Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jég*virág

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Love is all around… A világ a szerelmet értelmezi. Coelho szerint csak akkor lesz értelme, ha Téged talál el. Mindaddig csupán egy szó marad. A világ szótárakba írja és magyarázza a szerelmet. Plátói. Csalfa. Viszonzatlan. Édes. Csúf. Szar… A szerelem – megfigyeltem -…..
(kattogó nyár) Megy a nyár, mint egy vonat. Valaki dobol hozzá, valaki kattog vele. Megy a nyár, sodorja magával az embereket. Viszi a vonat a fiatalokat, hogy aztán kék vizű tavak és tengerek partján dobálja ki őket. Egyszer, amikor éppen magával ragadta a vonat egy nyáron, a…..
Mit tehet az ember, ha az élete nem ér többet, mint egy ponyvaregény? Mit tehet az ember, ha nem érzi jól magát ebben a szűk szappanoperában? Születik, naphosszat ül iskolákban, edződik és elkopik. Fizeti az adókat, hiteleket, fizetné a révészt, aki vigyorog és még szerelmet sem…..
Két érzést senkinek sem kívánok. Az egyik a kínzó tehetségtelenség és tehetetlenség, a fulladozó provincialitás érzése: valami kezelhetetlen furunkulus a lélek felszínén. A másik a meg nem értettség, a fel nem fedezettség: az ego fuldoklása a szellemi magány óceánjában. Na…..
Cardinalis szerint... Féltelek 2011.10.05 01:06:00
Szeretem olvasni, amikor egy-egy kiváló dal, szöveg, vagy akármilyen művészi alkotás után a meghatódottságtól, valaki azt írja: köszönöm Istenem, hogy Magyar vagyok... Ilyenkor az emberben, apró pici csengő szólal meg, hiába láttam Kefalóniát és hiába maradtam volna…..
Jég*virág 2011.10.14 14:32:15
Futás közben olyan semmi lesz a világ. Nehéz vagyok, a mérlegnek fáj. Anyának jobban. Apám froclizik. A pocak nem szexi; látom a szánalommal vegyes mosolyokban. Most futok. Fájnak az izmok csontok, inak. Fáj minden. Mert nem emlékeznek, hogy ebben a testben egykor minden fityiszt…..
Sietve kell írni, ahogy még soha. Egyszerűen az isten biciklit adott alánk, de sem út, sem világosság, még egy átkozott elemlámpa sincs hozzá. Az emberek azt hiszik, lehet vakon tekerni. Mások pedig fényt hazudnak, utakat építenek elméletekből és fantazmagóriákból. Az isten…..
Önigazolás... Ki a férfi? Akit nem ismernek a könnyek? Ki a férfi, aki még soha nem rajongott nőért, de érte már ölték vízbe magukat angyalok? Ki a férfi, aki mindig csak ment, soha nem jött még? Az a férfi, aki magányosan vonít a teliholdra, hótól ezüst éjszakán? Ki a…..
 Megfogadtam Dédének nem írok. Megígértem a Szalontaynak, megváltozom. Megesküdtem apámnak, egyszer hagyom, hogy benőjön a fejem lágya. Most pedig itt állok ebben a kevlár-neopren maskarában és rám szegeződnek a  kamerák. Nekem kell megmentenem ezt a szerencsétlen…..
Jég*virág 2011.03.23 13:50:07
 Honnan induljunk? Szabad-e lopni? Szabad-e visszaélni? Szabad-e korruptnak lenni? Szabad-e szennyezni a környezetet? Honnan induljunk? Kell-e szerelem? Meg lehet-e bocsátani? Hol kezdődik és hol végződik az élet? Mi a siker? Budapesten lenni törpeharcsa, vagy a Sóstói tóban…..
Léteznek a világon finom dolgok. Egy kora nyári zsenge borsóleves, harmatfriss zöldségekkel, gyúrt tésztagolyóbisokkal. Vagy egy 24 éves lány lebarnult, hamvas bőre, egy könnyű augusztus végi reggelen. Csókok, sikerek, beteljesülő álmok, elismerések, örök barátságok...És…..
Késő délután, estébe hajolva jutok fel a Mount Smith-re. A Gilera finoman gyűri le az emelkedőt. A nap most jobbra nyugszik, a hátam mögött a lármás város, turistákkal, vágyakkal, csilingelő, aranyhéjú Eurókkal. Bár most rajtunk kívül nincs a hegyen senki, lelki szemeim előtt…..
Jég*virág 2010.08.10 08:17:43
Néha lopni kell az időt. Egyszerűen elcsórni, mint egy órát, táskát, parlagon hagyott asszonyt-). Nincs mese. Aki annyira hadilábon áll az idővel mint jómagam, nem is tehet másképp. Sőt állítom, az az élőlény, amelynek időben, ennyire korlátozottak a kilátásai, annak hagyni…..
Jég*virág 2010.07.29 19:03:22
Volt egyszer nagyon régen egy sziget, ahol emberi érzések éltek: a
Vidámság, a Bánat, a Tudás és még sok más, így a Szeretet is.
Egy napon az érzések tudomására jutott, hogy a sziget süllyed.
Ezért valamennyien előkészítették hajóikat és elhagyták a szigetet.
Egyedül a Szeretet akart az utolsó pillanatig maradni.
Mielőtt a sziget elsüllyedt, a Szeretet segítségért imádkozott.
A Gazdagság egy luxushajón úszott el a szeretet mellett.
Ő megkérdezte: - Gazdagság, el tudnál vinni magaddal?
- Nem, nem tudlak! A hajómon sok aranyat, ezüstöt viszek, itt nincs
már hely számodra!
Így hát megkérdezte a Szeretet a Büszkeséget, aki egy csodaszép hajóval közeledett:
- Büszkeség, kérlek! El tudnál engem is vinni?
- Nem Szeretet, nem tudlak elvinni! Válaszolt a Büszkeség,-itt minden tökéletes, és Te esetleg árthatnál a hajómnak!
Hát, a Szeretet megkérdezte a Bánatot is, aki éppen előtte hajózott
el:
- Bánat, kérlek, vigyél el magaddal!
- Óh Szeretet !- mondta a Bánat- Én olyan szomorú vagyok, de egyedül kell maradnom a hajómon!
A Vidámság is elhúzott a Szeretet mellett, de olyan elégedett és boldog volt, hogy meg se hallotta szeretet kérését.
Hirtelen megszólalt egy hang:

