Regisztráció Blogot indítok
Adatok
1+1+1

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Még aznap este közölte, hogy beszélnünk kéne valamiről, amit „csak most van bátorságom elmondani”, de én azt mondtam, hogy nem derülhet ki olyasmi, ami miatt aggódnom kéne” – pedig ki fog! Mai posztolónk egy meglehetősen rázós történetet hozott, ezen…..
1+1+1 2011.08.04 12:06:53
Nem sikerült elolvasni 900 kommentet, ezért talán csak egy korábbi álláspontot ismétlek. Gondolom a posztoló sem jut el idáig, de ha mégis, akkor talán egy újabb adalék a fentiekhez az alábbi.

A posztoló (és az általam olvasott kommentelők is) abból a premisszából indulnak ki, hogy igaz az az állítás, ami szerint a lány: a posztoló "élete nője" és a "tökéletes társ". Ezzel együtt az is kiderül, hogy komoly anyagi vagy érzelmi probléma még nem merült fel a kapcsolatban. Ez a két információ azonban meglehetősen ellentmondó. Komoly próbatétel nélkül nem állítható még csak nagy valószínűséggel sem egy kapcsolatról, hogy az ennyire nagyszerű. Az ilyesmi akkor derül ki, ha baj van.

A lány reakciója a bajban az volt, hogy elment és adott egy rövid határidőt. A posztolónak érdemes lenne tisztáznia az illetővel, hogy miért tett így, és pláne, miért adott 1 hét határidőt? Mi történik 1 hét elteltével? Miben fog megváltozni a lány gondolkodása vagy miben változnak az érzései egyetlen hét alatt? Biztos, hogy aki 1 hét határidőt az annyira szerethet, mint amennyire a posztoló gondolja?

A posztoló reakciója ebben a helyzetben, hogy az addigi (látszólag?) idilli kép szétfoszlása miatt zavarba jött. Ennél azonban súlyosabb foltok is lehetnek egy ember múltjában, akár az adott lányéban is. Kérdés, hogy tényleg érdemes-e a másikat mint valami tökéletes, a fantáziákat megtestesítő lényt látni.

Ezek így együtt lényegében annak a kérdésnek a körüljárását igényelnék a posztíró részéről, hogy _valóban_ olyan boldog volt-e az a kapcsolat, amiről ő ír, vagy a lány rajongása csak valami általa elképzelt dolog volt?

Általánosságban a kérdés viszont az, hogy a posztoló megmarad-e a naiv idealistának vagy hajlandó kinézni a csigaházából és észrevenni, hogy a világ olyan, amilyen, tele érdekes, de nem feltétlen felemelő jellemzővel. Előbbi esetben az önbecsapás vagy a cinizmus szükségszerű következmény. Utóbbi esetben meg el kell felejteni, hogy van tökéletes ember.
Tavaly még szentül hittem, hogy elég nekem egy segédmotor ide a városba. Tulajdonképpen elég is volt, de egyrészt rég megtanultam, hogy ami csak tulajdonképpen jó, az igazából nem jó, másrészt elkövettem egy hibát: néhány pillanatra felültem egy nagyobb gépre. Öt méter után…..
1+1+1 2011.05.06 12:29:09
@nehogymárne: Lehet, hogy ugyanott tanulunk? :-)

Igaz, olvastam már néhányszor, hogy nem a jogosítvány megszerzésekor tanul meg motorozni az ember, de nem számítottam arra, hogy ennyire elképesztően pocsék motoros iskolák is vannak.

Nekem is sikerült kifogni egy ilyet. Gyakorlatilag semmit nem mondanak el a legalapvetőbb dolgokról sem. És ami még rosszabb, hogy amit oktatnak, azt is rosszul. Vagyis két dologra nem figyel a motoros oktató: a motorozásra meg az oktatásra.

