Regisztráció Blogot indítok
Adatok
fafej

0 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mert megszavazzák, miért épp ezt ne szavaznák meg. Te, anyus, nem kopogott valaki? Nem tudom, úgy hallottad? Eredj, néz meg, ki az. Pár kimegy, rátapasztja a szemét a likra, a biztonsági láncot még nem veszi le. Jó estét kívánunk, a Nemzeti…..
Szerintetek, lehetséges, hogy egy négy tagú család a XXI. században, több hónap alatt mindössze egy marék háztartási hulladékot termeljen? A kaliforniai Johnson családról az amerikai médiában már sokan cikkeztek, a youtube-on található egy riport is róluk, a családanya…..
Mindenki, aki nyitott szemmel jár az országban, világosan láthatja, hogy jobban élünk, mint négy éve. Hiszen nincs olyan szegmense az életünknek, amin ne érződne az a végtelen szerencse, ami bennünket ért 2010-ben, és mely azóta is tart. Jobban élünk, mint négy éve. Négy…..
A banán egy ideje már a legolcsóbb és leginkább elérhető gyümölcsök egyike (Magyarország pedig Európa egyik legnagyobb banánexportőre...), így aztán egy bizonyos kor alatt nehéz elhinni, hogy volt idő, amikor csak télen lehetett kapni és hosszasan kellett sorban állni érte.…..
fafej 2013.01.05 17:13:49
@Pepibubó: a nyolcvanas években már az eldobható pelenka kivételével a többi cucchoz hozzá lehetett jutni totál legálisan üzletben! Sajna nem vagyok annyira fiatal,hogy ne emlékezhetnék ezekre...Falun éltem-dolgoztam a 70-80-as években,falusi vegyesboltban,illetve iparcikkboltban vásároltunk! Igaz,volt,hogy hónapokat kellett várni bizonyos cikkekre (pl a nyolcvanas években:video,hifi,automata mosógép),de a színestévé egy hét alatt megjött. Mi több, gyerekként a hatvanas években már volt tévénk,pedig akkoriban még pusztán laktunk kinn a p...ban. Ja,és nem volt párttag akkoriban egyik szülőm sem!
Szinte mindenki tesz újévkor valamilyen fogadalmat, és bár a legtöbben a másnapi regenerálódás közben meg is feledkeznek róla, van, aki komolyan gondolja. A fogadalmak - ahogy tapasztaltam - általában kevés témakör köré kapcsolódnak, például munka, párkapcsolat, vagy épp…..
Mindenekelőtt mindenkinek boldog új évet, a világ bármely pontján olvassa is e sorokat! Ráadásul furcsa módon úgy jött ki a lépés, hogy a mai a blog történetének 500. posztja, úgyhogy tulajdonképpen dupla az ünnep – remélem, a következő 500 is olyan érdekes írás lesz, mint…..
fafej 2013.01.01 20:09:48
@csőcsere: Nem néztem utána,hány rokkantnyugdíjas van az országban,de akiket ismerek,azok tuti nem kamurokkantak,hanem pl. későn felfedezett cukorbetegség szövődményeképp amputálták a lábát; autoimmun beteg,a gyógyszer következtében nem mehet közösségbe; súlyos rákbeteg; súlyos Parkinson-kóros;infarktuson-bypass műtéten átesett;krónikus vesebeteg...soroljam még? És még hányat ismertem,aki már nem is él,csak 1-2 évig "élvezhette" eme ellátást két kórházi kezelés között...Mert míg dolgozott,nem engedhette meg a táppénz luxusát,mint ahogy én sem tudom megtenni,hogy orvosi vizsgálat,betegség miatt hiányozzak a munkahelyemről.
A világot sokféle eszme / módszer felhasználásával lehet irányítani. Ezek egy része rég ismert eszme, egy részük új, eddig nem próbált. A bölcs országló a múltban kipróbáltak közül haszontalanként elveti az ocsúnak bizonyultakat, majd termés reményében elveti a…..
fafej 2013.01.01 19:30:12
@Anti Anyag: a frászt bíznak jobban!Csak a kamat nagyobb...De egyszer kamatostól kell azt a pénzt visszafizetni a befektetési jegyek árát.Oszt'miből????
Van ez a kiváló és fontos kampány, melynek a lényege, hogy sportolj naponta háromszor egy órát, de ezt is sikerült meglőni egy kis Varga István-i ízzel. Az egyik videó, ami az anyákat serkenti sportolásra, és kéri őket, hogy a gyereküket is vigyék el, nem úgy kezdődik, hogy…..
