Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tomi3119

0 bejegyzést írt és 7 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
w Az aknamunka ünnepe 2009.05.05 04:20:00
Magyarország válságának szép fényes tükrei az ünnepei, amiket helyesebb szabadnapnak hívni, mert ennél szélesebb közmegegyezés nincs egyikről sem. A munka ünnepe évtizedek óta folyik össze a majálissal, ami tényleg semmi mást nem jelent, mint hogy most már elég jó idő van…..
tomi3119 2009.05.05 21:19:02
Én egy pénzügyi multinál dolgozom középvezetőként. Nálunk van szakszervezet - sőt, az amerikai multi a bevásárlásának második napján rákérdezett, hogy akkor szakszervezeti oldalról kivel is tárgyalhatnának. Itt a szakszervezet arra jó, hogy a bértárgyalásokat vele folytatják, megkérdezik a véleményét a dolgozókat érintő dötések meghozatala ELŐTT. És persze biztosít jogsegély szolgálatot, ha valakit leépítenének - ugyanakkor eszükbe nem jutna olyan dolgozókat védelmezni, akiknek a teljesítménye nem felel meg az elvárásoknak. Ők is tudják, hogy hülyékkel, lógósokkal nem lehet teljesítményt, így béremelést, bónuszt felmutatni. Ez az értelmes ember érdeke. És persze azt is tudják, hogy az erejük vajmi kevés, nálunk a sztrájk kezdeményezésen az emberek csak mosolyognának. Ennek ellenélre a vállalat abszolút partnerként kezeli őket - ez pl. az amerikai vállalati kultúra egyik jó oldala. A szakszervezeti vezetőink meg értelmesek, értik, hogy ha nincs cég (v.ö. tönkremenetel), akkor dolgozó sincs, akit védeni kell.
Mi vezetők meg differenciálunk keményen, valóban azok kapnak többet, akik keményen dolgoznak, és bizony vannak olyanok, akik semmit se kapnak, sőt időnként elküldünk egy-egy alkalmatlant. És a szakszervezetnek ezt esze ágában sincs megakadályozni. Ők értik a feladatukat, van eszük.

Tóta cikkében nem az absztrakt szakszervezet az akadálya a gazdasági fejlődésnek, hanem néhány hájfejű pártkatona vezető, akiknek tényleg nem drága semmi, szarnak bele a dolgozók és az ország érdekeibe, nem értik, hogy az alacsonyabb bér még mindig sokkal jobb, mint a nulla bér. A sok hülye meg megy nekik tünteni meg sztrájkolni. Azok a vak szájtátiak ugyanolyan hibásak lesznek a kirugatásukban, mint a szakszervezeti vezetőik.
lucababa blog Apa kedvence 2009.04.16 15:50:00
Most nincs sok időm, mert fürdünk meg látogatás, meg evés-alvás van, de ideteszem azt a képet, ami apa kedvence. Ma készült, úgyhogy friss. Tényleg cuki vagyok, na:)..
w Barátok közt 2009.04.12 14:00:00
Mivel évek óta senki nem kérdezte tőlem, hova járok templomba, megmondom kérdés nélkül: ide a szomszédba. De hát ez nem is templom, csak egy blog, mi? Az igaz, de a templomnak nem is az a lényege, hogy felül hegyes és belül hideg, alul meg ki van rakva a miserend. Hanem hogy oda megy…..
w Operation Fospumpa 2007.08.10 06:00:00
Mit nem beszél az a német? Ausztria kissé elpofátlanodott az utóbbi időben. Nem a MOL-OMV csatáról lesz szó, hanem a környezetrombolásnak arról a kelet-európai sunyisággal megvalósított módjáról, hogy építünk ultramocskos ipart a határ szélére, bele a szélirányba,…..
w Töcsök és bogár 2007.08.03 04:30:00
Végre szexbotrány! Nem csak amolyan szűkszavú hírecske, hogy az alelnök válik, de persze közös megegyezéssel barátok maradnak. Nem ám hogy a polgármesternek új csaja van. Bővérű, inflagrantis, csámcsogós Blikk-featúra. A legjobbkor egyébként; pont kerepelni kezdtek a gazdák,…..
w Traktorpofa 2007.07.23 05:30:00
Re: Háromnapos tüntetés Záhonynál Gyors egymásutánban rákérdezett az autóbiztosító és az OEP is, nem vagyok-e véletlenül őstermelő. Mert akkor jobb lenne nekem. Elidőztem a rubrika fölött; egy butykos hang odabent rávágta azonnal: dehonnem. Őstermelek én a végtelen…..
tomi3119 2007.07.23 20:41:47
Sziasztok, ez az első kommentem:-))

Tóta cikkeit, írásait nagyon szeretem (igazi durrbele), bár persze nem mindig értek vele egyet.

Nekem az a véleményem erről, hogy a "traktoros parasztok" egy meglehetősen vélemény-nyilvánítás képes társaság, aki már futott beléjük közúton, az eléggé utálja is őket. És persze a józanabbak fel is vannak háborodva azon, hogy a mg. termelőknek miért is járnak kiváltságok alapból, amik másnak nem. Magam is dühösen nézem a híradásokban a riportokat, ahol axiómaként közlik, hogy ezt a kárt és/vagy túltermelést a központi költségvetésnek kezelnie kell. Azt a teljes társaság nem érti, hogy a mg-i termelésnek van kockázata, amit jelenleg a magyar piac nem ismer el. A termelő sír, hogy alacsonyak a felvásárlási árak, és még fikázzák is a kiváló, szépkövér disznókat. A húskombinát/konzervgyár/malom sír, hogy magas a felvásárlási ár és még szar is a termék. A kereskedő sír, hogy magas a nagyker ár, kicsi az árrés. A vásárlók meg sírak, hogy minden drága. Mindenkinek nem lehet jó. A piaci törvények szerint vagy a vásárló sír, vagy a termelő. De mi megvalósítottuk azt, hogy mindenki rosszul jár. Valahol eltűnik a pénz.

A tsz-ekben nyilván volt sok rossz elem, de akkor valamiféle tervgazdálkodás működött, még ha furcsán is. Most mi van helyette? Még a falugaszdászok se tudják megtervezni, hogy a környékükön mit és hogyan kellene termelni, hogy ne rohadjon rájuk, ha véletlenül nem veri el a jég. Akkor a traktoros karcsi honnét tudná hogy mit is termeljen? Csak a kukoricát ismeri.

Szerintem az a fő baj, hogy nincs mg-i kultúra és stratégia az egész országban, se országos, se helyi, se termelői szinten. Véletlenszerű termelés megy és segélyezés ahogyan azt egy nagytudású előttemszóló megjegyezte. Nem látok semmilyen esélyt a változásra, hacsak nem tanítjuk meg a termelők tömegét termelni.