Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tomee001

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint azt bizonyára tudják, a diákmunka a kizsákmányolás egyik kortárs és legális fajtája. A Homár ezért nem egészen érti Attila panaszát - barátnőjét lehúzták 8 rugóra Tesco-pénztárosként -, legalább nem egy bányában kellett kézzel gyöngyöt csiszolnia: A következő…..
Tomee001 2007.07.24 00:40:16
Én csak annyit szólnék hozzá, h többször dolgoztam tesco pénztárban, jelenleg is, és lekopogom, de még nem sikerült a bűvös 700 ft-os hiányt/többletet túllépnem, pedig már jópár milla átment a kezem alatt az évek során. Ennek lehet az az oka, h egyrészt odafigyelek, h mit is csinálok, ha már ilyen munkát vállaltam, másrészt meg a betnítás során elmondanak elég sok információt, amit nem árt megjegyezni. Többek között azt is elmondják, megmutatják, h mit lehet és mit nem lehet elfogadni egy kasszában. Nyilván nem lehet ekkor mindent megjegyezni, de legelőször nem ülhetsz be úgysem magadban, csak egy gyakorlott pénztársossal, másodszor, ha már úgy érzed, h megy magadtól, akkor beültetnek valakivel egy boxba, vagy legalábbis úgy, h valaki legyen a környékeden, aki ért is hozzá. Utána meg már akár magadba is elvagy. Ezek az alkalmak elegek szoktak lenni ahhoz, h nagyobb hülyeséget ne csinálj, feltéve h ha valamit nem tudsz, akkor KÉRDEZEL. a mai napig előfordulnak dolgok, amiket megkérdezek inkább, mint h a pénzem bánja.
Azt meg nem annyira nehéz megtanulni, h szinte mindent el lehet fogadni gyakorlatilag, kivéve a meleg étkezési jegyet. Ezt marha nehéz felismerni, mert kizárólag ez piros, és rá van írva, mondjuk ez az olvasás készségét feltételezi, h MELEG ÉTKEZÉSI JEGY! Ha valaki ezek után ezt elfogadja, akkor az igenis feleljen érte, mert ez benne volt a feltételekben, amivel elvállalta a munkát. Az, h nem adják vissza a jegyet azt igazából nem is értem, h mér kéne nekem odaadniuk, de az most mind1. Kasszába 18 alatt nem is lehet beülni, szóval elméletileg addigra be kellene nőni a feje lágyának annak, aki ennyi pénz kezelésére adja a fejét.

Ha valami hiány keletkezik, akkor ezt amikor közlik az emberrel, alá kell írni egy jegyzőkönyvet, amivel a hibát elismered. Innentől fogva nem sok alap van a reklamálásra. Én pl nem ismerek el semmilyen hiányt, ha én a két kis kezemmel nem számoltam le a kasszát előtte ill. utána, vagy nem előttem csinálják. Persze, ha érvénytelen vagy rossz utalványt fogadnék el, amit persze meg is mutatnak, akkor az más tészta. Most is volt olyan, h 10.000 ft-os hiányt akartak az egyik lány nyakába varrni, de kiderült, h előtte 4-en ültek a kasszájánál, és az ő hiányukat akarták a nyakába varrni. Ezeket a dolgokat többszörösen le lehet ellenőrizni. Csak nem kell hagyni magad becsapni.

És kihangsúlyozom, h nem a tescot akarom védeni, mert természetesen ilyen felelősségű munkához nem ilyen bérezés járna. Főleg h 3 éve ugyanennyi volt az órabér, mint most. Az infláció le van ejtve. Persze ez nem a tesco hibája, mert ezt az iskolaszövetkezet nyúlja le. (Persze ezt ők nem ismerik el)

Diák meg persze azért kell a kasszába, mert olcsó munkaerő. Igen...TB-t, ilyesmit nem kell utána fizetni, és amúgyis bérnéger módon lehet vele bánni.