Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pippike

0 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Förskolaklass Az általános iskolát egy nem kötelező iskola előkészítő osztály előzi meg. Szervezetileg és helyileg az általános iskolához és a napközihez kötött. Minimum évi 525 óra és ingyenes. Grundskola Az általános iskola kötelező és ingyenes, 7 és 16 éves kor…..
Minek szült az ilyen?! Anyázunk 2015.12.10 09:00:00
Körülbelül 2 hónapja szimbiózisban élek a gyerekkel. Jó, igazából 1,5 éve, ugye, de az elmúlt 2 hónapban egyre durvább az anyázás. A gyerek folyton engem akar, én meg csak úgy szimplán bosszankodom emiatt, szóval együtt „anyázunk” csak más-más értelemben. Fél évvel…..
Pippike 2015.12.28 16:51:32
A dackorszak olyan 20-22 éves korig tart. Tiszta szopás. A mai napig vannak ilyen kis szívatások, és biztos vagyok benne, hogy minden korszaknak meg is lesznek a maga kis szívatásai. Nálunk simán eljátsza, hogy ne én öltöztessem hanem apa, mert akkor nem jön oviba. Na persze. Volt, hogy muszáj volt engednem, és igen át kellett adnom a faternak, mert nem volt időm-türelmem eljátszani a gyerekkel a nemleges válasz utáni drámát. De általában nem engedek neki. Akkor bőg, nyíg, nyávog, vonszolom a kocsiig, az ovi udvaron végig akár. Bár addigra haccor elfelejti. Vagy és mostanában már ez válik be, döntés helyzetbe hozom, vagy öltözik egyedül akkor, mert én nem fogom magam idegesíteni, vagy így jön oviba pizsamában, vagy bedugul. (Tud öltözni egyedül, de azért a tetű tempó nem fér bele reggel:-))
És mi történik nálatok, ha pl nemet mondasz ilyen esetben amit leírtál? Sír? Vagy mi a reakciója?
Írod, hogy megy bölcsibe. Szeptembertől?
Skynet féle öntudat, ez tetszik:-))) Hát....tudod, próbálom nem hagyni, hogy bedaráljon. Nem vagyok egy ősanya, ellenben sokkal több mindent megteszek a gyerekemért, és adom fel magam érte, mint azt valaha is gondoltam. Elveket adok fel pl. Sok olyan dolog történik a hétköznapokban amikhez nincs kedvem, nem tetszenek, persze, hogy nem tapsolok hozzá:-) Próbálom a gyereket, nem egy kis buzerátor akarnoknak nevelni. Bár bevallom őszintén ezt csak neked mondom el, NÉHA úgy érzem ha nem az én gyerekem lenne biztos, hogy utálnám:-))) Ahogy ez tud viselkedni. Bár vannak tőle hülyébb kölykök, ezzel nyugtatom magam néha, és negatív példának nagyon jók! Nagyon sokat formál rajtuk a közösség, az én fiamat kifejezetten negatív irányba terelte.
Pippike 2015.12.28 20:43:43
@Mirzus: Ó, akkor a kaland még csak most kezdődik:-) Gratulálok!

És sok szerencsét....kitartást....türelmet....türelmet....türelmet...kitartást....erőt....kávét....bort....türelmet :-D
Minek szült az ilyen?! Anyaság 2015.11.26 08:34:36
Néha elgondolkozom, mit jelent számomra az anyaság. Na, nem a mázas cukorsziruppal leöntött szivárvány –naplemente –kisbaba talp háttér előtti „Az anyaság az, amikor a szíved a testeden kívül hordod” idézetes baromságok, hanem van 1-1 pont, pillanat, helyzet, amikor azt…..
Mivel most nem volt sok időm az irkafirkára (giga raklap kanapé projektet tolunk 1 hete mindenféle finomságokkal, mint a csiszolás, varrás, párnatömés és társai gánymelók), összedobtam egy videót a gyerekről kárpótlásul, na meg, hogy lássa mindenki, hogy igen, ennek tééényleg…..
