Regisztráció Blogot indítok
Adatok
réce

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2008 óta működik, és közel 7 hektáros területen fekszik a Gyulai Pálinka Manufaktúra. Egy régi mezőgazdasági iskola, annak a kertészeti tantelepe, gyümölcsöskert, illetve üvegház volt korábban itt. Az egyik főzőmesterrel, Adamik Anikóval sétáltunk végig a területen. Első…..
Az idei, VI. Budapesti Pálinkafesztiválon különlegességgel készülnek a szervezők: a látogatók megkóstolhatják a Magyarország pálinkafőzői által közösen készített „Év Szilvapálinkáját”. Ezt blendeléssel állítják elő, ami sokak szerint egyet jelent a…..
Ezután valószínűleg soha nem vakarom le magamról, hogy elfogult vagyok (mentségemül szolgáljon, hogy az előző bejegyzésnél még nem tudtam, hogy pár nap múlva Márton bemutatóra hívnak), de egyébként szerencsére a blog az egy ilyen műfaj: azt írok rá, amit csak akarok. Én…..
réce 2011.04.03 14:28:52
Nincs is annál jobb, mint amikor valaki karácsonykor a saját készítésű pálinkáját iszogatja. Persze, aki nem főz otthon, „kölcsön vehet” valahonnan egy üveggel, amit aztán mindenféle finomsággal feldobhat. Kedvenc mixerem, Nagy Zoli elárulta, hogy készül a meleg…..
A Vörösmarty téri karácsonyi vásáron két dolgot tudtam meg. Egyrészt, hogy az idetévedő külföldiek zömének fogalma sincs arról, mi az a pálinka, másrészt, hogy a pálinka a szegények kávéja. A kettő közt persze semmilyen összefüggés nincs, de a mondatszerkezet megkívánta,…..
rövidazélet Népnevelés? 2010.11.03 21:15:00
A minap betévedtem egy mega-áruházba, és ha már ott jártam, körbenéztem egy kicsit a pálinkás polcon is. Nem kellett volna! Pálinka megnevezés alatt Fütyülős, Hírös, Vilmos és barátai, hogy a kommerszebbjéről ne is beszéljek. Ezek után nem csoda, ha a laikus nem tudja, mi a…..
réce 2010.11.07 21:24:27
@eszkimolany:
Gondolom a kép alapján, hogy ez egy multipolca, ugye bár?
Kíváncsi lennék, mit szólnának az illetékesek, ha meg kéneinniuk a polcaikon dídzelgő eme remek "pálinkákat"...
Kis brigádommal a Mikszáth Kálmán tér környékét céloztuk meg legutóbb. Háromból egy hely akár csillagos ötöst is érdemelne, kár, hogy a nevét nem írhatjuk le, mert pálinkát csak a pult alól adnak, ha elég jófej vagy. A másik kettő sajnos alul maradt a versenyben. Az…..
Újszilváson, a Bolyhos Szeszfőzdében tartotta legutóbbi közgyűlését a Kisüsti Pálinkafőzők Országos Egyesülete, a téma a magánpárlat főzését lehetővé tevő jövedéki törvénymódosítás volt. Az egyesület tagjai egyetértettek abban, hogy a magánfőzés ellen nem érdemes…..
réce 2010.09.10 20:52:29
@sompalinka:
Szervusz/tok!

Szról szóra igazat adok, s egyet értek a leírtakkal.
Elnézve a képet a gyűlésről, ki képvielte a PÁLINKÁT?

üdv
Muhaha…imádom az őrült embereket! Ha meg valaki őrült is, és a pálinkát is szereti, az a legjobb fej. Ever. Zseniális játékot találtunk ki a SZIGET –en: a legkeményebb arcokat kerestük meg: mire képesek egy pálinkáért? Kreativitásunk határtalan.  …..
Persze, hogy nem múlhat el SZIGET pálinkázás nélkül. Voltunk sok helyszínen (pultnál), láttunk (ittunk) sokat, kóstoltunk sátor mélyéről házit is – bár ez titok – meg miegymás. Fesztivál beharangozó következik.    Na, ha valahol, akkor a Szigeten aztán…..
Ha azt mondom, „málinkapálinka,” ismerőseim zömének felcsillan a szeme, mert tudják, miről beszélek. Az utánozhatatlan Márton és Lányai málnáról. A „málinkapálinka” – ahogy mi hívjuk – nálunk régóta osztatlan sikert arat. Így hát, amikor…..