Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krecsigabi

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
sapere aude One Wild Night 2008.02.03 22:10:00
Van egy együttes, amelynek köszönhetően úgy 12 évvel évvel ezelőtt nagyott fordult velem a világ. Úgy zenei ízlésemet, mint addigi társadalomra, kultúrára való folyamatos rácsodálkozásaimat illetően. A zene addig is érdekelt, de nem úgy és nem olyan formában, mint a Bon Jovi…..
Ma hirdetik ki a ponthatárokat, és eldől, hogy melyik iskolába menyi pontot érnek az adóforintjaim. Mert ez nem csak a felvételről szól, hanem arról is, hogy ki jut költségtérítéses iskolai helyhez. Azaz kinek fizeti az állam azt, hogy tanulhasson egy klassz szakmát, majd itt hagyja…..
krecsigabi 2010.08.31 21:12:16
Hmmm...
Ne haragudj, de azt kell hogy mondjam, itt alapjaiban van gond a gondolkodással. Soha nem rendelkeztél az adóforintjaiddal, és nem is fogsz, ez nem kívánságműsor. Egész egyszerűen nincs rálátásod, ezért még véleményezési jogod sincs arra, mire kell fordítani az adóforintjaid - és most tegyük félre azokat az információkat, amik az állam helytelen működéséről, és rossz finanszírozásáról szólnak. Egy tökéletes államban sem tudják az adófizetők, mire megy el a pénzük. Azt dönthetik el négy évente, hogy kire bízzák.
Egyébként igenis van közöd ahhoz, hogy ki mit tanul. Szinte biztos, hogy nem a szomszéd kispista lesz a fogorvosod, de voltál már fogorvosnál, és akkor nem jutott eszedbe hogy neki nem adtál engedélyt az iskoláztatására. Légy erős, szerintem ő egy ruppót nem fizetett az orvosiért. És azért volt közteher az iskoláztatása, mert nem te voltál az egyetlen páciense. És ez csak a fogorvos példája, amit Te hoztál fel. Szücsi, bagoj ur -nak igaza van, nem lehet egy iskola önfenntartó, nem gondoltad ezt sem át. A kutatások finanszírozásához éppenhogy pénz kell, az nem hozza. A szabadalmakról a nemrég hírbe hozott elektromos autó jutott eszembe, amit egy magyar egyetem hallgatói készítettek a saját kezükkel saját kútfőből. Óriási dolog, a bringa több energiát termelt menet közben, mint amennyit fogyasztott.(!) Pont kitörölhetik a seggüket vele, mert amíg van olaj a bolygón, addig nem fogják megvásárolni még a szabadalmat se. De ha van is olyan ötlet, amit megvesz valaki, az is csak a feltalálót illeti, az iskolát nem. És a bérmunka a harmadik. Hát nem tudom mire alapozod azt, hogy "nem egy ilyen van"... Erre légyszi mondj konkrét példát, mert nekem csak a gyakorlatozó főiskolások jutottak eszembe, akik megint csak nem az iskolának csinálnak bevételt.
Azzal egyetértek, hogy bosszantó a bejegyzés. Szerintem mások bosszantása nem lesz attól legitim, hogy bevallod hogy ez volt a célod. Hány évvel adnál kevesebbet annak a gázolónak, aki azt mondaná, hogy szándékosan ütötte el embertársát?
Ismét felerősödött a kényszer, hogy a magyar államnak meg kell segítenie a devizahitelesek gondjain. Bennem meg ismét felerősödött a az ellenkezés vágya, hogy miért is tenné?  Mondom ezt úgy, hogy nekem is van frank alapú hitelem, ráadásul nem lakás, hanem valami egyéb…..
krecsigabi 2010.06.30 21:44:17
Szia Szücsi!

