Regisztráció Blogot indítok
Adatok
nina:)

0 bejegyzést írt és 134 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Autóvásárlás-vallásvásárlás írta: Lee Marsh Tegyük fel, autót szeretnék vásárolni. Körülnézek, de nem igazán tudok dönteni, ekkor valaki megszólal, hogy nekik van egy jó autójuk. Ez a legjobb a piacon. Jobb, mint bármelyik másik. Kiemelkedően gyors,…..
nina:) 2012.07.26 11:36:18
@sefatias: mikor már nem ment a védelem , páran drukkoltunk a háttérből hogy mikor adod be a derekad:)
@kingdom: úgy írsz hogy bekötözöd a szíveket!

Holnap lesz két éve hogy elkülönültünk ,és most kezdem azt érezni hogy megnyugodtam,megemésztettem talán mindent.
Szeretettel gondolok rátok akik itt voltatok,és vagytok,mert nagyon sok mindenre választ kaptam.Sokat tanultam tőletek!
nina:) 2012.07.26 15:30:14
@kingdom: az olvasóink küldték 2-ben írtam hogy mi történt a lányunkkal meg velünk.Amúgy ha nyomon követted a kommentjeimet kb 1 hónapja Tolkien eléggé felhúzott és nagyon kiöntöttem magamból mindent.Ő annak a másik lánynak az anyukája.Azt hittem hogy a lánya az aki provokál,nem néztem ki belőle.
Őket is kiakarták menteni.
Én elmondtam egy testvérnőnek hogy kb 2 hét múlva eljövünk,nem tettünk semmit,hogy ha esetleg olyat találnának ki rólunk.
Elmondtam neki az ENSZ-tagságot,meg hogy nem a szervezeti tartozástól függ az örök élet.
Segíteni akartam nekik.és hogy a két lánya miatt ne legyen szomorú(Megszöktek otthonról)
Mindíg mondta hogy nagyon fél hogy elpusztulnak armageddonkor a lányai.
Beköpött.Jött a telefon hogy beszélni akarnak velünk,jönnek hárman(bírói kapásból).
nem lettek ideengedve.egy hét múlva újból telefon,férjem megmondta hogy elviszi az elkülönülő levelünket.Ez a vén megértette hogy másnap megkapják.A másik vén meg kb.5perc múlva telefonált hogy beszélni akarnak akkor is velem.mondtam neki hogy én meg nem.
Aztán azt mondta hogy örülnek is hogy elmegyek!
Én meg annak örülök hogy nem roppantam teljesen bele,és nem adtam meg az esélyt hogy mégegyszer megtapossanak,meg a gyerekeimet nem adtam a kezükbe.

Ami meg a legfontosabb hogy a hitemet nem vették el.
Azt meg tényleg nagyon jó látni hogy normális vének és testvérek is vannak,akiknek nem az a legfontosabb hogy tegyék lapátra a másikat.
nina:) 2012.07.26 16:18:21
@sefatias: "Hát van az a helyzet ,amikor meg kell hajolni az érvek előtt.Be kellett látnom, hogy a bibliaismeretem nem elég ennyi érv ellen."

Pedig volt érveljünk könyved nem?:D:D:D
Az alamedai esküdtszék Jehova Tanúit jogilag felelősnek találta egy gyermek szexuális molesztálása miatt Drámai hír látott napvilágot. Az Őrtorony Társulat először veszített pert az 1940-es Olin Moyle becsületsértési ügy óta. Több mint 70 évig, az Őrtorony Társulat a…..
Jehova Tanúi és az udvarlásA legtöbb ember házasságban él, de társas kapcsolatra az egészséges emberi szervezet működéséhez szükséges a társ valamilyen formában. Ezért a legtöbbünk, vagy még keresi az Igazit, vagy már megtalálta . Vajon Jehova Tanúi hogyan vélekednek e…..
nina:) 2012.07.10 14:48:19
@Maja210: A lányom érdekes kérdést tett fel az előbb nekem mikor arról beszéltem hogy megint a szüzesség a téma.Azt mondja hogy mi van a férfiak szüzességével???Isten miért csak a nőknek teremtett szűzhártyát a férfiaknak meg nem? Az ő szüzességükről mi nők hogy tudunk meggyőződni?
Ha ez olyan fontos lenne akkor nekik is lenne hasonló testrészük.
Azért ha valaki szűz még nem biztos hogy a tulajdonságai olyanok hogy tudja valaki szeretni.

