Regisztráció Blogot indítok
Adatok
CséKá

13 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spanyolország–Írország kb. 4-0 Kiválasztasz egy csapatot a 16 közül, februárban elkezded őket követni, figyeled a rezdülésüket, Trapattoni taktikai repertoárjáról többet tudsz, mint a két gyereked összes dolgáról együttvéve, Given térdkalácsa jobban érdekel az anyádnál,…..
A Barca játszott, a Chelsea gólokat lőtt: Torres visszatért, lőttünk négy gólt, brilliáns összjátékkal, elképesztő passzokkal, szemet gyönyörködtető labdakihozatalokkal szórakoztattuk a nézőket, de végül ez az este nem rólunk szólt. Ismerjük el, ha a csapatuk nem is,…..
Lehet, hogy a spanyolok jobban tudnak focizni, a mi drukkereinknek viszont – akik különben harmincezren vannak Lengyelországban, ezzel ők a legnagyobb vendégtábor – nincs párjuk a világon. És akkor a spanyolok elleni meccs 87. percében 0-4-nél az ír tábor rákezdett a The…..
Aki rendszeresen követi az labdarugó Európa Bajnokságot, annak nem újdonság az őrültebbnél őrültebbre kifestett, beöltözött, leöltözött viccesebbnél viccesebb drukkerek, szurkolók látványa.   Tegnap kihagyhatatlannak bizonyult a Spanyolország – Írország összecsapás. A…..
A hét végén nemzetközi érdeklődésre is számító esemény lesz a városunkban, ugyanis a szegedi bikepolo művelőinek köszönhetően nálunk kerül sorra a Bike Polo Európa bajnokságának közép-kelet európai selejtezője, a Hattyas sori Egyetemi Sportközpontban. Nyolc ország 19…..
Teljesen mindegy, hogy éppen kinek szurkolok egy elődöntőben, valamiért mindkét csapat labdarúgóinak szorítok: senkinek se kelljen kihagynia a finálét sárga lapos eltiltás miatt.Tudom, minimalizálni kell a sérülésveszélyes megmozdulások számát, de nem lenne szabad ezért emberi…..
Az előző cikkünkön felbuzdulva a mozifilmeken keresztül mutatjuk be a sportpszichológia árnyaltságát. Rengeteg sportos film van, így meg se próbálunk a teljességre törekedni, de íme néhány kedvenc.1. Jég veled - azaz hogyan építsünk csapatotTehát adott egy interaktív sportág,…..
King Aranarth Nem eladó! 2010.11.02 22:39:00
Gareth Bale. 2 meccs a BL címvédő ellen, 3 góllal és 2 gólpasszal. Megállíthatatlan. Csodálatos. ..
Lassan másfél éve megy a vita Nagy Laci válogatottal kapcsolatos szerepvállalásáról, de semmi előrelépés. Semmi. Vallom ezt a világklasszis kézilabdázó nyílt levelének elolvasása után is. A szurkolók mindössze 5572 karakterrel, megannyi (megválaszolatlan) kérdéssel,…..
Már csak egyet kell aludni (a legnagyobb rajongók még ennyit sem fognak), és péntek hajnalban kezdődik az NFL! A tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság 91. szezonja előtt írhatnék egy átlagos, minden igényt kielégítő beharangozót, de inkább a hangulatkeltés szokatlanabb…..
CséKá 2010.10.22 15:20:19
@bioLarzen: Csak magyar szinkronnal van meg a film, és ez volt a fordítás. Természetesen nekem is gyanús volt, de nem tudtam ellenőrizni eredeti nyelven. Egyébként az is lehet, hogy jó a fordítás, előfordulhat ugyanis, hogy itt a (játszó)térre céloz az öreg, ahol már nagyobb a kerítés előfordulás esélye :)
Kis hazánkat is elárasztották már annyira a 3D-s mozik, hogy kijelenthessük: a térhatású vászonélményben a fizetőképes rétegből már gyakorlatilag csak az nem részesült, aki nem is kíváncsi az új őrületre. A technikai újdonság kapcsán a filmek, koncertek és színházi…..
Kalaallit Nunaat TOP 5 PC Games 2010.10.03 01:07:00
Ha már úgyis volt egy CS-s post, akkor lelkem kockábbik felébe engedek ismét egy kis betekintést, megnevezvén kedvenc PC-s játékaimat (egyik sem lesz túl fiatal). Nem sorrend, csak felsorolás: Outcast (1999) - Egy méltatlanul elfeledett akció/kaland játék, egész szép ki univerzumot…..
