön pénz, és így esetleges folytatások se lesznek ha nem fejezték be akár a sztorit egy évadba.
Szóval lényeg a lényeg, egy minőségi animet mindig kockázatosabb csinálni, mint egy hasonló hulladékot, mert egy ilyennél kb biztos a nyereség, de egy réteg sztorinál amit rendesen csinálnak, nah annál már közel sem biztos!
Sziasztok! Mivel egy elég hosszú sorozatnak nézek elébe és videót tervezek belőle ezért most nem kritikával, hanem egy kulisszák mögött rovattal jelentkezem, amelyben egy nagyon híres mangakáról, Togashi Yoshihiro-ról fogok beszélni nektek. Togashi 1966. Április 27.-én…..
Loxe [Henteles] 2013.10.31 01:24:56
Nagyjából jól leírtad amit kellet, viszont én mint Togashi műveinek a nagy rajongója még hozzá tettem volna pár dolgot, szóval szerintem rövidecske lett! :D

Pl: Togashi-ról ugye tudni illik hogy egy lusta dög! XD
Mert a HxH mangát régebben is (a betegeskedése miatt) és jelenleg is szünetelteti és most pontosan azért mert hát lusta dolgozni, és mivel megteheti mert ugyanis ő az aki, így egy speciális szerződése van a WSJ-vel, és így gyakorlatilag akkor dolgozik amikor kedve tartja, szóval nem egy jószívű mangaka aki a rajongókért mindent megtesz, de ez nem negatívum, egyszerűen csak trollság, de hát hozzá tartozik az igencsak érdekes jelleméhez, mármint amiket meglehet tudni az interjúiból, mert pl a HxH-val kapcsolatban megkérdezték egyszer hogy mit bán a legjobban benne, és azt válaszolta hogy nem ölheti meg a főszereplőket, és hát igen, ebből is leszűrődik az hogy nem egy egyszerű ember lenne kedvenc mangakánk, de én ezeken olyan jókat tudok derülni! XD

Amit egyedül koppintásnak lehetne nevezni a HxH-val kapcsolatban az meg egyedül az hogy pl a Chimera arcban a fő ellenség kinézete kiköpött Cell a DB-ből, de ezt meg azért nem lehet koppintásnak nevezni, mert ugyanis Togashi és Toriyama nagy barátok, és Togashi ezért direkt mintázta a HxH gyakorlatilag legnagyobb ellenségét, lényegében a főellenséget Cell-ről, hogy tisztelegjen ezzel is Toriyama-nak és a DB-nek ahol Cell-nek se volt kis szerepe, és mondhatni hogy ott is ő volt a legnagyobb ellenfél, de inkább csak a második, mert ugye ott volt még Buu, és így lényegében ezért párhuzamot lehet vonni köztük, csak még nem biztosan, mert ugye Togashi a Chimera arc óta még nem folytatta a mangát, és így nem tudni hogy milyen lesz a következő főellenség, de van egy sanda gyanúm hogy még egy hosszú arc lesz hasonlóan a DB-hez egy főellenséggel, és utána vége lesz, csak hát ugye a megszokott OKOS és intelligens HxH-s kivitelben! :D

(A koppintásról meg annyit hogy amik nem alap manga elemek azok nem koppintások, hanem azok maga az anime/manga kultúrához kapcsolódik!)
Sziasztok! Ideje áttekinteni, hogy milyen animék lesznek az idei őszi szezonban! Tokyo Ravens -Rendező : Kanasaki Takomi -Stúdió: 8bit Ez az első olyan sorozat, ami felkeltette az érdeklődésemet ebből a szezonból, habár az is igaz, hogy a történetben szinte semmi…..
Loxe [Henteles] 2013.09.17 17:02:18
@Palacsintaxx: "a versenykerékpár animék"
Ebben a szezonban pont hogy lesz az is!