Mindenkinek más -más tulajdonsága van amiért szeretni lehet,szeretetre méltó.fel lehet tenni a kérdést hogy a házastársát valaki azért szereti mert szűz volt vagy azért amiért olyan tulajdonságai vannak amik őneki tetszenek!

nem a szüzesség ellen szóltam, de ez is egy érdekes felvetés.
Gyermekeink a gyülekezetben Nekem két kisgyermekem van, 2 és 5 éves, kislányok. Édesek, cserfesek, állandó figyelmet kívánnak, és ez így természetes. Amikor elkezdtünk gyülekezetbe járni, még csak egy kislányunk volt, akkor 2 éves. Mindig magunkkal vittük az…..
nina:) 2012.07.03 12:01:07
@CsernokLaci: na itt van a kutya elásva! Az egyik legalább is. Miért kell így gondolkodni hogy csak is az történhet? Meg sem fordul a fejükben hogy normálisan is lehet kirándulni?
Akik ilyent kijelentettek lehet hogy épp ők azok akik még egy bokorban is....
Hol van az hogy nem tételezek fel a másikról rosszat?
De hát minek is kirándulni,fölösleges időpazarlás!
Jehova Tanúi és a gyógyszeres kezelés Jehova Tanúiról sok mindent lehet hallani jót s, rosszat is. Nem fogadnak el vért, sem olyan gyógyszeres készítményeket melyekben megtalálható a vörösvértest. Mi a helyzet a gyógyszeres kezelésekkel amelyek nem igényelnek vért. Azokat vajon…..
nina:) 2012.07.02 10:15:24
@Maja210: Szia! Az én barátnőm anyósának azt tanácsolták hogy dugja el a gyógyszereit.A barátnőm a megvonási tünetek miatt újból öngyilkosságot kísérelt meg.De volt olyan is hogy annyira rosszul volt már és összecsomagolt,és bement a kórházba segítséget kérni mert érezte hogy újból megteszi ha otthon marad.
Persze jó páran megvetették érte ,meg az anyósa is és azt mondták hogy azért ment be a kórházba mert nem akar törődni a gyerekeivel.
Amiről én tudok az 8 -öngyilkossági kísérlet.
Mindennap úgy kellett felmosnia a lakást hogy térden csúszott,azt mondta az anyósa hogy a felmosófa a lusta asszonyok felmosója.
Mosni sem moshatott az autómata mosógéppel mert az le volt terítve himzett terítővel.

A gyógyszerre visszatérve, a férjem dolgozott egy vén családnál,és arról beszéltek hogy megviseli az időjárási front.
Vén tesónk rögtön mondta hogy van egy gyógyszer ami erre van ,nagyon jó,FRONTIN a neve.
Felbuzdulva hogy hátha segít ,lementem az orvoshoz,mondtam hogy mit akarok fel iratni,szó nélkül felírta.
Itthon olvasom hogy egy antidepresszáns.
Mindenkinek ajánlották,összevissza szedték,meg a XANAX-ot is.Rosszul voltak ,bekaptak egyet.
Ennyit a tájékozottságról.Úgy ajánlgatták a gyógyszereket hogy mire mit kell szedni mintha doktorok lennének!
nina:) 2012.07.02 12:49:27
@Johnny Joker: Mivel ezek a szerek egyfajta közömbösséget is okoznak(tapasztaltam magamon) így talán könnyebb elviselni azt amit már amúgy nem tudnál.Érdekes hogy amíg nem jöttünk el hiába akartam többször is elhagyni a gyógyszert,mindíg rosszabb állapotba kerültem.
Most már jól vagyok,de ehhez kellett majdnem két év hogy teljesen helyrejöjjek.
Akinek meg az kell hogy gyógyszeren éljen,tiszteletben tartom.Majd egyszer csak eljön a pillanat nekik is mikor azt mondják hogy elég volt.De az is lehet hogy sosem jön el az a pillanat egyeseknek ,mert már annyira tönkre vannak,és őket nagyon sajnálom.
nina:) 2012.07.03 11:49:57
@lpoti: nagyon sajnálom ami veled történt,de tudom hogy nem a sajnálatra van szükséged..
Az én sógornőm az nem lett JT-mert ő is gyerekkorában hasonlókat ért meg
Múltkor mesélte el nekem mikor nálunk volt hogy mikor az anyósom tanították ő minn ment keresztül.
8-10 éves volt mikor jött a tanító Tapolcáról és ő játszott a szomszéd kislánnyal.Egyszer csak anyósom megverte,kukoricára térdeltette a sarokba.A szomszéd kislány ekkor mindig úgy megijedt hogy elment haza.ez mindig akkor történt amikor tanítani jöttek.Anyósom már ekkor gyógyszerek hatása alatt állt,mivel a férje meghalt.Mikor már a férjem is nődögélt és játszani akartak a rokon gyerekekkel mindíg könyörögni kellett nekik.
Ha 5 -percet késtek volt hogy kiszórta a táskájukat meg a ruháikat és a testvérei mentek oda jól elrendezni hogy mit művel a gyerekeivel.
A tesók közül a húga volt csak JT.
Aztán mikor 17 volt udvarolt neki egy fiú,aztán terhes lett.Anyósom kivágta a lányát,a ruháit sem adta oda fél évig.
Senki nem volt aki megfékezze.
Sose dolgozott ,mikor a férjem felnőtt őt is uralni akarta .
30 éven keresztül HIBERNÁLT kapott.Mikor szóltam a háziorvosnak hogy nem kéne e a mamát megnézetni és gyógyszert cserélni mert furcsa dolgai vannak ,az orvos fel volt háborodva.
Mikor bevittük a kórházba a pszihiáterek azt kérdezték tőlünk hogy honnét vettünk hibernált mert ezt elmebetegeknek szokják adni.
A helyi patikából ,mondtuk.
A gyógyszert elvették tőle és mást kapott.
Most hogy már megöregedett most kezd normális lenni.