A labdarúgás szerelmesei megannyi játékot űzhetnek számítógépen és különböző konzolokon, de sajnos azt vettem észre, hogy az EA Sports FIFA sorozata mindent visz, és csak a hozzá hasonló programok után kullognak a sokkal izgalmasabb, szellemi kihívást jelentő focimenedzser…..
Az a sportoló, aki nincs tisztában céljaival, sosem kerül az élmezőnybe. A sportpszichológiai tételmondatot aligha kell magyarázni, de a tipikus magyar gondolkodás pesszimista hazájában érdemes a köztudatba sulykolni, milyen erő mozog a tudatosság mögött. Az a sportoló, aki tudja,…..
Hatalmas megtiszteltetésben részesültem: Kásás Zoltán születésnapja alkalmából a mesteredzővel készített (és a Kemény-legények kapcsán már említett) portréinterjúm letölthető a magyar férfi vízilabda-válogatott hivatalos oldalán! Az SZTE Kommunikáció és Médiatudomány…..
CséKá Mentál Security 2010.09.13 18:30:00
Akinek volt már szerencséje nyugat-európai futballstadionban szurkolni, emlékezhet arra, mennyivel más egy profi mentalitású ország biztonsági szolgálatának munkája, mint egy hazaié. Már ha van mire emlékeznie, mert ugyebár az igazán szervezett munkát szinte észre sem lehet venni,…..
CséKá Olimpiai mosolyszünet 2010.09.07 02:00:00
Nincs ki mind az öt karikája! Ez volt az első gondolatom, amikor meggyőződtem arról, Jacques Rogge minden politikust leköröz, ugyanis olyan teljesíthetetlen szándéknyilatkozattal még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt sem tudna előhozakodni, mint amilyet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság…..
Kevés olyan magyar filmet láttam, amire azt mondom, hogy hazánkban mindenkinek látnia kell, de a Puskás Hungary ilyen. Nem csak azért, mert illik ismerni a labdarúgás egyik legnagyobb alakjának élettörténetét, hanem azért is, mert Almási Tamás kiváló alkotással tárja elénk…..
Illúzióromboló, amikor az olimpia és a művészetek szülőhazájának sarjaitól látjuk az anti-futball és anti-vízilabda remekműveit. Előbbire kitűnő példa a 2004-es labdarúgó EB győztes csapatának nézhetetlenül eredményes „focija”, utóbbira pedig a szerdán…..
 Most, hogy a zágrábi vízilabda Európa-bajnokságon a férfi magyar válogatott hat év után először megverte az ősi riválist, sokan felsóhajtanak: véget ért a szerb fóbia. Nincs igazuk. Nem azért, mert nem ért véget, hanem mert nem volt minek véget vetni. Igaz, hogy sorozatban…..
CséKá 2010.08.31 11:13:19
@lilike13: Ott a pont :) A degradál jobb szó, de már automatikussá válik, ha ezt a szót nagyon sok helyen hibásan olvassa az ember.
CséKá 2010.08.31 11:20:03
@herbert: Itt nem arról írtam, hogy a szerbek mennyivel és meddig voltak erősebbek, hanem arról, hogy nem volt fóbiánk tőlük. Sosem volt fóbia, nem is lehetett, ez a szó az értelmező szótár szerint ezt jelenti: a fóbia indokolatlan viszolygás vagy ösztönös félelem meghatározott tárgyaktól, helyzetektől, emberektől, viselkedési formáktól. Kásás Zoltán pedig hangsúlyozta, sosem féltek a szerbektől.
CséKá 2010.08.31 11:21:23
@herbert: Mumusok lehettek és voltak is, hiszen az mást jelent, más történet.
Kirobbanó sikert aratott az idei Sárkányhajó Világbajnokság, Szeged városa és a Maty-éri vízicentrum újra nagyot alkotott. Kommentár sem kell a magyar válogatott teljesítményéhez, az egy tucat érem (8 arany, 4 ezüst) önmagáért beszél, meglepőnek sem lehet nevezni, bár a…..
A pénz mozgatja a világot. S minden bizonnyal igaz lehet eme tézis, hiszen azóta sem érkezett ellenvélemény széles e nagyvilágból. És miért éppen a futball tudná kivonni magát az áldott-átkozott pénz varázsából? Ennek értelmében nem is képes rá. Lassan kezdődnek a…..