Egy kiragadott példa az utóbbira (direkt olyan, ami nem kerül pénzbe csak minimális odafigyelésbe). Ha a rádión az egyik tanulóval akar közölni valamit, akkor miért nem lehet előbb mondani a tanuló nevét és utána az üzenetet? Nem egyszer okozott már gondot azzal az oktatóm, hogy nem lehetett tudni, hogy kihez beszél vagy nem lehetett tudni időben (mert a fél órás monológ végén mondta, hogy kinek szól).

Jó lenne, ha össze lehetne gyűjteni a motoros iskolákkal kapcsolatos véleményeket. Kár, hogy erre nincs mód.
B-oldal 21. század legjobb riffjei 2011.01.13 07:30:00
A Total Guitar magazin még tavaly év végén megkérdezte az olvasókat, hogy szerintük melyik a legjobb riff a 21. századból. Annak ellenére, hogy a 21. századból még jócskán hátravan, az 50-es listából kialakult legjobb 10 mezőnye az alábbi dalokból áll.1. Plug in Baby…..
Ágensblog Töprengő robotok 2010.11.03 06:00:00
A mai robotika egyik legizgalmasabb törekvése, hogy a gépek tárgyakkal kapcsolatos cselekvéseik alapján tanuljanak meg „gondolkodni”, ismerjék meg környezetüket. A kogníció-elmélet új megközelítése izgalmas jövőbeli szerkezeteket eredményezhet. Cselekedve gondolkodás…..
Belsőség 911 GT2 RS OMFG 2010.10.25 10:55:19
Ez nem autó, ez egy atomtöltetű, fenyegetően pulzáló, ezerlövetű bálnapénisz a saját, méret után csináltatott, szatén alsógatyánkban. Vélemények az azonos című írásunkról...
1+1+1 2010.10.25 13:11:15
@Shadowbull:

Azt hiszem, nem. Autot az autoval es autovezetesi elmenyt az autovezetesi elmennyel ossze lehet hasonlitani. Szerintem meg elmenyt az elmennyel is.

Ha nem igy lenne bajos lenne eldonteni, hogy mit szeretsz jobban, mondjuk enni egy hamburgert a sarki bufeben vagy motorozni egyet Piliscseven. Az ilyesmit azert a legtobb felnott emberrel kepes meghatarozni, annak ellenere, hogy ket teljesen eltero dologrol van szo. Eppen ezert erzem giccsesnek a Bazso altal festett kepet.

Ettol meg persze az auto is jo, meg a cikk is erdekes. Bar szerintem retorikai tulkapasok nelkul meggyozobb lenne.
1+1+1 2010.10.25 13:36:55
@Shadowbull:

Fura lenne, ha ilyet allitana, persze lehetsges, hogy jobban elvezte. Amire viszont burkoltan igyekeztem celozni az az, hogy nem ez az elso auto, amirol hasonlo modon ir.

A velemenye persze valtozhat, de hasonlo szavakkal meltatott mar mast is, amitol - ahogy irtam is - inflalodnak a szavai. Tovabbra is fenntartom, hogy kis visszafogottsaggal hitelesebb lenne a cikk - szamomra.

Barmikor johet egy meg jobb, sot meg annal is jobb auto.
„If we ever had a war, while you are working on your Power Point, we would be killing you.” /Orosz békefenntartók állítólagos szavai amerikai kollégáikhoz 1996-ban, Boszniában./   Az amerikai haderő bürokrácia- és PowerPoint-függősége egyre aggasztóbb méreteket…..
1+1+1 2010.09.05 12:58:58
Nagyon érdekes a poszt, és bár személyesen csak nagyon közvetve érint, megfogott benne valami.