Van egy csomó kérdése a sógornőmnek hogy mi lett volna ha?
Miért kellett úgy felnőniük ahogy felnőttek?
Mekkora szerepe volt benne a vallásnak ?
Úgy gondolom hogy nagyon is sok!

Azt a sok fájdalmat amit átélt a mai napig nem tudja elfelejteni,és a férjem sem.

Kérdeztem a sógornőm 1975-ről hogy ő akkor mit hallott? Azt mondta mikor nem jött el armageddon fülüket -farkukat behúzták ,olyan csödben voltak hogy csak na!
Ő már ekkor azt mondta hogy egy nagy átverés ez az egész!
Odavolt a gyerekkoruk,a felnőtt életükre is rányomta a bélyeget a sok szenvedés amit tanu gyerekként kellett elviselniük.
Sefatias: Ma reggelre üzenetet kaptam. Egész pontosan fenyegetést. Megtörtént blogger életem első fenyegetése. Mivel az író számára semmilyen személyes információt nem tartalmaz az üzenet, úgy érzem nem éri semmilyen sérelem, ha szó szerint idézem, amit írt: Szia…..
nina:) 2012.07.02 09:22:36
@sefatias: Jó sokat írtatok! Még mindíg nincs kiírva a neved!:):):) Jól megfenyegettek!
Még nekünk kell félni ! Én is megkaptam a magamét!
The New York Times: Jehova Tanúinak kártérítést kell fizetniük gyermekmolesztálási ügyben   By THE ASSOCIATED PRESS Megjelent: 2012. június 17.   OAKLAND, Kalifornia (AP) — Egy észak-kaliforniai esküdtszék 28 millió dolláros kártérítést ítélt meg egy nőnek, akinek az…..
nina:) 2012.06.24 09:31:13
@kingdom: Hány játékot kidobattam én is a gyerekeimmel!:(:(:( Legszívesebben felpofoznám magam.Még vizipuskájuk sem lehetett mert az akkor is puska.még ha műanyag akkor is.Mennyire fájt nekik.
Aztán azt látni hogy más véntesó gyerekei mennek az utcán hatalmas vizipuskával és mindenkit lelőnek-tra-tra-tra-tra-tra
Nekik nem kellett a kukába dobni!
nina:) 2012.06.24 11:49:26
@karalabe4: "a gyermek a saját lelkiismeretével van konfrontálva vagyis megtanulja mi módon kérdőjelezze meg magát állandóan"
nagyon jól összefoglaltad és ha belegondolunk hány kisgyermek szenved ettől,kiráz a hideg.
Igy van ez a mese nézéssel.
Mivel sokszor voltak nálunk más gyerekei ,egy ilyen alkalommal történt a következő eset.
Gyerekeim felvetették hogy nézzék meg az Alvin és a mókusok című filmet.
A kkor 4 éves kisgyerek a következőt mondta:Anya azt mondta hogy azt nem nézhetjük meg mert túl sok benne a szórakozás!

