Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fővárosi Gyerek

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Urbanista olvasók már másfél-két éve idekommentelték, hogy egy Foster-féle üvegpalota épül majd a Deák Ferenc és a Harmincad utca közt. És lám, igazuk lett! Ez azt jelenti, hogy nem csak a "dagadt prostira" keresztelt irodaház tűnik el, amiért (jelenlegi formájában) nem kár,…..
Fővárosi Gyerek 2010.07.06 23:32:17
@snow-man: Néhány hónapja aláírtam valamit a Váralja szövetség nevű szövetségnél. Azzal nem tudom mi van, de itt van egy cikk róla:
www.varaljaszovetseg.hu/h071.html
Jó lenne már komolyabban hallani róla.

Ajánlom még mindenki figyelmébe ezt a cikket:
www.varaljaszovetseg.hu/p066.html
Fővárosi Gyerek 2010.07.07 23:40:39
@szerjóska: Abban igazad van hogy kedvezményezni kéne a felújításokat, de ez egy 40 milliárdos beruházásnál nem biztos, hogy sokat számítana. Tehát nem csak kedvezményezni kéne a felújítást, hanem egyenesen tiltani kéne a bontást. Erre van a védettség, csak ezzel az a baj, egy kis lóvé, két tollvonás, és lám máris volt, nincs védettség. Ezen kéne nagyon is szigorítani.

Az azért enyhén szólva túlzás, hogy az öt épület közül csak az általad említett kettő érdemel védelmet.

Azt viszont se felejtsük el hogy azok a VII. kerületi házak nem a a cigányoké, azért mert belakták. Már elnézést, de ők maximum egy panelházas lakótelepen érdemelnének lakást. De még azt is tönkretennék (és ez személyes tapasztalat). Semmi keresnivalójuk azokban az igen értékes épületekben. Többet érnek azok annál.
Fővárosi Gyerek 2010.07.08 15:38:59
@airdace: Az igaz, hogy azokra emlékszünk, ami kitűnik, de a mai építészet a rondaságával tűnik ki, akárcsak az ING épülete, vagy az Árpád hídnál lévő házak.
A Parlament, a Budai várpalota, az Iparművészeti múzeum, Vigadó... és még sorolhatnám, egyértelműen a az építészeti, és esztétikai értékével tűnik ki.
Manapság elterjedt az üveg, az acél, és a beton, amelyekkel az őrült építészetek össze vissza gányolják a várost, a nem feltétlenül kitűnő ámde annál értékesebb épületek, valamint a városkép kárára.
Azt viszont meg kell jegyeznem, hogy egyfajta egység általánosságban az ember életében jelen kell hogy legyen, különben káosz van és akkor már nem érezzük magunkat olyan jól. Ez a terv is egy káosz. Semmi értéken nem fog képviselni. A Foster építésziroda pedig csak ilyen elgányolt szarokat képes tervezni. Nem is értem miért tartják olyan nagyra. Sokkal jobb építészek léteznek a világon, vagy akár Magyarországin is.