Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Berkó Róbert

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A 2000-es nagy tiszai árvíz után is volt tűzijáték. Egy nemzetnek a legnehezebb időkben, háborúban vagy ostrom alatt is meg kell tartania saját ünnepeit. A Fidesz-kormány megfontolja, hogy vagy szerényebb méretben, vagy egyáltalán nem tartja meg az augusztus 20-i budapesti…..
Berkó Róbert 2010.06.28 21:49:25
Mikor megpillantottam ezt a cikket elég feldúlt lettem. A kommentárokat nem tudtam elolvasni, ezért, ha valakit ismételnék akkor elnézést kérek. Az a bajom a cikkel, hogy csak érinti az igazságot, az összképet nem mutatja be. Kezdem az elején.
A facebookon, és az iwiwen is megalakult ez a klub, a szándék nemes, de a célt eléréséhez vezető utat nem jó választották meg. A klub alapítókkal próbáltam felvenni a kapcsolatot, de kevés sikerrel. A kérdésem az lett volna, hogy mennyire komoly ez a szándék. Mivel válasz nem érkezett, így egyértelmű lett számomra. Virtuális világban élünk és a nemzetünk elveszítette kapcsolatát a valósággal. Ezért is lehet az, hogy milliárdokat lopnak el a szemünk elől, annélkül, hogy bármit is tennénk ellene. Nem hiába mondják, hogy 10 millió birka országa. És valóban sokkal fontosabb lenne a mutyi pénzek felkutatása, mint ez a pár 100 millió felajánlása, de...
Mégis meg kell tenni. Én írtam a városom polgármesterének ebben az ügyben, s mindenkit erre bíztattam, akit ismerek. Remélem meghallgatásra kerül, az akaratom, és akkor sokkal nagyobb emberi és nemzeti érzelem fog belőlem felszínre törni, mintha az összes tűzijátékot megnézném, amit akkorra szerveznének. És emiatt problémás ez a cikk. Milyen nemzeti érzelmeket erősít augusztus 20-a? Biztosan vannak olyanok, akikben valóban büszkeséggel tölt el, de sajnos a többség nem ezt érzi. Sőt, akiknél ez jelenti a magyarságot, ott már nagyon nagy a baj. Számomra olyan ez, mint a karácsony, a szeretet ünnepe. Az év 364 napján viszont írtjuk egymást. Ez az ünnep is ugyan annak tűnik számomra. Mert amikor egy lelkes tűzijáték pártoló azt kérdezi, hogy miért olvasol olyan könyvet, ami nem is magyarul van? Miközben A rovás alapismeretek volt a kezemben. Mikor minden nap a Tescoban és a Lidlben vásárolunk, akkor milyen nevelő hatása van az itt ajnározott pompának? Biztos fontos lenne, a Parlament kivilágítása, de amíg a szemekben sötétséget látok, addig mindez felesleges. Nálam a magyarságot nem ez jelenti, hanem amikor meghallgatok egy FankaDeli dalt, azt dünnyögöm magamban, hogy: "ez magyar, ez szívből, angyalok szárnyán". És az én szívem azt súgja, le kell mondani, a tűzijátékról. Mert, ha egyszer az árvíz által súlytott terültekre tévedek, és látom majd az összedőlt házakat, nem tudok majd másnap tükörbe nézni.
Ennyit mára