Ez lenne az: Yowamushi Pedal: myanimelist.net/anime/18179/Yowamushi_Pedal

@xxroland23:
És igen, rengeteg Baseball-rók szóló baseball központú anime van, szóval hülyeség volt ez kijelentened, az meg már más kérdés hogy a minőségük milyen!
Szóval a DnA-től nagyon sokan nagyon jót várnak, hisz a mangája is jó, csak az eleje lassú (így az anime eleje is az lesz), de amikor beindul akkor már jön a minőség rendesen, és ugye ehhez hozzá jön még az is hogy Madhouse & Production I.G közös munka lesz, és mint tudjuk mind a két stúdió minőségi adaptációkat, és animeket készít, és már azt is kb biztosra lehet venni hogy mivel ez sport anime lesz, vagy minimum 50 rész lesz, vagy úgy mint KnB, évadokra lesz bontva, mert rövid egy évados 12 részes sport animet nem igen talál az ember, főleg nem baseballosat!
Szegasztok! Tudom, megkésett hír, de sajnos közbejött egy pár dolog. Most mindenesetre egy fontos hírrel jövök azoknak, akik olvassák a Bleach-et: nem lesz Bleach manga egészen szeptember 9-ig! Hogy mi az oka, az nem érdekes, de hogy Kubo is beszállt Kishimoto és Oda "idő…..
Loxe [Henteles] 2013.07.23 16:11:14
Nem a kötet eladásokról van szó, az mindig is jók voltak a Bleachnek (a Gintama az nagyon népszerű japánban és az eladásai is jók, szóval az más téma, meg az nem shounen fight, szóval nem ide tartozik!), hanem tudod a Jump-nak van minden héten egy rangsora, az emberkék az újság mellé kapnak egy szavazó lapot, amiben egy mangát nevezhetnek meg hogy az tetszett, és ezt beküldik a Jump szerkesztőségéhez, és ők felállítanak egy rangsort hogy melyik sorozat mennyi szavazatot kapott az adott héten!
És ez nagyon is sokat számít, mert ha pl egy sorozatnak rossz a heti helyezése sokáig, akkor szünetre küldik jobb esetben, rosszabb esetben vége az adott manga sorozatnak pár héten belül, azaz elvetik mert nincs kereslet rá, nah de ugye vannak kivételes esetek is, ilyen pl a Bleach is hogy ugye a heti helyezések rosszak, de a kötet eladásai kb mindig benne van a top5ben, és mivel már régi is, több mint 10 éve megy, és ugye egy kult-cucc így nem fogják csak úgy elvetni mint egy újonnan indított sorozatot, de mint most is szünetre küldték hogy össze tudja szedni magát a sztori, mindent részletesebben kigondolni stb, szóval ez csak jót tesz ha nem kell a következő fejezetnek egy hetet gondolkodni csak, hanem jóval részletesebben megtudja tervezi a sztorit!
Itt megtekinthető a lista visszamenőlegesen is, meg majd folyamatosan hetente az új lista szerdánként:
weeklyjump.livejournal.com/
(Jah és ajánlom a Bakuman 3 évadát megnézésre mert abban sokat meglehet tudni a manga készítésről mert arról szól, és ugye a DN alkotói csinálták magukról a mangakává válástól egészen a DN befejezéséig szól a sztori, és így ez amolyan élet rajzi történet, csak persze sokmindent megváltoztattak, címeket stb)

A Ginga Patrol Jako meg értesülésem szerint csak 10 fejezetes kis sorozat lesz, azaz Toriyama mégsem tért vissza rendesen a shounen fight véráramba sajnos, és ezért későbbiekben se lesz valami nagy cucc, maximum olyan mint a DB eleje, mert első fejezet alapján olyannak néz ki, és hát ez jobb nem is lesz, mert ugye 10 fejezetbe nincs mit elérni!