Pippike 2015.11.27 19:44:36
Már terhesen hall az ember legendákat a „játszótéri anyukákról”, akik melldöngetve mesélik, hogy az ő kis Gézukájuk mennyire ügyes, lekörözi a nála idősebbeket, és amúgy is sokkal okosabb és ügyesebb, mint a saját korabeliek. Egy dologban tévedtek ezek a legendák: ez nem…..
Az elmúlt pár napban (mit pár napban, állandóan) több olyan szituáció volt, amikor majdnem beszóltam embereknek, mert felkúrták az agyam. A poén az egészben, hogy nem kis tizenévesek, bunkó melósok, vagy karrierista „nekemnemkellgyerek” nők voltak, hanem szülőtársak. Mindig…..
Jó, ezt Janikovszky Éva megírta a maga cukiskodó módján, kb. minden anyukának ott van a polcán a kék-rózsaszín duó, én azért eggyel földhöz ragadtabban és gyakorlatiasabban gondolkoztam el ezeken a dolgokon. Lányos szülők, sorry, ez most a fiúk sztárolásáról szól majd, de…..
A káromkodás gyerek mellett szopás. Előbb utóbb valamit kell kezdeni a helyzettel, mert a gyerek mától a következő 3 év intervallumban bármikor elkezdhet beszélni, nekem meg nem hiányzik az, hogy az óvodában, ha konfliktusa van egy társával, azt mondja az óvónéninek, hogy „Ha…..
Pippike 2015.09.06 14:38:02
Áh...ez én vagyok:-D
Én azt hittem nincs a földön még egy ember aki ennyire szórná a káromkodást mint én. Pedig tanult ember vónék, nem a suttyója. És mégis. Ez a vérmérséklet.4 éves a kisfiam. Sűrűn vakarózom, mert sűrűn beszélek csúnyán. És én tudod mit csinálok. Amikor csúnyát mondok, és ő is hallja akkor felkiáltok, hogy jajj a fenébe büntetés jár érte!, és jól pofán baszom magam. Eddig bevált. Nem használja azokat a szavakat amiket én. Nem is tudom, hogy tud ilyen szépen beszélni. Egyébként az apja kevéset káromkodik, és ő nem bünteti meg magát pofánbaszással, és a gyerek simán használja azokat a káromkodásokat amiket az apja! Ergo: én csinálom jól. Természetesen ügyelek, hogy ne follyon a számból a fos, de hát elég nehéz megállni. Pl a bazdmeg az örökösen jelen van. a k á r m i t csinálok, a bazdmeg rögtön jelentkezik. És azt sem tudom amúgy, hogy honnan tudja, hogy az csúnya. Mert van rá példa, hogy nyelvet újítok, és nem a sima bazdmeget használom, hanem mondjuk a kurvaéletbe, és akkor is úgy néz rám a gyerek (csúúúnyán), hogy na anya már megint csúnyát mondtál! Na akkor vághatom magam pofán. És azon gondolokodom, hogy vajon ő honnan a pöcsömből tudja, hogy ez csúnya??? Nem is tanítom rá. Biztos az ovi! Tehát nyugi...ha nem tőled tanulja el, akkor majd az oviban egy kis sutyeráktól, akinek ordenáré mocskos szájú az anyja :-D
Pippike 2015.09.06 19:42:44
Megnyugtatlak, nem a mi gyerekünkre fognak mutogatni a csúnya beszéd miatt, mert a gyerekek okosak! Ha hiszed ha nem, nagyon is jól tudják, hogy azokat nem szabad mondani. Ösztönből talán, vagy sokkal intelligensebbek mint mi vagyunk :-)
Példa: Gyerekem ovijában farsang. Mindenki öltözik a saját is szekrénykéje előtt, veszik át a jelmezt, anyukák ott sürögnek forognak, mindenki kurvára fontos, mellettünk öltözik spongyabob gyerek. Anyja guggol mellette, spongyabob kicsit zorkó, duzzog, pofákat vág. Anyuka fegyelmezetten rángatja, hátha senki nem veszi észre az elfojtott agressziót (ÉN észreveszem, mert én szemfüles vagyok, és mert mellettük öltözik az enyém) előbb csak rángatja, tépi a gyereket, aztán verbálisan rákezd: Bazdmeg! (nem, nem ez a neve) Bazdmeg fiam! Vedd már fel ezt a kibaszott retkes jelmezt, mert kitaposom a fogaidat! Nem azért basztam vele fél éjszakát, hogy most meg ne vedd fel!
