Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Aristotle

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A provokatívabb, Az Elnök és a Zsidók címmel akartam volt írni, de van jóízlés is a világon. (Előre jelzem, hogy a "sámán", az "igazmagyar" nicknevű kommentelőket azonmód kivágom). Egyszóval a történet ismert: Sólyom László alkotmánybírósági…..
Az én álláspontom régóta az, hogy zsidókérdés valójában ma Magyarországon nincsen, sőt, a világon is csak rendkívül kevés helyen létezik ténylegesen. Ehhez képest blogokat olvasva mindenfelé pozitív-negatív előjelű zsidózásba botlom (bele is beszélek rendszeresen) –…..
Aristotle 2007.07.24 16:26:04
Bevallom teljesen járatlan vagyok a "bloggolásban" és ide is csak véletlenül keveredtem az Index új design-jának nyomkodása közben. Tehát sem a szereplőket se magát a műfajt nem ismerem, ez az első hozzászolásom.Mindenek előtt sajnálom, hogy ez a vita melynek nagyon szinvonalas részei is voltak így zárul. Nem rendelkezem a vitatkozók alapos történelmi és biblia ismereteivel és sokat tanultam abból amiről írtatok. Mégis úgy gondolom egy teljesen kivülálló véleménye talán hasznos lehet a számotokra. A legtöbb érdekes információt "terembura" irta akinek véleményével szimpatizálok mégis úgy érzem a vitát "mavo" nyerte. Miután nem ismerem a zsidó hagyományokat megkérdeztem magát zsidónak tartó barátaimat a Purimról. Mindhárman egymástól függetlenül azt mondták Purim-kor a zsidók azt ünneplik hogy életben maradtak és nem irtották ki őket. Tehát vagy nem ismerik annyira a bibliát mint terembura vagy már eleve a történetnek csak ezt a részét mesélték el nekik. Azért gondolom hogy mavo nyert mert végig azért kritizálta teremburát mert a bibliának nevezett irodalmi alkotásból akart olyan következtetéseket levonni amelyeknek az ég világon semmi közük sincs az antiszemitizmushoz. A "goj" jelentését is megkérdeztem: a magyarázat szerint annyit jelent "nem zsidó", "nem közülünk való" Tehát nem kell túlzásba vinni a történelmi és filozófiai magyarázkodást ha egyszer ma ez a jelentése. Szerintem sincs ma Magyarországon nagyobb antiszemitizmus mint máshol de a tolerancia a másként gondolkodással, általában a másik fél tiszteletben tartása az nagyon hiányzik. A vita első részében szerintem a felek kulturáltan érveltek és vitatkoztak. Molnárgörény kétségtelenül előitéletes. A Közel-Kelet egyetlen demokratikus országát apartheid-ként beállítani együgyüség.Gondolom ő sem gondolja komolyan hogy az Izraeli-eknek feltartott kézzel kellene várni amig a "demokratikus Hamasz" rendet csinál az országukban. Ha háború van valahol akkor abban minden résztvevő követ el borzalmas cselekményeket ezért kell ezt a háborút is befejezni végre.