Regisztráció Blogot indítok
Adatok
torzsa

25 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A zene nélkül mit érek én? Kiáltott fel bennem egy hang. Magyarország szereti az új kormányát, melyet az Úr 2010. éve adott neki ajándékba. Egy kicsit pironkodva nézzük az édes kisded első kis ártatlan csetlés botlásait… Azt, hogy képtelen volt, kezelni a frank forint…..
torzsa 2010.12.31 17:10:41
@kollahrit: Szenzációs leleplezés.... azért szilveszter este nem reagálok rá.... De Bede úrnak igaza van....:)
A Ferenc téren Horváth Csaba volt Pál Tibor és az én vendégem. Hogy pontosan mi is történt az kiderül az Index újságírójának, Magyari Péternek tollából pontosabban klaviatúrájából, aki nem mellesleg ferencvárosi. Elöljáróban annyit, Lora örült a lufinak és én élőbben…..
Ezen a rendezvényen én is kint voltam, és valóban jó volt, íme egy beszámoló róla: Igazi folkhangulat uralkodott augusztus 28-án délután a Ferenc téren. A középső fedett pavilon alól klasszikus dallamok keveredtek az éppen hűvössé vált nyárvégi levegő illatával: a…..
Egy régi kerületi Tv-s felvételt találtam. Melyben, mint kerületi ifjúsági vezetőt hívtak meg. A műsor során vitába kerületem: Lesz e a Vendel utcai sportcsarnoknak műfüves sportpályája? Lett. Aki nem hiszi, sétáljon el arra!:)  ..
A magyar baloldalnak, a szociáldemokrata gondolatnak igen komoly múltja van a Ferencvárosban. A mostani megújult Középső- Ferencvárost a két világháború között zömében munkás családok lakták. Természetes tehát, hogy az ő képviseletükre szerveződő Szociáldemokrata Pártnak…..
Wagner Margit családja öt generáción keresztül - nagyszülőktől unokákig - élték életüket a Ferencvárosban. "Óvodák, iskolák köveit koptattuk, ismertük minden zegét-zugát. Brauch volt a hentes, "bulgár" a fűszeres, Péter a suszter, Imre bácsi a borbély. Jól…..
A film, melynek több jelenete is a Sonnenschein-ház, azaz a Bokréta utca 15 szám előtt játszódik, a Sonnenschein család 20. századi történetét követi végig három nemzedéken keresztül. A család egykori otthona a közelmúltban újult meg, 300 millió forintból újította fel a…..
A posta viszi ki megint a választási értesítővel együtt az ajánlószelvényeket. Az üvegablakos borítékban három cédula lesz most. Az elsővel főpolgármestert, a másodikkal polgármestert, a harmadikkal pedig önkormányzati képviselőt (ez az ahol engem tudsz ajánlani) lehet…..
Az alább írás a taj-kert.blog.hu-n jelent meg. Mivel a kerületünket szegélyező "város legnagyobb utcáját", az Üllői utat mutatja be, kedvcsinálóként egy részletet kiteszek ide is. Sok szép másik írás mellet, a teljes cikket a Táj-Kert Blogon olvashatjátok el.A…..
Torzsa Sándor blogja A Kilián 2010.08.11 12:26:00
Az egykori Kilián laktanya (Kilián György laktanya) épülete Budapesten a Ferenc körút és az Üllői út kereszteződésében áll, szemben a Corvin közzel, az 1956-os forradalom idején a később kivégzett Maléter Pál székhelye.A Kiliánt korábban Mária Terézia laktanyának…..
Kerületünk igen sok mozi és reklám film kockáin jelent már meg. Éppen ezért gondoltam, indítok egy "sorozatot", melyben bemutatom ezen filmeket. Nem véletlen, hogy olyan sok filmes válasza Ferencvárost forgatási helyszínek, hiszen kerületünk ezerarcú. A gyártelepektől a…..
Én is kint voltam, íme:Vaníliáskarikákat tartottak szemük elé azok az emberek, akik egy közösségi site-on terjedő felhívásnak tettek eleget. A flash mobot (villámcsődület) a Gödör bejárata előtt tartották.Pár perces várakozás után az egybegyűltek sípszóra a szemük elé…..
Tegnap a Ferenc téren egy kutyát sétáltató hölggyel beszélgetve merült fel: miért nincsenek Ferencvárosban is közösségi kertek? Budapesten néhány kerületben már működik ilyen, de több európai nagyvárosban is sikeres kezdeményezésnek számít. Igaz, a IX. kerületben az elvhez…..
torzsa 2010.08.05 11:03:49
@kszabo: :))))))))))))))