- Gyere Szeretet, én elviszlek téged!
Aki megszólalt, egy öregember volt. Szeretet olyan hálás volt és olyan boldog, hogy elfelejtette megkérdezni az öreg nevét. Amikor földet értek, az öreg elment. A Szeretet úgy érezte ,sokkal tartozik
neki, ezért megkérdezte a Tudást:
- Tudás, meg tudod mondani, ki segített nekem?
- Az IDŐ volt- mondta a Tudás.
- Az IDŐ?- kérdezte a Szeretet. Miért segített rajtam az IDŐ?
A Tudás válaszolt: - Mert csak az IDŐ érti meg, hogy milyen fontos az
életben a SZERETET!
Egyszer majd nyitok egy apró iskolát. Ahová csak érzékeny lelkű emberkeket vesznek fel. A tanárok is érzékenyek lesznek. Nagyokat sírunk, nosztalgiázunk majd. Aztán, mint a mániás depressziósok többsége, egyszer csak kinevetjük magunkat. Jujj, hogy tud megnőni a nevetés!…..
Jég*virág 2010.07.28 08:16:23
Gyógyító nevetés

“Sokszor és sokat nevetni; elnyerni az intelligens emberek megbecsülését, a gyermekek ragaszkodását; kivívni az őszinte kritikusok elismerését és elviselni a hamis barátok árulásait; örülni a szépnek, megtalálni másokban a jót; jobbítani egy kicsit a világon – egy egészséges gyerekkel, egy parányi kerttel vagy azzal, hogy biztos lábon állva élsz; tudni, hogy legalább egyvalaki könnyebben lélegzik, mert te voltál. Ez a boldogulás, ez a siker.”
(Ralph Waldo Emerson)

Nevetés a leghatásosabb gyógymód, komoly testi tréning, megmozgatja egész keringésünket, fokozza a szívműködést, kitágítja az ereket. Az agyban olyan vegyületek szabadulnak fel, amelyek csökkentik a fájdalomérzetet, és egész testünket kellemes bizsergés hatja át. A nevetésnek biológiai, érzelmi, gondolkodásbeli és társadalmi összetevői vannak, de mindennek a mélyén az agyban fellelhető különleges képlet a boldogság, az élvezet és az öröm központjának átmeneti izgalma rejlik.
A nevetés, a mosoly társadalmi szerepe jelentős, hiszen javítja az emberek közérzetét és erősíti társas kötődésüket. A gyerekek nevetnek a legtöbbet, ezért fontos, hogy a lehető legtöbbet legyenek más gyerekek társaságában. A kortársakkal való együttlét, játék, közös tevékenység alakítja ki azokat a pozitív érzelmi kötődéseket, társas készségeket, amelyek az egészséges és jókedvű boldog felnőtté váláshoz elengedhetetlenek.
Sokszor csak azért nevetünk, mert jó benyomást akarunk kelteni másokban, de valójában egyáltalán nincs jókedvünk. Sőt akár meg is fojtanánk azt, akit éppen elbűvölünk ellenállhatatlan mosolyunkkal. Ellenállhatatlanul mosolyognak a szélhámosok, a házasságszédelgők, nőcsábászok, a csalók, sőt kriminológusok szerint a sorozatgyilkosok is. Vagyis a nevetésnek is megvan a sötét oldala.

Hiszed, vagy tudod…?

Hinni csak a templomban lehet. A Tudás hatalom (birtoklás). Birtokolni pedig veszélyes…
Ideig-óráig: Az ember alapvetően nem változik, nem tudja kicserélni önmagát. Vagy igen? De az idő, évek során sokat csiszolódunk, értékes kövekké válunk.
Csiszolatlan kő, kavics. Talán gyémánt…? Túl nagy itt a por, a tatarozás pedig rengeteg időt és fáradtságot igényel. Vajon megéri…? 

Zséda -Hazatalálsz
A Szatmár megyei Certezében csak és kizárólag milliomosok laknak. A falu olyan mintha valaki az ízléstelenséget, a giccset és a talmi gazdagságot egyszerűen ki akarat volna figurázni. Meghökkentő, hogy milyen látványos és magamutogató itt külsőségekre épülő díszlet-jólét. Az egyik ház megihletett...…..
Jég*virág 2010.07.15 14:25:33
Vattacukor..Egy régi nyáron történt. Sétált az árnyat adó lombok között és egyszer csak, mit ad isten, az idő szép lassan visszafelé pergett a homokórában. Eszébe jutott egy könnyes panasz, amikor 7-9 évesen azt mondta az édesanyjának: nem akarok felnőtt lenni... Mint aki…..
nekem ez jutott eszembe... ..