Teljesen ledöbbentünk és megmagyarázni sem tudom hogy akkor mi minden kevergett bennem.
Azóta szállóigévé vált nálunk ha valamit meg akarnak nézni,valamelyik kimondja hogy nem mert túl sok benn a szórakozás.:)

A legrosszabb az hogy a kicsi gyerekeket célozza meg a társulat ,hogy ne csak a felnőttek küszködjenek lelkiismeret furdalással ,aminek tudjuk nagyon jól hogy mi lesz a vége.
A levélíró hozzájárulásával, sőt kérésével itt van az előbbi ügy egyik szereplőjének a levele. Ezt utólag, de még türelmesen küldte el, bízva az eltávolításának felülbírálatában. A levél az eddigi bejegyzésekben szereplő állításokon túlmenően bizonyítja azt…..
Sátán szervezete azt állítja magáról, hogy Isten szervezete és üldözi azokat, akik ténylegesen Isten szervezetének tagjai. Sátán szervezete a "kereszténység" hangzatos neve alatt hajózik. Több mint 500.000.000 fős tagsággal büszkélkedhet. A tagjai hitvallások, szokások,…..
nina:) 2012.06.09 14:03:10
@küzdős: nálunk meg az igazi póstás jött aki JT és a kiközösített anyósom szobájában vele beszélgetett ,aztán megkérdeztem hogy tudja -e hogy mi miért jöttünk el? Azt mondja hogy ő nem tudja,ebből valahogy ő kimaradt,nem tudja hogy mit beszélnek.majd el is hiszem:)
Az utóbbi – lassan fél évben – egyetlen bejegyzés sem született. Ennek elsődleges háttere munkahelyből és a magyarországi internetes felületek elérésének nehézségeiből állt össze. Másodlagos okként pedig néhány meglepetés, rácsodálkozás, csalódás, meghasonlás, vagy…..
ELEGEM VAN! - Elegem van, hogy úgy tartok nyilvános előadásokat, hogy tudom, amit elmondok több 100 embernek nem igaz- Elegem van, a hogy hülyének néznek- Elegem van, hogy 6-8 oldalon keresztül elemzik, hogy miért nem i.e. 586-ban foglalták el Jeruzsálemet, miközben régészeti…..
nina:) 2012.06.08 09:27:12
Kedves Elegemvan!
Mennyivel nehezebb lehet neked,mint egy egyszerű hirnöknek.Az öngyilkosság nem megoldás,mert ezzel csak őket erősíted ,hogy lássátok hova vezet ha valaki elhagyja őket.Majd ha sikerül eljönnöd meglátod hogy nem kell már orvosság sem.Amíg benn van az ember csak addíg kell mert lehet hogy máskülönben nembírod elviselni a sok igazságtalanságot.

@Virago_1000: Nem gondoltam volna hogy ennyire dúrva a helyzet hogy nem mehetsz be bizonyos helyekre.Mikor elolvastuk a múltkori leveled ,azt mondták a gyerekein hogy ha a helyedben lennének haza sem jönnének.
Hatalmas szíved van hogy még ezek után is ragaszkodsz hozzájuk.Bárcsak belátnák hogy mit tesznek veled és mennyi fájdalmat okoznak.
Tisztelt nagyra becsült szerető pásztorok! - Hálás szívvel köszönöm a fájdalmakat, azt a sok igazságtalan sérelmet amit 20 éven át szenvedtem el tőletek. - Azt a sok álmatlan éjszakát... - Ha nem lettetek volna ilyenek, talán soha nem gondolkodunk el rajta, hogy jó helyen…..
Hol is kezdjem a kálváriámat? Talán az egész akkor és ott kezdődött, amikor egy fiatal fiú és egy fiatal lány egymásba szeretett. Mindketten gyülekezetünk tekintélyes családjából származott. Az egyik család, tősgyökeres tagjai voltak a gyülekezetnek, a másik egy beköltöző…..
nina:) 2012.06.04 11:46:31
@Tolkien: a családnevét hagytam ki.Pl:sosem lehetsz Kovács vagy Horváth azért mert ebbe a családba mentél férjhez.Elnézést,remélem így már érthetőbb.
nina:) 2012.06.05 14:01:17
@Tolkien: Most nincs sok időm reagálni csak annyit leszeretnék írni hogy ,Azt írod nincs belátásunk más családi dolgába,meg nem másokra tartozik.
Na látod! nagyon sok minden nem tartozott volna rájuk mégis beleütötték az orrukat sok mindenbe,és próbálkoztak szétszedni minket ezerrel.A menyasszonyos dolgot meg különben maga a menyasszony mondta el nekem,meg más is a maga kis történetét.
Azért ha te nem olyan környezetben vagy mint mi az még nem azt jelenti hogy ezek nem történtek meg.Itt is olyan családok a vezetők akik többgenerációs tanuk ,és sok -sok éven keresztül a marakodás ment a hatalomért.
Örülj neki hogy nem tapasztaltál ilyeneket,A beszámolók is azt mutatják hogy nem csak én éltem át ilyen helyzeteket és remélem hogy minél többen megszólalnak és elmondják hogy minn mentek keresztül.

