Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kakaduka

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Most nem lennék a szuper- és hipermarketláncok helyében, mármint amúgy sem, de ezúttal biztos forrásból tudom, hogy az Index gyűjti az anyagot a legmodernebb kor legdurvább munkaadóinak ügyében, és most a Homár is megpróbálja odatenni a magáét. A Spar elkeseredett, és…..
Kakaduka 2010.07.01 09:12:12
Ennél undorítóbb helyen még nem dolgoztam mint a SPAR. Diplomával rákényszerültem, hogy pénztáros legyek az egyik kisvárosi SPAR-nál. Gondoltam, ha jól végzem a dolgom, és eltelik pár év (?) egyszer majd, akár boltvezető is lehetek, vagy akár a helyettese. Természetesen nem gyúrtam rá a témára, szerettem csinálni a pénztároskodást is, szerettek az emberek, én is szerettem velük beszélgetni. Hozzáteszem, a dolgozók jóval értelmesebbek voltak a vezetőknél. A boltvezető szakmunkásképzőt végzett, mentségére legyen, hogy 20 éve kereskedelemben dolgozott. A két helyettes, a legjobb barátnői; egyik felszolgáló végzettséggel, a másik isten tudja milyen szakmunkás bizonyítvánnyal. Nem is ez a lényeg, hanem az, hogy nem tudták egyszerűen irányítani a boltot. Napi 20-50 termék selejt (lejárt), állandóan címkéztek, közeli szav.lejárós termékek hegyekben álltak a polcon.
Kb. 15-en dolgoztunk akkoriban a boltban, ebből min. 5 embernek érettségije volt, és az összes többinek kereskedelmi végzettsége. Hozzáteszem egy-két kivételtől eltekintve, minden munkatársam, rendes, tiszta, jó modorú ember volt.
Mindössze 60 ezer forintos fizetésből, nem tudtam eltartani a családomat. Ráadásul, élni sem tudtunk normálisan, mivel a boltvezető a hét utolsó napján rakta ki a köv. heti beosztást. Így aztán lehet tervezni előre.. Bár, gondolom sok helyen van így, azért mégis szerintem meg lehetett volna oldani, hogy mondjuk egy héttel előbb tudjak róla, ha esetleg pl. ismét délutános leszek.. Sebaj. Egy évet bírtam ott, bírtam volna tovább is, de betelt a pohár. Amikor napi szinten alázták meg a munkatársaimat is, és engem is a vásárlók előtt, ha esetleg valamelyikünk reszortjában találtak lejárt terméket. Mindenért minket hibáztattak. Egyik kedves kollegina 2 hétig beteg volt, ezalatt lejárt a reszortjában levő 10 tábla csoki. Ne tudjátok meg mit kapott szerencsétlen mikor visszatért melózni. A vásárlók szeme láttára dugta az arcába a csokit a boltvezető, hogy "erre miért nem figyeltél baszd meg???". Ilyen hangnemben. Na köszönöm szépen. Zárom soraim, mert mennem kell dolizni a csendes nyugodt kis irodámba. :)
Pápá