Álltam. Lefőttem.
Na ez a nő, tényleg de TÉNYLEG csúnyán beszél.
Náluk NINCS alternatíva. Ott ha valamire azt mondják, hogy szar az már dicséret! Nálunk van alternatíva, mert jó, hogy a hébehóba hallja, hogy már megint a buzi ebédet kell csinálnom, de legtöbbször azt hallja, hogy finom ebéd készül. És hidd el, ők nagyon is jól tudják, hogy mikor milyen hangulatban vagy, és azt is tudják, hogy indulatosan azt mondod, hogy buzi ebéd, azt ők tudják,hogy az bizony egy indulat szó, nem használjuk mindig csak kivételes esetekben.
Nem kell aggódnod. Mint írtam én is borzalmasan beszélek, féltem is az ovitól, de rájöttem mint mindig amióta gyerekem van, hogy vannak tőlem sokkal rosszabbak! :-)
Több helyről le lettem baszva az anyós cikk miatt, hogy „Jójó, de ENNYI???” Próbáltam magyarázgatni, hogy nem akartam nagyon hosszan írni a témáról és könyvet kiadni (azt majd az 5 éves tervben), nem akartam észt osztani, nem vagyok én szakértő, vagy life coach, nem mondom…..
Úgy alakult, hogy korán kelő vagyok. Már hajnali fél ötkor veszem a laptopomat, kiülök a teraszra, nézem a várost és a távol-keleti tőzsdék produkcióit. Miközben Pesten az első villamos már elindult a bulizókért - csilingelve, amerre jár - kötök néhány apró üzletet, csak…..
Általános vélemény, hogy mindenki egy kicsit jobban akar kinézni, mint, ami jelenleg. Ez sokszor az alakunkban teljesedik ki, vagyis, minél vékonyabb és formásabb akarunk lenni. A nők leginkább a vékonyságra mennek, a férfiak pedig az izomzat formálásra. Ahhoz, hogy ezt minden két…..
Autótelefon, mosogatógép, színes tévé a nyolcvanas években, külföldi nyaraló, teniszpálya és medence a kertben manapság – sok más egyéb mellett így változtak meg a jómódúság jelképei az elmúlt három évtizedben, legalábbis Nagy-Britanniában. A nyolcvanas években nagyon…..
Természetesen közterületen! Lehetőleg száz négyzetméteres, hét emelet magas óriáshálón, ha egy mód van rá, akkor mindenképpen a fővárosban, az újpesti lakótelepen. Nem vagyok marketinges, szóval nekem elsőre inkább az olcsóbb, célzottabb hirdetések ugranának be ilyen…..
Istenes Balázs terepszínben kezdi a műsort, és mintha nem érezné annyira jól magát a bőrében/ruhájában, mert az egész összefoglalót végigbakizza - csak kéne az a súgógép, meg a megírt szöveg ezek szerint, Józsi ugyanis nem egyenlő Zsótival, és Szájmonnak van kabalaállata,…..
Pippike 2014.01.18 15:03:32
Az RTL II lerántotta a leplet a Való Világ 6 első adag beköltözőjéről, akik, micsoda meglepetés, hatan vannak. Igen, jól tetszett olvasni, az idei kiadásban nem lesz beszavazás, a csatorna a jelentkezők közül önkényesen válogatva állította össze a mezőnyt, majd meglátjuk,…..
Nálunk simán lebuzizhat valaki élő adásban bárkit, ahogyan Sebestyén Balázs tette azt nemrégiben egy egyetemistával, Teczár Szilárddal, aki arról híres, hogy az Egyenlő Bánásmód Hatósághoz fordult azért, mert vannak olyan szórakozóhelyek, ahol a lányokat ingyen engedik be a…..