most nincs több időm majd jövök,esetleg SEfa remélem válaszol helyettem!
nina:) 2012.06.07 08:12:40
@reboot: először nem értettem a kommented de tegnap kaptam emailt és most már világos.Nem voltam gépnél és nem olvastam a kommenteket ,kimaradtam a botrányból.
Mindjárt olvashatod a folytatást!
A következő számítást utkereső végezte el nekünk:Azért számoltam négy nappal mert 3 nap a gyülekezet 1 nap a szolgálat, mert nekünk azért is utazni kellett a benzin ár átlag ár! Ezeket az árakat a neten találtam!!100km az út oda vissza!  7 liter az autó fogyasztása.…..
nina:) 2012.06.06 09:59:03
@sefatias: Viragóval egy gyülibe voltunk.
Nálunk az adományládát általában szemmel tartották.Virágó falubelijét el is kapták hogy nem látják hogy adományt dobna be a ládába.A testvérnő meg megmondta hogy az is rengeteg pénz hogy minden héten elutaznak onnan,azt mind a kisnyugdíjukból kell elvenni,Ők úgy érzik hogy azt is Jehovának adják amit az autóba kell tankolni hogy eltudjanak ide jönni.

Én is azt bánom hogy minden évben az volt a nyaralásunk hogy elmentünk a kongresszusra.Aztán ha csak két napot tudtunk ott lenni a három helyett akkor jött a tanács hogy először arra kell félrerakni,utánna jön a család.
Meg milyen szellemiségünk van hogy nem akarunk ott lenni mind a három napon.

Sokba került ez a tanuság,nagyon sokba.
Sefatias 10000 2012.05.31 15:08:00
Nem egészen két hónappal ezelőtt indítottam útjára ezt a blogot. Hogy akkor pontosan mik voltak a céljaim vele, azt én sem igazán tudom megfogalmazni, hiszen a megírt postjaimat jj is kirakta volna, és valószínűleg nagyobb olvasótábor elé kerül. Talán az egyik indokom az, hogy…..
nina:) 2012.06.01 11:34:07
@sefatias: Én is gratulálok!Mit izgultam hogy meddíg akarsz még JT_gyülekezetbe járni? Most már értek sok mindent hogy mi miért volt.
Jó hogy kiderült hogy nem laksz messze tőlünk és remélem jövőhéten megismerhetünk benneteket személyesen is!
Üdv! Rohantam dolgozni!
... még igazán nem mondtam ki a "boldogító nem-et" JT.-ra,de ott legbelül érzem, hogy valami nincs rendjén. Voltak nagyon rossz tapasztalataim, többször álltam már talpra és álltam vissza a sorba a robotok közé. Mára már elfogyott az erőm, de még hordozom a nevet. Mit…..
nina:) 2012.05.22 08:30:02
@sefatias: Látom örülsz,vagy röhögsz! megy a privi vigyázz le ne ess a székről,vagy össze ne pisild magad a nevetéstől!
nina:) 2012.05.30 12:00:42
@twenty-two years: Ezeken már én is annyit gondolkoztam,de biztos lesznek olyanok akik ezt is megtudják magyarázni.
Sose értettem hogy minek 300 feleség meg a többi.nem volt egy kicsit elégedetlen?
Nemi betegséget sem kapott biztos!
nina:) 2012.05.30 14:52:54
@twenty-two years: Tudom hogy nem arra akartál kilyukadni,lehet én is rosszul fogalmaztam.Én sem értek sok mindent.A darabolós dolgot meg nagyon nem szerettem sem olvasni ,sem hallgatni,és főleg nem gyerekeknek való mikor ezt kellett felolvasni a szolgálatin.
Sefatias A házasságtörő asszony 2012.05.23 16:47:00
Hogyan tekintsük azokat, akik súlyos bűnt követnek el? Sokan úgy érzik, hogy az ilyen emberek gonosz szívűek, akiket nem érdekel Isten törvénye, és önző vágyaiktól indíttatva szívtelenül figyelmen kívül hagyják azokat. Vannak, akik úgy érzik, hogy az ilyen ember semmilyen irgalmat nem érdemel, és…..
nina:) 2012.05.30 10:23:52
Sziaztok! Én sen voltam a hétvégén és most ledöbbenve olvastam hogy mi folyt itt.
Én csak annyit szeretnék hozzátenni hogy becsülöm Sefát amiért ezt felvállalta és leírta.Én is azt mondtam annak idején hogy az vesse rám az első követ aki még nem vétkezett.A bírói eljárásról meg már írtam.Úgy látom vannak emberek akiket zavar hogy Sefa őszinte volt és lemerte írni az érzéseit,és hogy mi vezetett el idáig.Én nem is tudom hogy volt ereje mindezt elviselni.
Nem látunk bele senki életébe sem annyira hogy minden körülményt ismerjünk,aztán lehet dobálózni a vádakkal hogy biztos ezért ,meg azért.
Biztos hogy sok helyen nincs rendben a házasság,és van olyan hogy a férj úgy beszél a feleséggel ,hogy más a kutyájával emberibb módon beszél.
Az én férjem azt szokta mondani mikor másoknál dolgozott,(nem csak testvéreknél) hogy általában 3 napig eljátszák hogy minden rendben.Aztán szép lassan előjönnek a dolgok.Aztán csak les hogy ez az ember vén? Hogy bánik a feleségével?Ennek az embernek kellett megvallani a bűnömet?
Miért nem tudnak emberek maradni?

