Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szó-szóró

0 bejegyzést írt és 46 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
December 10-e, az emberi jogok napja alkalmából 82 ország 500 írójának aláírásával nyilatkozatot tettek közzé, amely a digitális lehallgatás elleni fellépésre hívja fel a világ kormányait. A Szilícium-völgy nyolc nagyvállalata – köztük  a Google, a Facebook, a…..
Bekezdések Alföldi Róbertnek a bécsi Burgtheater 125. születésnapján elhangzott beszédéből: "Manapság Magyarországon a független értelmiségiként való létezés lassan egyet jelent a hazaárulással, más szemszögből, ami talán még rosszabb, az elkárhozással. A kritikai…..
ras2 Aktuális - 8:1 2013.10.11 23:34:34
Most, az internetről értesültem, hogy elkalapáltak minket a hollandok. Őszintén örülök. (Egervári lemondása abszolút hidegen hagy, nincs jelentősége.) Általános első osztályban az iskolarádióba bekapcsolták a londoni 6:3 közvetítését, aztán apámmal kinn voltunk a…..
ras2 Hazudnak. Na és? 2013.09.05 13:00:21
Eredetileg arról akartam írni, hogy egy illusztris fideszes lényegében hazugnak minősítette Orbán Viktort és Lázár Jánost (et al.), akik ismételten és kitartóan "offshore-lovagnak" nevezték a vállalkozását Cipruson bejegyző Simor András (most már csak volt) MNB-elnököt.…..
ras2 Európa peremén 2013.07.03 21:03:57
Most már papírunk van róla, hogy mit tartanak Magyarországról az Európai Unióban. Igen, tudom, nem az országot, nem a magyarokat en bloc, hanem a kormányunkat marasztalja el az Európai Parlament által elfogadott jelentés, amiért az elmúlt években végrehajtott "rendszerszintű…..
ras2 Orbán, az anti-Midász 2013.04.28 12:14:04
A mitikus Midász király ha bármihez hozzáért, az arannyá változott. Az antimitikus, nagyon is valóságos Orbán és csapata kezétől - és szájától - minden szarrá változik. Különösen így van ez, bizonyos, társadalmilag, történelmileg respektált, erkölcsi tartalommal is…..
Ha egy nap késéssel is, de a Magyar Nemzet megemlékezett Lenin születésének 143. évfordulójáról: a lap vezércikkben tett hitet az egypártrendszer mellett. "Ahol demokrácia van, meg jólét, ott egy párt is bőven elegendő, a pártosodás – miként 1989-ben is – a bomlás biztos…..
"Szerencsétlenségükre azonban én évekig éltem Magyarországon, dolgoztam a magyar bírósági rendszerben, évtizedekig tanulmányoztam a magyar jogot, és kiismerem magamat a magyar jogi nyelvezetben. Ez az oka annak, hogy elég komolyan vesznek ahhoz, hogy megtámadjanak. Amióta elkezdtem…..
ras2 Fasizálódó Magyarország? 2013.03.30 14:21:39
Tudom, az újlipótvárosi  "hivatásos rettegők", a "komcsi liberálisok", a világuralomra törő tudjukkik (meg a buzik) nemzetközi aknamunkája eredményeként, de tény, hogy világszerte egyre inkább mint valami bűzölgő trágyadombra néznek Orbán Viktor Magyarországára. Nem jó…..
(Három - illetve hét - évvel ezelőtti bejegyzésemet ismétlem meg - végül is ugyanazt gondolom róla ma is, és vannak új olvasóim, a sötétség viszont egyre nagyobb. Lásd OV március 15-ei, a forradalmakat általában is, 1918-19-et különösen gyalázó szavait.) „A múltat végképp eltörölniRabszolga-had,…..
ras2 Voltam tüntetni... 2013.03.17 18:53:11
Nem hiszem, hogy csak a hideg miatt voltak a szokásosnál lényegesen kevesebben a Milla mai, halasztott tüntetésén. Zavaróbb lehet ennél az az identitásválság - identitásharc? -, ami Orbán, a napról napra bontakozó önkényuralom ellenzékét ma jellemzi. Nem világos, hogy az Együtt…..
Szó-szóró 2013.03.19 16:40:23
@rás: TGM esetében azt sem zárhatjuk ki, hogy magától határolódik el.
Nem néztem A Dalt, mert nem érdekel; most a youtube-on megnéztem/hallgattam a "Kedvesem"-et, de nincs róla véleményem, nem érdekel. Viszont: olvasom az újságban, hogy Márta Alex filozófiából diplomázott, és erről az jutott eszembe, hogy ha majd életbe lép a "röghöz kötési…..
Szó-szóró 2013.03.11 17:20:06
@rás: úgy tűnik, hogy figyelmetlen vagy. Neked jutott az eszedbe, te kérdezted, hogy:

"mi van (lesz) azzal a filozófia (német, villamosmérnök, orvos stb.) szakos hallgatóval, aki az egyetem elvégzése után valóban itthon marad, de popénekes lesz belőle. Az "beszámít", vagy fizetnie kell? És ha pizzaéttermet nyit?"

Adóforintokból pedig azokat a képzéseket kell támogatni, amelyekre tényleg szükség van. Közismertek azok a divatos szakok (média-szociológus és társai), amelyekből túlképzés volt, van.
Szó-szóró 2013.03.11 17:24:33
@rás: ma még csak tükörben, homályosan látunk, de mégis meglepő, hogy mennyire eltérő a kép. Te egy lezüllött és szétesett felsőoktatásról és országról írsz - én ezt alapvetően másként látom.

Igaz ugyan, hogy a szocializmusnak nevezett időszak elképesztően sokat rombolt az értékrendben, erkölcsben, de szerintem te nem erre a züllésre és szétesésre gondolsz.
Alapvetek. Nemzeti érdek, hogy jövőre elzavarjuk Orbánt és bandáját. Lehet, hogy nem fog sikerülni, de hát nem ez lenne az első eset a történelemben, hogy egy társadalom (nemzet) választási harakirit követ el. 1933-ban például jó ötletnek tűnt Hitlerre szavazni... Szóval, e…..
Egy hírportálon olvastam a Nemzeti Színház júniusban hivatalba lépő igazgatójának a szavait. Ízlés - meg persze politikai álláspont - kérdése, hogy ki mint vélekedik erről az ügyről, a Nemzetiről mint olyanról, a színház szerepéről a mai magyar társadalomban, a Nemzeti…..
Szó-szóró 2013.02.16 18:28:53
@P_o_c_a_k_o_s: (Elnézést, kicsit off:) nagyon jó volt a hosszú elemzésed a Romsics (Trianon és holokauszt) - Gerő - Kőbányai - stb. témában. Különösen tetszettek a befejező gondolataid arról, hogy mi a megoldás, illetve milyen választási lehetőségek vannak.
Nem szeretek költözni, konzervatív - vagy csak lusta, kényelmes - ember vagyok, ragaszkodom a megszokott környezethez. Plusz a stressz minden új géptől, rendszertől. Néha viszont muszáj. Hat éve vendégként kezdtem, négy és fél éve már önálló blogom van a Freeblogon. A Freeblog…..
Szó-szóró 2012.12.27 18:06:44
@rás: Ebben igazad van, de nekem most tényleg békés Karácsonyom volt, családi szeretetben. Nagyon jó volt. (Két napig be sem kapcsoltam a számítógépemet, és sokat olvastam.) Nos, én ezt kívánom mindenkinek.
TGM Adyról, Erdélyről, a csonkamagyar vakságról és a nemzettelen népboldogságokról...
ras2 Szép karácsonyt! 2012.12.23 17:31:58
Szép karácsonyt kívánok a Rásblog minden olvasójának! ..
A nyári szünet után nem folytatják a szólás szabadságát, így Krizsó Szilvia, aki a műsort vezette lekerül a képernyőről. Helyette Halász Zsuzsa volt híradós műsorvezető, a KDNP volt szóvivője indít majd műsort a közszolgálati csatornán. Az MTV hivatalosan még nem tud…..