A hozzászólók közül sokan azt vetették föl, hogy ez a bürokráciára jellemző probléma, (ami az optimistábbak szerint akár még meg is oldható). Nekem azonban úgy tűnik, hogy ez nem pusztán a bürokrácia problémája, többek közt azért, mert sok, jellemzően nem bürokratikus területen is látni hasonló tendenciákat. Véleményem szerint, a különböző területeken jelentkező hasonló problémákat (pl. a powerpoint kultuszt, felesleges beszámolók, előadások és megbeszélések tömkelegét) részben az okozza, hogy manapság megpróbálunk mindent mérni, és a mérések eredményeinek bemutatását szabványosítani. Ennek pedig ebben a formában nem sok haszna van, mérni ugyanis végtelen sokféle dolgot lehet. Ha ezek közt nem szelektálunk tudatosan, vagyis nem tudjuk, hogy mit érdemes mérni, valóban megfulladunk a sok felesleges információban. Tetézi a bajt, hogy sok helyen igyekeznek szabványosítani a mérések eredményeiről szóló beszámolókat, és az élet legkülönbözőbb területein teszünk úgy, mintha az előrehaladás folytonos lenne (vagyis, ha X információt szerzünk 1 nap alatt akkor 2X-et 2 nap alatt). Ez nyilvánvalóan nincs így, de mégis van egy hasonló elvárás, ezért kell adott rendszerességgel, mindig mindenkinek ugyanakkora információ_mennyiséget_ prezentálnia. Ilyet nyilvánvalóan nem lehetne megtenni, ha mindenki csak a lényegi információt adná át akkor, amikor aktuális -- de erre valamiért nincs igény.

Mindezeken túlmenően az is megfigyelhető, ahogy az írott szövegek jelentősége csökken. Van egy olyan népszerű elgondolás, hogy szóban is átadható egy írott szöveg lényege, különösebb veszteség nélkül. Azonban ez csak addig igaz, amíg az írott szöveg túlburjánzó, egyébként ez csak akkor képzelhető el, ha valaki az adott szöveget (túlságosan) leegyszerűsíti. Ez vezet ahhoz, hogy nem értjük meg az összefüggéseket de ez eredményezi azt is, hogy megjelennek a feleslegesen terjengős írások, amik aztán tovább csökkentik az írott szó erejét.
S-blog Reklámháború 2010.07.12 11:56:00
 Egy jól sikerült reklám mindig képes felbosszantani a konkurenciát, reklámszakemberek hada áll munkába azonnal, hogy revansot vegyenek a vélt vagy valós sérelmekért. Eljátszotta ezt az Audi és a BMW is, ők plakátokon üzengettek egymásnak, miközben mindenki jól szórakozott.…..
A pénz nem boldogít, a pénzen nem lehet boldogságot venni. Ezek szuper közhelyek, csak éppen nehéz velük mit kezdeni. Mert mi a boldogság? Harmónia? Szabadság? Öröm? És mennyi a sok pénz? 10 millió forint? 100 millió? 10 milliárd? De szerencsére vannak szociológusok a világon,…..
1+1+1 2010.07.07 19:25:43
@Naphoz holddal:

Jok a meglatasaid, ezert altalanossagban egyet is kell ertsek veled. De azt erdemes egyszer atgondolni, hogy azok a kielegitetlen szuksegletek, ami miatt valaki szorong es aggodik vajon valoban megernek-e ennyit. Vannak szuksegletek, amiket masok indukalnak az emberben, vannak alaptalan felelmekre, hiedelmekre epulo szuksegletek, es akadnak persze valosak is. Egyedul az onmagara reflexalo ember az, aki kepes felismerni a valos szuksegleteit. Nem a fogyasztoi tarsadalom, hanem az onismeret hianya okoz feszultseget es boldogtalansagot szerintem. Az egyeduli kivetel ez alol, ha valakinek a biologiai, letfenntartashoz szukseges igenyeit nem sikerul kielegiteni. A szorongas vagy felelem ott ertheto, a boldogtalansag erzet viszont gondolom fel sem merul olyankor. Teszem azt, ha valaki az ehhalal szelen van, vagy nem kap levegot, mar nem a "boldogsaga" jar az eszeben, barmi is legyen a boldogsag.
  Szegények, meg gazdagok – róluk beszéltek a legtöbbet idén a Parlamentben, ha épp nem a Nemzeti Együttműködés Rendszeréről és annak építéséről folyt a vita. Érthető: az irredenta kocsmapolitizálás legitim pártja annyira sarokba szorította a haladár erőket, hogy…..