Tolkien elég rendesen kitett magáért.Fogalma sincs arról hogy mi megy élesben a gyülekezetekben.Nem tudja milyen érzés megtapasztalni hogy az embert meghurcolják,milyen hogy a gyereked majdnem meghal,hogy majdnem belehalsz ebbe az egészbe,és még mi mindent lehetne írni.Közben nincs más lehetőségünk mint ez hogy elmondjuk azokat a dolgokat amit mások magánügynek gondolnak,mert akkor tudunk igazi képet adni arról hogy mi is történt valójában.

Jó lenne ha a magánügyre akkor is gondolnának amikor kiteregetik a családjaiknak hogy ki miért volt bírói tárgyaláson,és nem felejtenék el hogy valamikor ők is elkövették ugyanazt csak nem vallották be,mert őnekik elnézi Jehova,mert ők sokat tesznek az igazságért.
A legtöbben, akik olvassák a blogomat, vagy beszélgettem velük, tudják, hogy házasságtörésért lettem kiközösítve. Ezt az általam is mélyen elítélt tettet akkor hajtottam végre, amikor már nem láttam más kiutat az engem ért nehézségekből. Az előző részben olvashattátok,…..
nina:) 2012.05.22 12:13:07
@sefatias: @reboot: kösz:)! anyatigris vagyok,ha a családomról van szó .Különben meg nem játszom meg magam ,ami a szívemen az sajnos sokszor a számon.meg úgy igazán elegem volt már abból hogy mindíg belém törölték egypáran a sáros cipőjüket.
Most meg kiírom magamból,ami fájt.

Meg arra is szoktam gondolni hogy ha előbb tudtam volna meg dolgokat én is ,akkor visszatudtam volna vágni előbb hogy hol lehet söprögetni.
Mert egypáran úgy érezték hogy engem mindíg tanácsokkal kell ellátni.
Sefatias A saját utam 2. rész 2012.05.18 10:25:00
Késő este volt. Már lefeküdtünk. Már kishiján aludtam, amikor csörgött a telefonom, és egy véntársam hívott, hogy sürgősen beszélnie kell velem, és azonnal jön hozzám. Én voltam az elnöklő és már napok óta nagyon beteg voltam, ami miatt nem voltam összejövetelen. Így hát…..
nina:) 2012.05.23 11:37:47
@reboot: a gyerekeim szerint nem vagyok kövér csak karcsú viziló .158cm 85-kg.
Voltam ennél vékonyabb ám,az orvosságtól sokat híztam.
Különben lehet hogy tényleg adtam volna nekik ha az én férjemmel ilyet tettek volna.
nina:) 2012.05.23 12:06:27
@reboot: arra már nem lesz szükség de privibe megírhatnád.Nem vagyok ám verekedős ne hogy félreérts,csak vicceltem,na jóóóó lehet adtam volna nekik.Azért nagyon dúrva amit Sefával tettek,amúgy megbeszéltük már ma ezt vele.
Néha ki jön a hülyeség belőlem,bocsi.
Különben egy tök vidám családom van.Hétvégén itt volt az egyik fiam osztálytársa ,szegény annyit nevetett hogy már begörcsölt a hasa.Azt mondta a fiamnak hogy tök jó fej szüleid vannak.
Próbálunk azok lenni.
Kérdés Miért tartanak Jehova Tanúi titkos összejöveteleket, és titkos előadásokat, amiről azt akarják, hogy senki se tudjon? Ha minden a Bibliáról és Isten szolgálatáról szól, akkor miért kell ezt titokban tartani? Válasz Sajnálom, de azt hiszem, félreinformálták önt.…..
nina:) 2012.05.23 08:49:01
@szehenza: Azt írod hogy neked rosszul esett hogy ki kellett mennetek mert kisegítő uttörők voltatok csak.
Mert a kiválasztottak között még vannak olyanok akik még jobban ki vannak választva.Olyan mint egy kaszt rendszer,hol van az egyenlőség?

