Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jakos

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Paranoid Android Schmitt Pál lelke 2012.03.31 09:37:52
  Beteges hajlamaim ellenére most nem gúnyolódni szeretnék, hanem megérteni, illetve megértetni valamit. Ritkán fordul elő ugyanis, hogy alkalmunk van felfogni, (egy szituáció áttekintő megismerése kapcsán) egy másik ember cselekedeteinek valós mozgatórugóit. A tegnap esti…..
Megvolt a tüntetés a Fidesz mellett.Elismerésre méltó tömeg vonult fel, látványosan. Maradjunk a feltehetően százezerben, az is szép szám, büszkék lehetnek rá. Az erősen elfogult négyszázezer a szokásos lelkesítő túlzás, a nevetséges egymilliós számról nem is érdemes…..
jakos 2012.01.22 12:43:02
@Jankove: "Megkérdezhetem hogy ezt mire alapozod? Saját szemeddel láttad, vagy bemondta a tévé? Ha utóbbi, akkor azért ne vegyél mérget rá" egy kis szakirodalom a netto befizetésről és kapott támogatásról. www.euvonal.hu/index.php?op=kerdesvalasz_reszletes&kerdes_valasz_id=292
Nem tudom van-e még olyan állam, ami átkúrja a palánkon, és a másik oldalon még le is szopatja a saját választópolgárainak 35%-át. Képzeljük el, hogy az USA-ban Obama megszívatna 70 millió amerikait a megválasztása után ... Csendes kis hír volt tegnap, és is majdnem…..
jakos 2012.01.10 11:05:44
@minimalista: A lányom és a vejem maradt. Ők pont nem a nagykeresetűek csoportját gazdagítják, valószínűleg az állami nyugdíjjal sem mentek volna nagyon sokra emiatt, így gondolták, megmutatják - utálják, ha zsarolják őket. A fiam egyértelműen lehülyézte a tesóját, gondolom mások is így vélekednek erről a magatartásról, de jól esett nekik. Dackorszak felnőtteknek, de én is támogattam....
A múltkori, kissé provokatív stílusú posztban sokaktól megkaptam, hogy mit osztom én az észt, hogy kell minimálbérből megélni. Próbáljam csak ki egy hónapig, hogy milyen az. Ilyen típusú felszólítások sokszor elhangoznak egyébként politikusok irányába is. Szóval kapva az…..
jakos 2011.12.17 13:09:03
@orient: Rögtön sírva fakadok. Te is csak hallomás után okoskodsz. 1. Az 55 éves korban való nyugdíjba vonuláshoz (hol van az már egyébként) még munkát kell találni és dolgozni addig is. 2. Az igényleadáshoz nagyon jól értünk itthon, hidd el, lassan már szinte máshoz sem értünk. De valahogy nem vagyok attól boldog, hogy hónap végén felsóhajthatok, na ezt a hónapot is túléltük lám-lám. 3. Hidd el, a minimálbéresnek nem az a legnagyobb gondja, hogy legyen kocsija vagy sem - a válasz ugyanis végtelenül egyszerű, nincs neki. Olvasol te számokat a hozzászólásokban? Ha igen áruld már el nekem, hogy a felsorolt maradék 5-10-20 ezer forint/hó összegből milyen életet lehet élni? Ez nevezed te nyavalygásnak? Szégyelld magad, és mélyen gondolkozz el, javaslom.
Előre le szeretném szögezni: nem hiszek az olyan fekete-fehér felosztásokban, hogy "szegény" vagy "gazdag". A világ ennél - hála Istennek - sokkal árnyaltabb és bonyolultabb. A "szegény" szót azért bátorkodom majd ma többször is alkalmazni, mert Te húzod magadra ezt a jelzőt…..