Regisztráció Blogot indítok
Adatok
avant-garde

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
folyamatos technikai nehézségeink vannak, így átálltunk arra, hogy havi összefoglalókat készítsünk. ha minden jól megy, nemsokára be is érjük magunkat... hamarosan érkezik a februári összeállítás, majd április elején a márciusi - valamint adósak vagyunk egy komplett…..
OLASZORSZÁG: HAJRÁ, HULIGÁNOK!november 12. földühödött focirajongók rontottak a rendőrökre és az állam tulajdonára országszerte számos városban, miután november 11-én, vasárnap egy autópálya melletti pihenőhelyen a rendőrök “véletlenül” lelőttek egy…..
MAHALLA: ÚJABB KÖNNYFAKASZTÓ TÖRTÉNETszept. 23.a kairótól északra fekvő ghazl el-mahalla textilgyár tízezer munkása sztrájkba kezd, és számuk pár óra múlva 15’000-re rúg. a gyárban a három műszakban összesen csaknem 27’000 munkás dolgozik, és órák alatt odáig…..
már megkezdődött az általunk ismert világ összeomlása: ezt mindenki tudja, mindenki a csontjai mélyén érzi. ennek cáfolatára való minden kísérlet elégséges bizonyítékkal szolgál.       mintha mindenki várna valamire, de nem tudja, tulajdonképpen mire.…..
avant-garde 2007.10.24 16:22:41
ezt a pamfletet papír formában is kiadtuk, és különböző ismerőseinken keresztül, illetve esetleg megrendelésre terjesztjük (ezt azonban annyira nem javasoljuk, mert az e-mailcímünket lehet, hogy nem csak mi tudjuk megnézni, így ismertté válik a cím, amire kéred). ára nincs, ha esetleg megrendeled, csak olyan címet adj meg, ahol jól látható a postaláda, mert sima levélként fogod megkapni. ja, és még tartoztunk a papír-kiadás előszavával, ezt most idemásoljuk... "az itt következő szöveg 1975-ben keletkezett, egy bizonyos charles lutwidge tollából, akinek ez valószínűleg álneve, ugyanis ezt a nevet egy híres író is viselte már korábban, ő pedig lewis carroll (ál)néven tette közzé műveit, köztük az „alice tükörországban” címűt. a címet illetően eszünkbe juthat jonathan swift híres „szerény javaslat...”-a, illetve egy 1962-es keltezésű szituacionista írás is, a „véget érnek a rossz idők”. az időpont magyarázatot ad egy csomó sajátosságra, mint például egyes „szocialista” országok jelen idejű emlegetése, illetve az az óriási lelkesedés, ami az egész szövegen végigvonul. a 60-as és 70-es években tapasztalt globális forradalmi föllángolás egyik – máig aktuális – dokumentuma ez, de több is annál. agitatív csemege, dühödt vitairat, szenvedélyes bevezető a valódi kommunista mozgalom alapelveibe. a magyar nyelvű olvasó is megérti, amiről itt szó esik, hiszen nincs menedék a kapitalizmus bolygóméretű pusztító rohama elől, s az olvasó sem igen lehet különb helyzetben, mint kanadai, brazíliai vagy szingapúri osztálytestvérei. mindnyájunkat ugyanabba a kalodába fogtak, s a kitörés csak összefogásunkon múlik. az első (egyéni) lépésekhez ez kiváló gondolkodnivaló. a magyar változathoz fölhasználtuk az „ika csoport” 1999-es fordítását. az eredeti szöveget több helyütt módosítottuk a térbeli és időbeli követelményeknek megfelelően (hogy érthetőbb legyen a magyarországi olvasó számára, illetve hogy a történelmi tapasztalatok alapján adhassunk teljesebb képet), illetve kihagytunk egy nyúlfarknyi részt, amelyben az agitációhoz ad tanácsokat."
avant-garde két hónap hírei - 2. 2007.10.24 16:10:45
  DÉL-KOREA: AZ E.LAND MUNKÁSAI ÜZLETET FOGLALNAK, RENDŐRÖKKEL HADAKOZNAKaugusztus 27.a carrefour a világ második legnagyobb üzletlánca (az első a wal-mart). koreai részlegét most már e.land-nek hívják, ugyanis nem a carrefour a tulajdonos többé. óriás…..
avant-garde két hónap hírei - 1. 2007.10.17 16:06:00
  BANGLADES: AMIKOR ELROMLIK A MELLÉBESZÉLŐGÉP(az ipari munkások rétege nem tűnt el, mint azt (főleg nyugati) firkászok állítják, hanem más tájakon kezdte újra a létezést és az ezzel járó harcot. tanulságos epizódok egy lezáratlan történetből...) augusztus…..
  “a szerkesztőség közleménye”...hát miért is vannak itt pont ezek a hírek, pont így, pont ilyen kommentárral? a múltkori bulvár-kitérőért, illetve az itt következő, látszólag nem is szorosan a témába vágó beszámolókért quasi bocsánatot kérve kénytelenek…..
avant-garde hírek - július 24. 2007.07.30 19:07:00
ÖKOTÁBOR, SZIBÉRIA – MÁR MEGINT A GYILKOS NÁCIK július közepén oroszországi környezetvédő indíttatású és autonóm szervezetek tiltakozó tábort indítottak szibéria angarszk nevű városa mellett, melynek célja, hogy a helyiek figyelmét is fölhívva protestáljon az ide…..
RENDŐRTÁMADÁS AZ ALTERNATÍV GUELAGUETZA FESZTIVÁL ELLEN OAXACÁBANjúlius 17. július 16-án az oaxacai oaxaca városban az a.p.p.o. (oaxacai népi gyűlés) elnevezésű mozgalom és oaxaca állam „biztonsági” erői, valamint a mexikói szövetségi…..
avant-garde casus belli 2007.07.24 17:19:36
miért ilyen névvel csakis valami bolsi vagy "művészi" dolog születhet, mondaná az iskolában butított egyszeri olvasó. pedig nem: az osztályharcos @narchizmus (alias liberter kommunizmus) egyik apró kinövése ez, s annak a (cél)tudatos forradalmi előőrsnek a…..