Arra emlékeztek mikor olyan királyság zenét terjesztettek a testvérek ami dzsesszes volt.
Ahhoz is kik fértek hozzá először? aztán bejelentették hogy nem szabad hallgatni mert nem a társulat adta ki.
nina:) 2012.05.23 09:15:48
@szehenza: Ja,teljesítmény utáni bérezés:D
Névnap, születésnap, karácsony NEM SZABAD!!! Hogy is van ez? Miért? A Biblia ír róla? Névnap.. lehet, én nagyon buta vagyok hozzá, de a Bibliában erre utalást nem találtam, no mindegy NEM SZABAD!!! Születésnap.. hát igen a JT arra hivatkoznak azért NEM SZABAD megtartani, mert…..
nina:) 2012.05.21 12:11:53
Egyszer mentünk el társas összejövetelre ahol ott van majdnem az egész gyülekezet.Régen is akartam de a férjem mondta hogy hidd el jobb ha nem megyünk.Régen úgy volt hogy mindenki vitt valamit,voltak akik főztek.Aztán lehetett hallani a pletykát hogy az XY nem hozott semmit mégis zabált.Nem az volt hogy adok,hanem lesték hogy ki mit vitt.
Amikor mi elmentünk jeleztem hogy tartok kézműves foglalkozást,lehetett festeni ,gyöngygolyót fűzni.azt láttam hogy a családok külön -külön ülve egymást méregetik hogy ki hogy érzi magát.Nem volt felszabadult a légkör .
Voltak bátrabbak akik odaültek és volt olyan ,például VIrago húga akit hívtam hogy jöjjön ,üljön oda és próbálja ki,segítek.Erre az anyukája lehordta hogy úgysem ért hozzá meg úgysem tudja elkészíteni .Meglepett a negativitás és az hogy voltak egypáran akik azt mondták hogy csak akkor ülhet oda a gyerekük ha kifizetik az anyagköltséget.
Ki voltam akadva hogy lehetnek ilyenek,vagy még itt is meg akarnak alázni hogy pénzt tuszkolnak a zsebembe ?
Örömet akartam szerezni a gyerekeknek ,felnőtteknek,hogy örülni tudjanak annak amit alkotnak és még itt is megtalálták néhányan hogy az örömöt elrontsák.

Azt láttam sok testvéren hogy nem tud felengedni ,mintha baj lenne hogy jól érzed magad,és az önbizalom hiányt hogy én úgysem tudom megcsinálni.

Aztán vasárnap gyülekezet,és mikor vége és jövök le a lépcsőn elkapnak és pénzt nyomnak a kezembe hogy kifizeti a gyöngyöt mert úgy tetszik a lányának.Nem akarták megérteni hogy ingyér adtam mert adni akartam.
Jobb adni mint kapni! Én is adni akartam!

Persze én is egy -két napig depresszióban fetrengtem,és meghoztam a döntést hogy soha többet nem megyünk ilyen szerető társas összejövetelre.
nina:) 2012.05.21 13:53:24
@reboot: Tudom hogy az,ne haragudj! csak annyi minden fáj!Még keresem a válaszokat.Lehet hogy van aki nem hiszi el hogy mi minden történt velünk.BIztos hogy van olyan gyülekezet ahol nagyon jól mennek a dolgok.Az is biztos hogy én is sokat hibáztam .Azért írom ki magamból mert érzem hogy megkönnyebbülök és amint olvasom máshol is jelen van hogy ártatlanul meghurcolják őket.Én egy kicsit szókimondóbb vagyok,lehet hogy zavar valakit.