Igen akár, ha már a foci nem úgy megy mint régen... de a viccet félre téve, azon a környéken is lehetne....
torzsa 2010.08.05 15:42:04
A blogot azért hoztam létre, hogy egy felvetést meg tudjunk beszélni. Nem gondolom, hogy az igazság nálam van, (szerintem senkinél sincs a bölcsek köve) de jót csak úgy lehet létrehozni ha egy közösség ki tudja vitatni.

A francstadt.blog.hu-on jelent meg egy válasz poszt a felvetéseimre. Teljesen természetes, hogy bemásolom:

Valami politikuspalánta kitalálta/hallotta/látta Hollandiában, hogy városban közösségi kerteket hoztak létre a lakók, és azt gondolja, hogy milyen jó is volna, ha a mi kis szerencsétlen kerületünkben is ez történne. Hát kedves Torzsa, nem lenne jó.

Hogy mire is gondolok:

1. Azok akik majd részt vesznek ebben a kis kommunisztikus szerencsétlenkedésben, egy pár hónap múlva elkezdik körbekeríteni a kis közösségi kerteket. Azt mondják, hogy ők dolgoznak rajta, az övék. Majd a kertek őrzését is meg próbálják megoldani, merthogy jönnek a cigányok. Vagyis önkéntes állandó paradicsomőrökké válnak.

2. Az egész kicsit olyan lesz, mint amikor a házak előtt mossák az emberek az autót. Apu vasárnap mackónadrágban és atlétában lecsoszog (papucs), jó habos vízzel 3, 14 órán keresztül mossa a verdát. Anyu szállítja neki a habosvizet, majd amikor a mosás kész, apu rágyújt, anyu pedig letörölgeti, kivixolja. Közben apu kommenteli, hogy Gizikém nem úgy kéne, mert rosszul csinálod, de persze ő már szuszog, segíteni degradál, a fontos munkát (a megfelelő habozás) már elvégezte.

3. Nem szép. Gondolj csak bele milyen lesz majd amikor felszántják a Ferenc teret, ahol ezt a remek ötletet hallotad

Most sajnos el kell mennem, de később válaszolok rá!
Az önkormányzati választáson azért veszek részt, hogy Ferencvárosban létrejöjjön egy olyan nem pártpolitikai közösség mely szeretne tenni a városért. Fontosnak tartom a blog, a Facebook illetve a Twitter mellet a személyes találkozások lehetőségét. Abban, hogy a kampány…..
A blogon a facebookon a twitteren túl, fontosan tartom a személyes találkozásokat is. Sőt, talán ez a legfontosabb. Szeretném, ha közösen meg tudnánk vitatni egy-egy utca, ház, illetve Ferencváros ügyes-bajos dolgait. Ezért kérlek, ha időd engedi, gyere ki barátaiddal,…..
Ha egy politika-csinálónak egyetlen célja, hogy győzzön, vagy ezt meg azt a pártot legyőzze, illetve ennyi, meg annyi százalékot kapjon, ne is induljon a választáson, mert akkor igazából nem is az ügyek, az emberek fontosak neki. Az a célom, hogy a kampányban olyan közösséget…..
A Budapest-Ferencváros pályaudvar vasútforgalom és elfoglalt területnagyság alapján egyaránt Magyarország legnagyobb állomása. Középponti szerepe az Összekötő vasúti híd megépítése során alakult ki, ugyanis ezen a hídon keresztül halad át Magyarország keleti és nyugati…..
A blog indításával több a szándékom annál, mint hogy megismerjék a Ferencvárosban lakók a gondolataimat, terveimet, vagy hogy megmutassam milyennek látom a IX. kerület ezen részét. Szerintem a politika nem lehet egy színfalak mögött zajló népi szakkör a parlamentben sem, de…..
Mint az Építészfórum írja, a Csarnok térre egy csomó növény, egy két medencéből álló vízjáték, egy kis játszótér és egy fém-üveg kombinációjú térplasztika kerül. Az úgynevezett Egyetem Kert elsősorban a régi, központi és az új épület közötti kapcsolatot teremti…..