A parlament mai döntésével megtiltotta a kenyér és a péksütemények árusítását. Kenyér, zsömle és kifli így csak néhány kijelölt helyen (köztük a Parlament büféjében) árusíthatók a jövőben. Nagyoncsicska Tibor közröhelyügyi miniszter tegnap benyújtott…..
 "a beavatkozás után sokkal jobb lesz” (Gíró-Szász - Frankenstein doktor) Mi az a Napóleon-konyak? -kérdezte a Kádár-korabeli népi bölcsesség.  Az az ital-hangzott a válasz-amit a magyar nép választott képviselői útján fogyaszt. Azaz ők isznak, te meg szívsz. A macskák…..
Mostanában annyi szó esett kerti rovarokról, hogy szükségét éreztem visszatérni a növényekhez, egy ilyen alkalomhoz pedig valami igazán előkelő zöld illik, ami jelen esetben nem más, mint a császárfa. Rendkívül sokoldalú fáról van szó, a Távol-Keleten nem elsősorban…..
fafej 2012.07.31 22:43:58
@Piciki: Smaragdfa néven védették le idehaza ezt a variánst, ha jól emlékszem.

De mintha nemrég azt olvastam volna,hogy a kormány betiltotta a császárfa telepítését (a fehérakáccal egyetemben).
A kényelem a kényeztetés fontos része. Ma már szinte minden házhoz hozatható – ebéd, ruha, színházjegy… De mi a helyzet a kényeztetéssel? Fodrász, manikűr, masszázs? Shanghaiban, ahol a kiszolgálás mindenek felett áll, már erre is van példa. A Happii Woman cég…..
fafej 2012.02.03 10:10:30
Kedves Blogolvasók! A mai nappal útjára indítok itt a Fórumon egy olyan kulturális sorozatot, amelyben minden szombaton bemutatunk egy magyar vagy külföldi festőt, illetve néhány művét egy kis szubjektív értékeléssel fűszerezve. Különösebb átlagon felüli képzettségem…..
A január elsején bevezetett hideg ételek vásárlására fordítható Erzsébet-utalványt csak az idén meleg étel vásárlására is el lehet költeni, járulék mentesen, havi 5 ezer forintért, a kormányzat azért döntött így, hogy zökkenőmentes legyen az új cafeteria-rendszerre való…..
Tisztelt Praxis! December közepén történt az alábbi eset, negatív tapasztalatomat szeretném megosztani önökkel! 17-én délelőtt lecsúsztam egy lépcsőröl, a bokám kifordult. Mivel áruterítőként dolgozom, kínkeservesen lehúztam a műszakomat, igaz a végén már majdnem sírva,…..
Kapanyél Fekete retek 2011.11.29 08:45:00
A fekete retek (Raphanus sativus) elég snasszul néz ki, ennek ellenére meglepően sok betegség enyhítésére, kezelésére használható. Bevallom, két hete ettem életemben először fekete retket. Amikor a párom kipakolta a konyhapultra a fekete gumókat, először kicsit bizalmatlanul…..
A bejárati ajtóra egy igen hasznos lista van kitűzve, melynek az a funkciója, hogy segítsen észben tartani Daninak a mindennapok legfontosabb kellékeit – úgymint kerékpárlakat, nadrágcsíptető és társai.Ami engem illet, rám a kulcs, közlekedési és lakáskártya vonatkozik…..
fafej 2011.12.06 18:40:20
Csütörtökön sikeresen befejeztem a csomagolást. Időközben eszembe jutott, hogy Kínából hazaérve még egy hetet Pesten töltök, mielőtt hazautaznék Patakra, így aztán téli holmikra is szükségem lesz. És még Szilveszter is ebbe az időszakba esik. Ha nem is gondolkodom nagy…..
fafej 2011.12.04 23:50:06
Úgy látszik, lassan már hagyomány lesz belőle, hogy minden az utolsó pillanatra marad.Már két héttel ezelőtt terveztem, hogy nekilátok a készülődésnek, de bejött egy nagy fordítás. Aztán még egy. Aztán még egy. Ezt a legutolsót már el sem akartam vállalni, de annyira kérte…..
Két újabb behajtás következik. Ugye, tudjátok még követni? ..
fafej 2011.11.15 08:45:54
Úgy látszik, sok embernek fogalma sincsen arról, hogy kétkerekű járművével felhajthat-e autópályára vagy autóútra. Egyes (többnyire Európán kívüli) országokban megszokott, hogy ilyen helyeken is lehet számítani lovasszekér, kismotor, bicikli, gyalogos felbukkanására, de…..