Bizonyára emlékeztek rá, hogy nemrég stábunk egy legénylakásban járt, ahol az élet utat tört magának a lefolyón keresztül, két sziklevél formájában. Ma délelőtt telefont kaptunk a szerkesztőségben, hogy a takarítás ellenére - anya ugyanis kezelésbe vette a mosogatót - egy…..
A Szombat esti lázból csak két dolog foglalkoztatja a bulvársajtót, az egyik Bálint Antónia hisztije, amit a kiesés után levágott, a másik meg Tóth Gabi csöcse. Utóbbiról nekünk is van képünk, illetve az RTL Sajtóklubnak, tessék: Nos. Ez egy pár csöcs, atlétában. És?..
Kicsi Ház Hirtelen felindulásból 2013.02.27 11:01:47
Egyre jobban haladunk a tetőtér átalakításával, méghozzá úgy, hogy minden apró részletre figyelünk. Apránként mutatok majd képeket, de a teljesen kész végeredményt majd csak akkor, ha tökéletesen összeáll a kép. Hétvégén a lépcsőházban bütyköltünk, és így az is…..
A Blikk úgy tudja, hogy szívműtétje után elhagyhatta a kórházat Vili bácsi, de még fél évig rehabilitációra szorulhat. Várkonyi Andrásnál nemrég olyan érrendszeri problémát állapítottak meg, amit csak műtéti beavatkozással lehetett orvosolni. Szívkoszorúér áthidalást…..
Havas Henrik hetekig hiányzott az ATV Tabu és a Civil a pályán műsoraiból és a Klubrádióban is helyettesítették, ám az okokról eddig nem lehetett tudni semmit. A Tanár úr szombaton a Klubrádió Klubdélelőtt című műsorában nyilatkozott először arról, hogy miért kellett…..
Pippike 2013.01.27 13:55:18
Pippike 2013.01.27 13:59:22
@Wásztákhurwáh: Én ezzel csak annyiban nem értek egyet, hogy ha én beteg vagyok, nekem fáj, elmegyek orvoshoz, az magyaráz, elmondja, hogy ez a bajom és az a bajom. Ad rá gyógyszert.
De nekem továbbra is fáj, akkor talán más orvoshoz megyek, vagy nem hagyom magam lerázni sokadszorra is, ha fáj visszamegyek és kivizsgálást kérek.
Lehet, hogy naiv pipi vagyok...de én ezt tenném. Soha nem voltam és nem is akarok hasonló helyzetben lenni, azt sem akarom, hogy hozzátartozóm bőrén kelljen megtapasztalnom.
De ez nem így működik?
Kisméretű gyerekszobát jól berendezni igazi kihívás. Főleg akkor, ha azt a szobát nem is egy, hanem rögtön két kölök fogja lakni. A dán Kalle Thesbjergnek mégis sikerült. Méghozzá remekül, olyan szobát megálmodva, amit biztosan élvez mindkét testvér. Az alapméret adott…..
Pippike 2013.01.09 16:36:05
Vannak úgynevezett értékeket közvetítő műsorok, és most nem azokra gondolunk, amiket a kinyúlt garbónyakba motyogó professzorok néznek hajnal kettőkor a köztévén, hanem mondjuk a XXI. századra, vagy az On the Spotra, és vannak olyanok, amik szimplán csak szórakoztatni akarnak,…..
Pippike 2012.12.07 15:20:33
Pippike 2012.12.07 19:54:47
@AniBlues: Nálam John Deere a favorit:-)
Kicsi Ház PINK, a mi magazinunk 2012.11.03 11:09:19
Azok, akik követnek a facebookon, tudják, hogy nagy rajongója vagyok az online magazinoknak. Tulajdonképpen, sokszor ezek jobbak, mint azok az újságok, melyeket "élőben" lapozgathatunk. a teljesség igénye nélkül, ajánlom neket a Lonny-t, a RUE-t, a House of Fifty-t  az Adore…..
Pippike 2012.11.04 12:22:10