Regisztráció Blogot indítok
Adatok
drgreen

45 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
kistrizso Van/volt/lesz 2010.11.29 23:46:40
 Ma volt 4 mosoly egy lánytól az utcán, amely nekem is mosolygós reggelt dobott, ToDo aktualizálva, egy 2011 határidőnapló, csomó dolog ami oldódik és ami nem, vagy lassan, a karácsonyi topic nyitott, ha már xmas, akkor dec17, meg lesz bajusz party, de szerintem skipelem, meg…..
BuheraBlog Példamutatás 2010.06.28 12:04:00
(mostanában úgy tűnik, csak ilyen fennkölt címeket bírok kitalálni...) Az elmúlt hetek sem teltek el szaftos sebezhetőségek nélkül. Buksikutya Stáhl Judit konyhájának honlapján talált érdekes dolgokat:…..
drgreen 2010.08.23 08:35:11
2010 Január 31 Vasárnap Reggel fél nyolckor szépen felkelt mindenki. Elkezdődött a sztorizás a tegnap estéről. Az események több szálon futottak. A Tücsi meg a Gergő  utánam jöttek el pár órával. Tücsi kicsit túl lőtt a célon így Gergő próbálta hazacipelni a…..
2010 Január 29. - 30.  Eljött a nap, hogy elinduljak életem első egész hetes Snowboardozására méghozzá a síelők által oly kedvelt Franciaországba. Előre úgy terveztem, hogy viszek majd Babzsákokat is magammal, de sajnos logisztikai okok miatt ez nem volt megoldható. Így…..
Június 29. hétfőA legidegesitöbb dolgok egyike Indonéziának, hogy minden reggel kakas kukorékolásra ébredünk. Mindenhol van kakas, ennek oka az lehet hogy az indonézek nagyon sok tojást esznek. Én nagyon rossz alvó vagyok sajnos, ezért ha valamire felébredek akkor nagyon nehezen vagy…..
Június 28. vasárnapAz Algopyrin hatott, jól leizzasztott az éjjel és reggelre már egész jól lettem. Mikor felébredtem pirosas vörös fény szűrődőt be az ablakon. Éppen kelt fel a nap. Gyorsan ki az ágyból és már fotóztam is a napfelkeltét. Most hogy jobban lettem, lenne kedvem…..
június 27. szombatEgész jól sikerült a reggeli felkelés, 6.30-kor. Kicsit megint szarul éreztem magam. Valószínűleg a tegnapi szél az étteremben nem tett túl jót a még nem teljesen meggyógyult szervezetemnek és újra előjött a megfázásom. Éreztem, hogy hőemelkedésem van meg…..
június 26. péntekFurcsa zajra és zenére ébredtünk reggel. Kinéztünk az ablakon, láttuk, hogy az ágy vége felé a házunk mögött közvetlenül ásnak a helyiek munka közben pedig szól a rádió. Akkor vettük csak észre hogy mögöttünk építkezés zajlik. Este a sötétben nem…..
június 25. csütörtökFél hatkor egész jól sikerült felkelnünk. Gyors tusolás, maradékok összepakolása után már a ház előtt vártuk a kisbuszt ami pár perccel hat után meg is érkezett. Kután felvettünk három kanadai srácot akik talán pár órája hagyhatták abba a bulizást,…..
június 24 szerdaMegvettük a jegyet Gili-re. Sikerült lealkudnunk 180.000-re fejenként. Így holnap reggel 6.30-kor felvesznek bennünket a hotel előtt. Majd minibusz visz ki a hajóállomásra Pedang bay-ra. Onnan komppal visznek Lambarra, majd megint kisbusz Bangsal kikötőbe és onnan kis…..
június 23 keddReggelire megint Dunkint kívántunk. Teljesen megőrjít minket ez a fánk, de már annyira rég óta vártuk, már hogy Dunkint együnk ezért minden lehetőséget megragadunk egy jó fánkozásra. A legközelebbi Dunkin talán nincs is túl messze, a főutcánk déli végén. Elég…..
június 22 hétfőMa sajnos lázasan ébredtem, pedig az éjjel is vettem be rubofent. A mai napot sajna kénytelen leszek az ágyban meg a szobában eltölteni. Melcsi reggel elment a szupermarketbe bevásárolni, reggelit, meg a gyógyszertárba valami coldrex szerűt venni nekem. Továbbá nagyon…..
június 21 vasárnapÉjszaka bekapcsoltuk a klímát, ha már van. Próbáltam vigyázni, hogy ne csutkán menjen. 28 fok körüli levegőt fújt de ez is elég volt ahhoz, hogy megfázzak. Sose idáig még nem sikerült megfáznom klímától, pedig volt részünk benne Thaiföldön is többször.…..