Loxe [Henteles] 2013.07.23 19:11:14
@Mangekyo22: "most vagy a japánoknak tényleg ennyire eltérő a véleménye, vagy meg Kishimoto "cél közönsége" ilyen nagy,"

Hát ez így van, mind a kettő igaz, az meg lényegtelen hogy az angolok, magyarok, németek, ukránok, oroszok, albánok meg minden más ország mit mond egy-egy mangáról fórumokon meg itt ott, a Jumpnak az a lényeg hogy vegyék a cuccot a Japánok, jöjjön a pénz, és az hogy milyen a minősége az lényegtelen (ez így pl benne is van a Bakumanba, csodáltam is hogy ilyet bevállaltak ami lényegében magukat járatják le), szóval akik fikázódnak erről meg arról a mangáról, tegyék de felesleges, mert még porba se veszik az ilyen puffogásokat ha jogos, ha nem, ez sok esetben jó, sok esetben meg nem jó ugye pl narutó esetében...
(Egyéni véleményem fartúróról; sose szerettem még a simát se, de azért elszenvedtem a shitpúden 266 részéig, és ott lett elegem végérvényesen belőle, szóval én még szerintem nálad is jobban gyűlölöm azt, ezért is bírom ha épp olyan post van amikor szidod, jókat röhögök rajta hogy milyen igaz, csak nekem még az eleje se tetszett, nekem szar volt az mindig is úgy ahogy van! XD)
Szóval amíg a Japán gyerekek veszik és eszik a szart, mert ugye a Jumpnak mint magazin a célközönsége a 10-18 évesek, mert ugye a shounen műfaj az ennek a kórosztálynak szól, és jön be belőlük a pénz addig nem is fog sose véget érni, akárhogy akarja akár maga a mangaka is befejezni, a Jump nem hagyja neki, mert ugye addig kell ütni a vasat amím meleg, és fejni a tehenet amíg ki nem apad, sajna a manga ipar az ilyen kegyetlen, kb a celebek szintjét ütik meg, mert ha pénz van benne akkor addig csináljuk amíg eszi a nép, aztán ha már nem érdekli őket, akkor hozunk valami új szart amit ismét csak esznek!
Sziasztok! Egyszer már ugyan megnéztem ezt a sorozatot csak akkor egyáltalán nem értettem belőle semmit habár ehhez az is hozzájárult hogy valami érthetetlen felirattal néztem meg ami így utólag visszanézve őrületes hiba volt. Most azonban újra elővettem és habár még most sem…..
Szegasztok! Na, kíváncsiságból belenéztem az e heti + néhány héttel ezelőtti Naruto manga fejezetekbe, és sikerült: sikerült Kishimoto-nak és a Shonen Jump-nak az utolsó értelmet is kiölni a Naruto-ból, és elmenni az Elfen Lied irányába. Esküszöm, mintha Kishimoto + a Shonen…..
Loxe [Henteles] 2012.01.26 01:25:14
Hát érdekes kis összeállítás volt, és KÖSZÖNÖM!
Miért is?
Mert kezdtem azon a szörnyű tényen kapni magam hogy gondolkodok hogy elkezdem olvasni a mangáját, aztán fogtam magam és feljöttem ide hátha van valami új cikk, és meglátom, fartúró fikázás hohohóóó, ez nekem való! :D
Elolvastam és hála neked ismét teljesen elment a kedvem és minden gondolatom hogy olvassam a mangáját!
(én a magam részéről úgy vagyok a fartúróval hogy megnézem a heti egy részt ha nem felejtem el hogy épp csütörtök van, de csak azt is azért mert ha már megnéztem annyi részt belőle akkor már végig nézem, hogy mi lesz a vége...)
És hogy ehhez hozzá szóljak valami:
"Szóval te szerinted, aki ésszel győz a másik felett, akkor az már nulla."
Nos én ezzel teljesen egyetértek, vagyis azzal hogy aki taktikázva és gondolkozva ésszel győz, és ha jól is van kivitelezve akkor az
qrva jó tudd lenni!