:)

Csak most, a wiw miatt találtam meg a blogodat, megnézem a többi írásod is, nagyon kíváncsi vagyok, merre vitte a gondolataid az ÉLET.
Ezzel a bejegyzéssel ha megengeded, vitatkoznék egy pár gondolat erejéig. Ha azt akarod sugallni, hogy a frankos hitelt fizetők anno nagyon rá lettek szedve, azzal egyetértek, de ha emberekről beszélsz, nem lehet egy csókolommal elintézni a mondat végét. Gondolj csak bele... Rendben van, hogy magadat hagyod éhezni, vagy lábon kihordasz egy tüdőgyuszit, mert kemény vagy mint a vídia, de ha a gyereked egyet tüsszent, higgy nekem, a szíved meg fog szakadni egyből, és üvölteni fogsz orvosért, majd gyógyszerért. A másik dolog, hogy kis országunkban egy kezeden meg tudod számolni a több tucat közül a magyar kézben lévő bankot, ami azt jelenti, hogy megannyi nem fizető adós egyáltalán sem fog tudni bankcsődöt okozni, mert az anyabank kirántja majd őket. Akkor viszont nem marad más, csak egy TÖBB GENERÁCIÓRA eladósodott ország. Igen, ország. Pont azért, mert ha Te 66 ezret adsz a banknak, nem adsz egy ruppót sem az államnak. És az állam szerintem nem kozmetikázni szeretné a háztartások adatait, hanem éppen abból a 66 ezerből kér vissza a bankoktól legalább egy ötöst, mert úgy gondolja, 6 ezerből azért könnyebb kijönni mint egy ezresből. Lehet ez ellen hadakozni, én a helyedben nem tenném. A bank nem a hajára fogja kenni a házadat, hanem annak fogja eladni ócsóér, akinek már van másik húsz, és nem biztos hogy egyáltalán beszél magyarul. Hidd el, tudják hogy szarban vagy, és ha megfogadsz egy jótanácsot - légy olyan erős, hogy elfogadod a segítséget.
krecsigabi 2010.07.02 10:44:04
@bagoj ur: És szerintem az utolsó két szó a megfejtés a kérdésedre, bagoj ur - a tétova ügyfelek. Kádárék sajnos kiölték a nemzetből a felelős előrelátó gondolkodást, és én sajnos azt látom, hogy a magyar emberek kb 90%-ának gazdasági intelligenciája nagyon alacsony. Nem akarok senkit megsérteni ezzel, mert nem az ő hibájuk, egyszerűen senki nem tanítja meg nekik a mai napig sem, hogyan kell bánni a pénzzel. Nincsenek értelmező "órák" banknyelvre, és ha beszélsz egy ma 50-60 éves emberrel, nem azt fogod hallani, hogy hitelre vettem 77-ben a lakásom, vagy a mosógépem, hanem azt mondja, hogy OTP-re. Ez már a vérükben van, az új bankokkal emiatt bizalmatlanok, az ajánlatokat egyszerűen nem értik, és ezt adják tovább a gyerekeiknek, akiknek szintén keserves úton kellene megtanulniuk hogy van más, kedvezőbb.
A másik, hogy anno, amikor én dolgozni kezdtem, közelkalmazott voltam. Ott nem hazudok, rendesen köteleztek minket arra, hogy folyószámlát nyissunk az OTP-nél, merthogy innentől oda fogják utalni a fizetésünket. Na ezzel sem tudsz mit kezdeni. Még a végére egy mondat. Akkor vagyok objektív, ha megemlítem azokat a próbálkozásokat is, amik megpróbálják felfogatni az emberekkel, hogy mi hogy működik a pénzvilágban - talán beugrik nektek is a kis mókás szemüveges rajzolt professzor aki a kamatokról beszél, vagy a kedvesen mosolygó hölgy, aki szájbarágósan meséli el a lakáshitel buktatóit két reklám között. Üdvözlöm ezeket az első fecskéket, de látjuk, hogy nem csináltak még nyarat.