Regisztráció Blogot indítok
Adatok
klemen

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sziasztok!   Meg szeretném osztani veletek az édesanyám kálváriáját, amely idő előtti halálához vezetett.   Édesanyám COPD-s beteg volt évek óta. Kialakulásában közrejátszott a dohányzás, igaz, az utóbbi 2-3 évben már nem dohányzott, valamint 16 év mosodai munka…..
klemen 2010.07.02 16:52:50
@Raine: „Szerintem a kedves beteg szeretné a lelki terhet az egészségügyre terelni, ami abból fakad, hogy az édesanyja (távol álljon tőlem itélkezni) tönkretette a tüdejét.”
Szerintem meg Te a felelősséget akarod áthárítani a szenvedő alanyokra és igenis ítélkeztél. Az, hogy valaki helytelen életmóddal károsította az egészségét, az még nem menti fel a hibázó orvost, orvosokat.
Valóban nem vicces, hanem valószínűleg orvosi műhiba, ha valaki II-es státuszú betegből néhány nap alatt IV-s lesz.
„Létezik orvos, aki röntgeten nem lát egy tüdőgyulladást?” Mi az hogy létezik: nem vettek észre tüdőgyulladást, de már törést is elnéztek a családban. (Kiadták a röntgenfelvételt, így nem vitathatták ezt később.)
A magyarok egészsége albániai szinten van és nem csak az életvitelük miatt, hanem a magyar egészségügy miatt is, aminek szerintem nem csak a túlterheltség, a pénzhiány az oka, hanem jórészt az olyan hárító orvosi hozzáállás, amit Te itt produkáltál.
Egyszer, néhány éve depressziós lettem, és el kellett mennem a pszichiátriára, ahol téves diagnózist állítottak fel, és azt mondták, skizofrén vagyok. Ez persze később kiderült, nem így van. Intézetbe kerültem, súlyos fogyatékosok közé, de én teljesen normális viselkedtem…..
klemen 2010.07.02 10:52:12
@mothe: Kinek nincs belátási képessége? Annak, aki képes egy még kialakulatlan személyiségű, fejlődésben lévő serdülőt okkal- vagy ok nélkül két évig antipszichotikummal töm. Az antidepresszánsoktól is bekattanhat az, aki nem volt eleve „bolond” és egyes súlyos esetben nem csak ön- de közveszélyes is lehet.
Terápiarezisztens pedig az, akit rosszul diagnosztizálnak és rosszul kezelnek, csak ilyenkor az orvosnak nincs belátási képessége saját alkalmatlanságát illetően. A posztban szereplők közül tehát ki is a hülye?

@bakela: „Az egymást követő ECT-val, szintén számtek hasonlattal, valamiféle, egyre korábbi időpontokra történő „rendszer visszaállítás” történhet.” Te ezt elhiszed? Az ETC nem gyógyít, csak egy jóindulatúnak álcázott fenyítő, rendszabályozó eszköz. A szűk látókörűségen, vagy a látens szadizmuson se segít, ezért Neked sem javasolom, hogy kezeltesd magadat ETC-vel.

@Dr.laikus PhD: Nem a Lipót hiányzik, hanem a valóban szakszerű pszichiáterképzés. Nem egy segítségre szoruló megy segítőnek ebbe a szakmába, ugyanis az IQ és a személyiség nem korrelál. Ügyes, ráadásul még jól meg is fizetik.
klemen 2010.07.01 20:37:20
@klemen:
Bocs mindenkitől, hogy itt a pontos idézetet kétszer "sikerült" feltennem.