Erre a legjobb példa azok közül amit nézek a Hunter x Hunter, nah ott aztán nincs hegyeket pusztítok (igaz még az elején vagyok, de nem hiszem hogy később lesz benne bolygópúszító izébizé!) erő, hanem igen is agyalni kellet nem egyszer hogy hogyan győzzek, és volt is benne olyan hogy pl még fizikai cselekvés se volt benne, hanem igen is a taktikázással túl járt az ellenfél eszén és azt vesztett!
És jó ez így leírva nem nagy cucc, sőt ha szarul van megjelenítve akkor se jó, de hogyha úgy van mint itt a HxH-ba azaz szépen fel van építve és pontról pontra levezetve, akkor az igenis hidegfutkosó hatású tudd lenni! :D
De akkor egy szó mint száz, a fartúró ugyan olyan fos marad mind most (és volt is, nem is igazán tudom minek kezdtem el annak idején, nem csoda hogy sose volt azok között amik a kedvenceim), és maradunk a fájdalmas heti egy résznél, és folytatjuk a többi (neveredningekre értve!) minőségibb és általam többre tartott animeket mangákat, amikben nem egy kedvenc is van!
(És csak hogy szúrjam azoknak a erre tévedő pár fartúró fannak a szemét le is írom hogy mik azok a művek amik kedvencek a most futó shonenekből, és azok hatszázszor jobbak mint ez a fos! *hehehe*
Bleach, Fairy Tail, Hunter x Hunter) :D
Szegasztok! Elegetek van a mai "moe" Neverending Shonen-ekből? Elegetek van abból, hogy Kishimoto és Kubo viccet csinálnak a Shonen mangákból? Na akkor van egy jó hírem. Ugyanis létezik egy Neverending Shonen, mely a maiakkal, de még még az akkori mangákhoz képest is egy elég…..
Szegasztok! Úgy gondoltam, miután megírtam a Naruto Shippuuden-ről a véleményemet, érdemes lenne akkor már a másik "nagyérdemű kult-animét" is bemutatnom. Igen, a Bleach anime adaptációjáról beszélek, mely érdekes módon sokkal igényesebb lett a "Szőke farok…..
Loxe [Henteles] 2011.08.08 20:04:27
Nagyából egyetértek veled, még így is hogy nagy blícs fannak tekintem magam, aki hótra elfogult az egész művel illetően. :D
Ami nem tetszett, vagyis nem az hogy nem tetszett csak szerintem is "felesleges volt belekötni" a fehér szájas dologba, mert annyira egy lényegtelen hogy már röhejes ilyet kiemelni, de igaz, hibának ez hiba!
-
És választ adva a "miért szebb és igényesebb a Bleach, mint a Naruto Shippuden?" kérdésre...
Hát talán csak megint az elfogultságom beszél belőlem, de alapból jobb maga a bleach (anime/manga) mint a "fartúró sárgapöcs" és ezért jobb a bleach minden téren, szóval alapból igényesebb a sztorija, és ami a legfontosabb! nem gyerek animenek van beállítva és nem is annak készült, nem úgy mint a "retardált hülye gyerek" meséje ahol csak a happy meg a nyál van, példa, én végig néztem az eddig megjelent összes részt mind 2 animeből, de csak az alap, a narutonál egyik op se tetszett (jó, egyetlen egy, az is shippuuden op6), ellentétben a bleach, ott egy-kettő kivételével mindegyik op tetszett, zeneileg és képileg is, ergo, igényesebb a bleach.
Harcok, narutoba 2 harc volt ami tetszett, na jó csak 1 az is Itachis volt, na az jó volt (am is egyetlen értékelhető karakter benne ő volt, ezért kedvenc), a másik meg a paines volt, ami nem volt nagy szám de egy fokkal jobb volt a sorozat összes harcjelenetéhez képet, amit nem neveznék dicséretnek, de az Itachis harcot meg sem közelíti!