Június 20 szombatElérkezett hát a nap, hogy elhagyjuk Uluwatut. Az első napon nagyon nem szerettük a helyet és még mindig furcsálljuk ezt a falusi hangulatot ami itt van, de a végén nagyon megszerettük. Van egy olyan érzésem, hogy jövünk mi még Uluwatura :)Reggel megjött a sofőr (a…..
Június 19 péntekAz éjszakáink az utóbbi estéken izgalmasra sikeredtek, de csak most írok róla. Az van, hogy van egy albérlőnk méghozzá egy elég nagy testű gyík -féle. Még mielőtt túlzottan megijednétek még nem találkoztunk csak halljuk Őt. A tetőn mászkál vagy éppen…..
Június 17 (szerda)Elhatároztuk, hogy megnézzük az összes partszakaszt ami Uluwatun található. Pedang-pedang és uluwatu-uluwatu között van még egy partszakasz. Itt kezdtünk. Kifizettük a szokásos 3000 Rúpia parkolást a robogó után, majd mikor lesétáltunk vagy 30 lépcsőn vettük…..
június 18 csütörtökAz esti internetezéskor a Google Earth-ön megnéztük, hol is vagyunk. Nagyon szépen kirajzolta a térkép kis utakat is. Komolyan mondom, hogy hihetetlen könnyű utazni, meg tartani a kapcsolatot az otthoniakkal, az internet elterjedése és a technika fejlődése óta.…..
június 16 (kedd)A szállásunkkal szemben az úttest túloldalán van két "kis bolt" ezeket úgy kell elképzelni, hogy valami nagyon egyszerű építmény, aminek 3 oldala meg teteje van. Bent pedig kapni lehet minden alapvető dolgot. Sört, wc papírt, vizet, apróságokat.…..
június 15 (hétfő)Elérkezett az idő, hogy elhagyjuk Sanurt. Reggeli kávé után pár perces búcsúzkodás Ayu-tól. Mivel olyan kedves volt velünk egész ittlétünk alatt vettünk neki egy zacskó helyi kávét (ha már megittuk az Övét) meg adtunk 50.000 IDR amolyan hálapénzt, a hasznos…..
június 14 Helyi Ice TeaGyors reggeli a Dunkinban, ami ma kivételesen nem fánk volt, pontosabban nem csak fánk, hanem az ún. reggeli menü ami 10 óráig elérhető és 11.000 IDR-be kerül. (220 Ft)  A menü tartalmaz egy nagy bögre kávét (Amerika kedvenc kávéja, mondjuk Steve…..
június 13Miközben kortyolgattuk, finom Balinéz kávénkat, elhatároztuk, hogy ma bemegyünk Kutába. Kuta a sziget turista fővárosa és a rendes főváros Denpasarhoz van közel a sziget Dél nyugati részén. Itt van a legtöbb üzlet, szálloda, meg mindenből a legtöbb. Két-három kocsit…..
Így hívják azokat a szállásokat ahol a külföldiek hosszú időt töltenek el. Például hónapokat. Jellemzően egyedülálló Ausztrál nyugdíjasok, de vannak európaiak is. Olyanok akiknek otthon normálisnak mondható nyugdíjuk van, amiből itt sokkal jobban kijönnek mint otthon. Az…..
júni 12A mai napunk elég nyugisra sikeredett. Reggeli a Raggae bárban :) Utána döglés a napon. Kicsit zavart, hogy a raggae bárhoz tartozó  nyugágyért pluszban fizetnünk kellet, nem volt elég a fogyasztásunk. Nem nagy tétel 40.000 IDR a két nyugágyért, de akkor is. Mindegy.…..
június 11.Ott kezdtük a napot ahol tegnap abbahagytuk a Raggae bárban. American breakfast (2 tükörtojás, sült bacon, vaj, dzsem, narancs dzsúz és kávé 25.000 INR (kb. 500 forint). Mivel este nem sikerült belőni az internetet ezért reggel visszamentem a "bótba", hogy valahogy…..
Itt is mint mindenhol dél kelet ázsiában van mosoda szolgáltatás. Van olyan hely ahol darabra kell fizetni, van ahol kilóra. A szállásadó nénitől Ayu-tól kérdeztük, hogy hová vigyük, melyik a jó hely. Ez azért fontos, mert egyszer Thaiföldön összemosták a fehér meg a piros…..