Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Exember

11 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gondolatcsere Klasszikus versben... 2012.10.28 14:17:51
E     Távoli múltba merengve       Távoli múltba merengve látom az égen az árnyad. Hősi csatákban az elsőt, vívni, ki sohase fárad! Nem köszönöm neked Árpád, hogy idehoztad a népem! Vad viharok közepette telt el az első ezer évem! Bő örökségünk…..
Petőfi Sándor: A magyar nemzet Oh ne mondjátok nekem, hogy Hajnallik hazánk felett ! Látom én: az ő számára sző a sors szemfödelet. S kérni istent nem merem, hogy Nemzetem gyógyítsa fel, Mert e nemzet, elhigyjétek, Életet nem érdemel. Figyelemmel átforgattam A történet…..
A Magyar Állami Operaház Kamaraterme 2012. Október 24. Szerda 18:00 óra, 2012. november 4. Vasárnap 16:00 óra(Budapest VI. ker. Jókai utca 6.). Andrássy Frigyes: Sír a téli éjszaka egyfelvonásos drámai daljáték 1956…..
A karaván Basky István 2012.04.09 08:27:00
   Basky Istvánra emlékezem…   A közelmúltban elhunyt, kiváló énekművészhez, Baksky Istvánhoz személyes élmények fűznek. Gallai Attila zeneszerző barátom dallamaiba öltöztetett „A Határtalan” c. versemet Basky István adta elő először,…..
Gondolatcsere vers 2012.03.22 08:51:00
  Európa elrablása   Egyszer, régen, Európát az istenek elrabolták. Nem akárki, a főisten! Zeusz, kinél nagyobb nincsen!   Európa gyönyörű volt, szemöldöke, mint a félhold, ajka piros, keble halma, mint a fán az aranyalma. haja selymes, lágyan omló, a…..
Gyenes Levente és a függetlenség? Röhögnünk kell!Vannak képviselők szűkebb és tágabb hazánkban, akikre rá lehet mondani, hogy függetlenek, de egy liberális lelkületű, pénzügyi érdekei szerint hol balra, hol jobbra hajló polgármesterre senki sem mondhatja ezt. S hogy a…..
Exember 2011.08.25 11:32:39
@gyomroman: Meg kell kérdezni a FIDESZ-tagokat - nem egyet! - és akkor lehet hőbörögni!
Gondolatcsere A közmédiáról 2011.03.11 17:37:00
  A KÖZMÉDIÁKHOZ „„…Mutatják a kormányt pocskondiázó politikust,aki a kamerák bűvöletében hetet-havat összehord, majd a kormányfő válaszát aláolvassák. Ismertetik a legújabb kormánydöntést, és utána a kiegyensúlyozottság jegyében…..
  Heller Ágnes valami egészen elképesztő produkciót adott elő kedden az Európai Parlament vitanapján. A filozófus Morvai Krisztina kérdésére válaszolva azt mondta, 2006 őszén senkit sem lőttek meg, senkit sem kínoztak a rendőrök:  Senkit nem lőttek meg, mutasson…..
Exember 2011.03.05 09:39:13
@tewton: Hogy hogyan került Brüsszelbe ez a bányarém, nem tudom. Azonban egyértelmű számomra, hogy a nyugateurópai ultraliberális, nihilista mocskoknak érdeke volt, hogy ez az emberi förtelem kinyissa a száját egy pulpitusról. Kíváncsi vagyok, engednék-e egy szemkilövöttet, vagy akár Révész Máriuszt nyilatkozni az ügyről
1. Szlovákia 2011. január elsejétől hivatalos állami nyelvvé deklarálta a német, a magyar, a ruszin és a cigány nyelveket. Az illetékes szlovák tárca azzal indokolta a lépést, hogy a felsorolt nyelveket anyanyelvként használó országokban a szlovák nyelv hivatalossá vált.2.…..
Exember 2011.01.23 10:14:40
@Balatonrajongó: Megyek az oldalatokra! SZLD.
 Levél Schiff András művész úrnak. Művész Úr! A The Washington Post-ban megjelent olvasói levelében súlyos kijelentéseket tesz Magyarországról, „a toleranciaszint szélsőségesen alacsony. Rasszizmus, a romák hátrányos megkülönböztetése, antiszemitizmus és…..
Gondolatcsere Az én hazám (vers) 2010.08.31 18:46:00
  Az én hazám  Az én hazám a széles utca,a háztetők, a kerítések,az orgonák, illatos jázminok,az útra hallatszó színes muzsika,kis fűcsomó,az aszfalton csoda.Az én hazám a buszmegálló,a lámpaoszlop, és az utca vége,a rét, ahol annyi vidám óraemléke…..
 Gondolatok a nemzeti radikalizmusról. Mit is jelent ma a nemzeti radikalizmus? Járjuk körül a szó értelmezését jelentése és tartalma szerint.A radikalizmus általában nem jelent mást, mint gyökeres változást, változtatást következetességet, elszántságot a cél…..
Bemelegítésképpen kezdjünk egy régi történettel. Régi, de erről 10 év távlatában is érdemes beszélni. Bár a történet már régi, tudtunkkal 2002-ben lehetett hallani először, mégis úgy döntöttünk, hogy leírjuk, hogy azok is olvashassanak róla, akikhez eddig nem jutott el a…..
Exember 2010.07.12 09:02:22
@Pislogó: "A városvezetés idiótának néz bennünket" mondja Pislogó. Hát kérem, a testületi ülések nyilvánosak, bárki végighallgathatja őket. A tárgyalt anyagok és a hozzájuk kapcsolódó döntések írásban is hozzáférhetők. Sőt, az ülésen megjelent polgárok szót is kérhetnek! Ha nem ismerjük jogainkat és a lehetőségeket, ne puffogjunk, hanem nézzünk tükörbe.
Az ellenzék munkája is követhető ezekből az anyagokból. A politikai koncepció pedig adott: a lehetőségekhez képest (a többség ott van!) elérni, amit el lehet, és felhívni a figyelmet arra, amivel nem ért egyet. A felesleges sárdobálás és puffogás mindíg eredmény nélküli volt és az is marad.
A karaván A karaván és a kutya 2010.07.05 15:57:00
  „A kutya ugat, a karaván halad.” A politika iránt érdeklődő, és végső soron érintett állampolgárként figyelve az országgyűlés mai munkáját (2010.07.05., hétfő), ezen belül a kétharmados többségi felhatalmazással rendelkező FIDESZ-KDNP frakció,…..
Gondolatcsere Mítoszok 2010.07.02 15:28:00
 ile 20Erkölcs – jellem – pénz - történelem. A társadalmi csoportokat és a társadalmat az egyének, az egyes emberek sokasága építi fel. Az egyének ebben a közegben is önálló gondolkodással, érzelemvilággal, kapcsolatokkal, stb. rendelkeznek. Közöttük…..