Bleach, itt szinte mindegyik harc tetszett, egyedül a lényegtelenebb karakterek harcai nem érdekeltek, de nem, nem tetszetek, csak pl fojt egy másik harc és inkább azt néztem volna, szóval mind tetszett, ezért kiemelni se tudok mit, ami rossz lett volna (a fillerekben lévőket leszámítva, mert abban 1-2 szar, de azok is csak a szar fillerekben van, pl a mostani filler nagyon jó [szerintem] kicsit hasonlít is a rukia kiszabadítós archoz is, mert ott is volt egy pár kapitány akik egymásnak estek, az marha jó volt, de itt a mostani fillerben, az összes shinigami harcol a többi shinigamival, jó talán egyes harcok túl rövidek lehetnek, de semmiféle képen nem rosszak!, arról nem is beszélve hogy a mostani filler óta, megváltoztatták a rajz stílust és ha ez megmarad akkor csoda szép lesz a bleach kb dbkai op szintű a graf [aki nem nézné a mostani fillert])
Na ennyit akartam most írni ezzel a cikkel kapcsolatban, amivel nagyrészt egyet is értek, és jó is lett a felépítése az egésznek! :)
1998-ban készült krimi, ami egy igazi zsenit indított el az útján...
Loxe [Henteles] 2011.01.19 01:02:47
@uccse:
Azé az igen!
A csavarhoz már ekkor is értet elég rendesen, nekem speciel tetszett ez a kis 3 perces alkotás!
Nem másról van szó, mint a Drive Angry-ről, mely első látásra egy agyatlan marhaságnak tűnik. Nicholas Cage - ha lehet - még lehetetlenebbül néz ki, mint eddig bármikor, és úgy néz ki, sem a sztori, sem az akciók, sem bármi más nem lesz valami ütős ebben a filmben. Valamiért…..
Akik régóta ismerik a Baaad Movies-t, nyilván emlékeznek még, mennyire fel voltunk háborodva a Balta c. 2007-es film létrejöttén, főképp azon, hogy mennyire fel volt hype-olva, holott nem volt más, mint egy újabb ultragagyi B-kategóriás mészárlás, ami azonban még csak azzal az…..
Sziasztok!A The Roller Blade Seven harmadik videójának holnap fogok nekiállni, valószínűleg hétvégén kerül fel a blogra. BlackSheep is elkezdett már foglalkozni a saját alanyával, de, hogy mikorra készül el vele, az még kérdéses.A napokban nem kevés időt rászántam arra, hogy…..
Loxe [Henteles] 2010.09.23 12:52:36
Pozitív visszajelzést kapott az az ötletem, hogy készítsek egy amolyan "TOP 10 legfélelmetesebb film" bejegyzést, ezért szépen, lassan, neki kezdek a "tanulmányi anyagok" beszerzéséhez, ill. megtekintéséhez. Azonban, hogy felgyorsítsuk a folyamatot, és ami a…..
Shutter (2004)   Rendezte: Banjong Pisanthanakun és Pakpoom Wongpoom Jól olvastátok, Thaiföld, mivel ez nem a 2008-as amerikai remake (amit még én sem láttam és egyébként itthon Árnykép néven ismert), hanem az eredeti, amit szokás kultúrsznob körökben hangoztatni, hogy sokkal…..
Megnéztük Silvester Stallone legújabb akcióorgijáját, és cseppet sem csalódtunk. ..
Loxe [Henteles] 2010.09.01 16:16:07
Ezúttal egy csak Dvd-re megjelent játékadaptációról beszélünk, mely ugyan nem vészes, de lehetett volna jobb is. ..
Mivel két film is volt, amiről nem igazán tudtam volna egy teljes videó erejéig beszélni, egy videóban elintéztem mindkettőt, a végén egy kis meglepetéssel. ..