A történetek azért életszagúak mert ez volt.nem értettem sokáig hogy miért avatkoznak bele az életünkbe,vagy éppen miért szólnak be.De amint írtam nem csak a miénkbe avatkoztak be,hanem máséba is .Ezekből azért idéztem hogy nehogy az legyen hogy jaj.engem bántottak,mert másokat is.
Még Timó írta az egyik kommentjében hogy ezek az emberek a másik életét akarják élni,és megy a genyóskodás.Én is így látom.De szerintem Karalábé ezt jobban kitudná elemezni.

Volt hogy jöttek pásztori látogatásra hozzánk és mondták hogy tudják hogy nehéz terhet viselünk de jó lenne hogy ha rendszeresek lennénk.
Hát könyörgöm!!!! Épp ezért nem voltunk azok az nem tűnt fel.Azért ha nem tudtunk menni azt nem azt jelentette hogy a hitünkkel baj van.

A mi hitünk nem attól függött hogy hiányzunk vagy sem! Csak ez volt a baj hogy nem mindíg vagyunk ott .Aki meg ott van ,és tudom hogy tolvaj annak meg van hite?Az imádkozhat a gyülekezetért mert mindíg ott van.Jó neki mert olyan munkája van hogy nem probléma neki.

Csak azt nem értem miért nem hagyták hogy a terhet úgy cipeljük ahogy bírjuk!
Bár már teljesen mindegy .

Bocsi hogy megint életszagú voltam! Én is szeretlek olvasni benneteket,sokat tanultam és tanulok.TI vagytok az orvosságom:)
[közvetlen link a videóhoz: http://abclocal.go.com/wabc/video?id=8609209 ] 34 épület, 3,2 millió négyzetláb (átváltva: 975 360m²), 1 milliárd dollárért... az Őrtorony Részvénytársaság Warwick-be költözik. Őrtorony Zrt. business..
nina:) 2012.05.16 16:10:20
@szehenza: Én már tudom miért adják el!
Márk :10:21(KÁroli) Egy fogyatkozásod van,eredj el,add el minden vagyonodat,és add a szegényeknek,és kincsed lesz a mennyben.

Fogadjunk hogy ezért!
nina:) 2012.05.17 08:55:56
@goldbach: Gondolom így fog megvalósulni a szép "Új Világrend" .Egységes vallás ,fejüket igába hajtó emberek.Palotás László írásában volt hogy nehogy azt higgyük hogy az Új világban majd odautazgatunk ahova akarunk.Minden szigorúan teokratikusan meg lesz szervezve.Aki ismeri a törekvéseket az szerintem úgyis tudja hogy mi miért van.
nina:) 2012.05.17 09:04:41
@névtelenül: Régen azt mondták hogy az utolsó időben majd Jehova magára hagyja a tanukat,nem lesz újság,meg betiltás lesz.Lehet hogy eladnak mindent,és tényleg nem fognak kiadni több folyóiratot mert kimentik a vagyont.Szerintem sem lesz vége mert amit akarnak azt úgyis véghezviszik.Egy lehetőség van ,Istenben bízni hogy ne engedje meg nekik azt amire készülnek.

De lehet hogy Jonnyinak adják a lóvét hogy állítsa le a blogot mert nem érte be apróval:)
Veszélyes Emberek !!!! Óriási lavinát indított el a szegedi eset, itt Budapesten is. Hivatalosan és pletyka szinten is arról beszélnek, hogy akit rajtakapnak, vagy egyértelműen bebizonyosodik, hogy hitehagyott oldalt olvas, soron kívüli bírói bizottság elé viszik. Az ítélet…..
nina:) 2012.05.17 08:42:34
@Zsolt520: Gratulálok Zsolt. Biztos hogy sokan kíváncsiak és ébredeznek.Hányszor hallottam hogy az utolsó időben megleszünk rostálva. Én is azon gondolkodtam hogy ez hogyan fog bekövetkezni.Biztos is hogy a gyülekezetekben azt mondják hogy mi vagyunk a pelyva,de nem baj.

Én speciel most úgy gondolom hogy a volt gyülinkből azért nem jönnek ki az emberek mert az egész egy hatalmas família,a többi család meg benősült,vagy férjhezment, így még ha tudják is az igazságot nem mernek lépni mert rengeteg veszteni valójuk van.Vagy vannak akinek munkát adnak,és neki is van családja.
Ezeknek az embereknek sokkal nehezebb ,vagy tényleg úgy van hogy Jehováért mindent elviselnek.Hamis illúziókban ringatják magukat.

Mindenesetre azért kíváncsi vagyok hogy ki lesz a következő!