Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gear

7 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A felesleges költekezés visszaszorítása mellett a rezsin is spórolhatunk. Természetesen nem kell gyertyával világítanunk lámpa helyett, de így is lefaraghatunk a villanyszámlából. 1. Energiatakarékos égők Cseréljük le a hagyományos izzókat energiatakarékosra. Egy kompakt…..
Gear 2015.05.25 21:35:59
Valahogy az az érzésem, hogy ez egy valahonnan átvett írás, hiányzik belőle minden személyesség, tapasztalat és ahogy más is észrevette a szakmaiság (nem ír frekis klímáról, LED stb.)... Ha a posztoló leírta volna hogy neki az energiatakarékos égők ennyi pénzt hoztak ennyi és ennyi idő alatt az valami...
Az elmúlt 8 év alatt többször ki kellett cserélnem az összes energiatakarékos csövet. Volt köztük gagyi (pukkant is) márkás (Osram, GE), egyik sem bírta a rá írt időtartamot. Osramot ezért sem veszek, meg azért sem mert az izzói (40-es gyertya) is az ipari hulladék szintjén mozognak. Jelenleg a GE vált be nálam.
Valamint értem én az energiahatékonyságot, de nem tudom ki hogy van vele, de nekem a színmélység, melegség is számít. Ma már ugyan egyre jobb kompakt fénycsövek készülnek, de az izzót még mindig meg sem közelítik. LED-et meg egyáltalán nem használok, amilyen drága olyan hideg fénye van.
Ha spórolni akarsz, egyszerűen kacsold le a nem használt helységekben a villanyokat.
És bocsánat de nem hoz lázba ha évi 6000 forintot spórolnék egy A +++++ készülékkel aminek az árkülönbsége jóval nagyobb mint 6000 Ft. (Persze ha ugyan arról a készülékről beszélnék, csak kevesebbet fogyasztana az más kérdés lenne...)
És még egy dolog, ne legyenek illúziók, mind Kínában készülnek, mindegy hogy márkás vagy sem. Meg kell találni köztük amelyik megbízható (nem könnyű).
Lenhardt Balázs volt jobbikos, jelenleg független képviselő indulatos kérdése nyomán felmerült bennünk: vajon a(z Új) Magyar Gárda vonulásának, vagy a Meleg Méltóság Menetének rendőri biztosítása visz el több adóforintot? Kiszámoltuk. „Miért nem tiltják be végre a…..
Ha egy folyó medrében hirtelen szintkülönbség lép fel, gyakran alakulnak ki zuhatagok, vízesések az adott részen. A világ számos területén jöttek létre ilyen, csodálatos látványt nyújtó természeti képződmények, általában két okból: - erózió, azaz gyakorlatilag a…..
Fotó: Gilicze Bálint A címben szereplő kérdést nem azért tettem fel, mert a fővárost is meggyőző ingatlanlobbi kamu civilszervezete megvesztegetett. Egyáltalán nem. A véleményem ma is pont ugyanaz a római-parti fejlesztésről, mint amit egy címben megfogalmaztam két hónapja:…..
Sokan nem is hallottak róla, van aki nem is hiszi, de létezik frekvenciaváltó egyfázisú 230V-os villanymotorhoz! Az angol Invertek cég gyártja.http://www.youtube.com/watch?v=bYLUNogEsdw ..
Sokan még csak nem is hallottak róla de az energiatakarékos fénycsövek bevezetéséhez hasonlóan az aszinkron villanymotoroknál is változás van. 2011. június 16-tól csak IE2 hatásfokkal rendelkező villanymotorok építhetők be az Európai Unió területén. Magyarul itt olvasható a…..
Kedves rendőrbácsik! Ha az autós nem a neki kijelölt úton megy, hanem mondjuk a játszótéren át, ugye meg tetszenek bírságolni? Vélemények az azonos című írásunkról...
Ez egy mozgássárült lift csavarorsós emelővel megoldva: http://www.youtube.com/watch?v=-Ur6-Qnpb-U Egy gimnázuimban működik.    ..
Itt egy jó kis videó arról, hogy hogyan is készül az aszinkron motor: http://www.youtube.com/watch?v=7tEsJ-xAoEQ  ..
Igenis létezik frekvenciaváltó egyfázisú motorhoz, éveken át én is úgy tudtam, hogy csak háromfázisú aszinkron motorhoz lehet kapni, de most már van egyfázisú kondenzátoros motorhoz is: http://www.iramkodrive.com/ODE-2_Egyfazisu_frekvenciavalto Igaz csak kis teljesítményű…..
Szállítószalag méretezése Példa:               Szállítandó tömeg: m=100 kg     Sebesség:  v=50 m/perc     Hajtó dob átmérő: d=200 mm     Szállítószalag…..