Regisztráció Blogot indítok
Adatok
TomiEnglish

0 bejegyzést írt és 29 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Voltak idők néhány évszázada, amikor a gazdagabb falvak/városok, ahol már mindenki jólétben élt, kénytelenek voltak a szomszédból hozatni koldusokat, hogy jó keresztényekként alamizsnát oszthassanak. Nos ma már kicsit más a helyzet, inkább túl sok a kéregető. Többségük…..
Vége. Iniesta a 116. percben eldöntötte a mérkőzést, világbajnok lett Spanyolország, valljuk be, megérdemelten. Mindenekelőtt gratulálunk a hispánoknak, ahogy a sportszerűség ezt megkívánja. Apropó, sportszerűség. Az Oranje meggyőződésem szerint annak köszönheti ezt a…..
Guten Morgen Afrika! Vielen Dank! 2010.07.11 20:20:00
Németország – Uruguay 3:2 (1:1) Gólszerzők: Müller (19’) , Jansen (56’), Khedira (82’) ill. Cavani (28’), Forlan (51’) Nagy nehezen meglett a bronzérem tegnap este egy rendkívül szimpatikusan küzdő uruguay-i válogatott ellen.  Fáradt,…..
Németország- Spanyolország 0:1 Gólszerző: Puyol (73’) Gratulálunk a spanyol válogatottnak, esélyt sem adva nekünk megérdemelten fogják játszani a világbajnokság döntőjét a hollandokkal. Innentől kezdve kéretik a spanyoloknak szurkolni, mert szerintem tényleg a…..
DKV figyelő Durvaság a villamoson 2010.07.07 11:19:00
Tegnap a villamoson egy durva esetnek voltak szem és fül tanúi Marika és munkatársai. A villamoson az ellenőr neki rontott egy fiatalnak. Ordibált, szidta az anyját. Az előzményekről nem tudunk. Mivel rezzenéstelen arccal tűrte arra lehet következtetni, hogy nem volt jegye, vagy…..
TomiEnglish 2010.07.08 14:41:54
Figyeljetek, DKV-sek. Ma utaztam a villamosotokkal, a Bem tértől a klinikákig. Az egy dolog, hogy koszos, büdös és levegőtlen volt mint a legótvarabb putri, mert hát ezt már megszoktuk. Az is oké, hogy ha a kapaszkodók felső rúdját fogja meg az ember (és aki elég magas, az bizony azt fogja meg, mert maguk a kapaszkodók tenyérzsíradéktól ragadnak) akkor hótt mocsok lesz a keze, mintha a szénbányából jönne épp.
Ezeket már megszoktuk, mert ezek a DKV-nál az utazás rendes kellékei, mint a zsebtolvaj putrisok. (Igen, üzenem fehéregér nicknek, hogy fajilag jól behatárolhatók, igen).

De az már rohadtul túlzás, hogy az ajtónál a jegylyukasztótok nem működik, és a vele átellenben lévő jegylyukasztó SEM működik, meg a hozzá legközelebbi, három méterre lévő SEM. Gondolom nekem kéne végigimbolyogni menet közben az egész rohadt villamost, az utasok között, hogy valahol találjak a szerelvényen egy kibaszott működő lyukasztót, nem?

Hát nem.

Nem öcsém, és ha jött volna a paréj ellenőr, pofázni hogy miért nincs kilyukasztva a jegyem, akkor a kezébe nyomtam volna, hogy na öreg, te itt melózol, keress szépen ezen a putri villamoson egy működő lyukasztóautomatát, kezeld le a jegyem, oszt hozd vissza lábhoz.

Ugyanis ti, kedves DKV-sek azért tudjátok zabáltatni a családot, mert mi megvesszük a jegyet meg a bérletet mikor kell, ezért nektek van állásotok. Ha eddig nem lett volna világos, nem mi vagyunk értetek. Hanem ti vagytok értünk.

És ha velem próbált volna ordítani akármelyik csicska, nyolc általánost (se) végzett ellenőrötök, akkor egészen egyszerűen véletlenül gyomron basztam volna az aktatáskámmal (ma volt benne vagy öt kiló dokumentáció, mintaanyag stb.) oszt lehet hívni a yardot.

Majd lesztek kedvesek megtanulni viselkedni, takarítani a járatokat, megtanítani köszönni a dolgozóitokat (még a sofőröket is, akik szintén úgy viselkednek, mint ha ők szarták volna a világot) lesztek szívesek karban tartani a technikai eszközöket (pl. lyukasztó) lesztek kedvesek kivágni a járatokról a csöveseket meg a zsebtolvaj szutykokat, oszt utána beszélünk.
TomiEnglish 2010.07.08 15:00:59
@pcr: Nem, nem az eü-ben melózom, fémipari mintadarabok voltak, kettő.:)
Havonta átlagban egyszer felszállok a tömegközlekedési eszközre, megtapasztalom az élet tényeit, utána meg azt kell olvasnom az Indexen, hogy még a DKV-nak van arca.

Ész megáll.
TomiEnglish 2010.07.08 16:05:17
@Névtelen betelefonáló: Egy évig éltem Pesten. Mindkettőben van jó is meg szar is. Szerintem aki sír Pesttől... áh.
Szóval az sem jár közelebb a megoldáshoz, mint aki szerint vidéken csak bunkók élnek.
A BKV még hulladékabb. Ez viszont tény.
Elérkeztünk hát hatodik ütközetünkhöz, ma este 20.30–tól Durbanban a Moses Mabhida stadionban a Nationalelf a spanyol válogatottal mérkőzik meg a döntőbe jutásért. Először is szeretnék gratulálni a holland válogatottnak a döntőbe jutáshoz , nagyon jó lesz őket 36 év…..
w Amire nincs magyarázat 2010.07.05 05:00:00
Amikor nincs magyarázat, akkor a Zemberek költenek maguknak. Spekulálnak, konteókat gyártanak, és nagy élvezettel osztják meg azokat egymással. Ezért nem hibáztathatók, az emberi elme nem tűri a vákuumot, akkor érzi jól magát, ha érti a világot. A kormány eddig majdnem minden…..
TomiEnglish 2010.07.05 15:45:43
1, Az államcsőd szöveg egy kolosszális nagy baromság volt. Lényege, hogy Fideszék saját maguk rohadtul nem hitték el a "merjünk nagyok lenni" című szlogenjüket. Úgy gondolták, hogy egy kis államcsődözéssel vígan megkoronázzák a kampányban alkalmazott kommunikációt, hadd lássa a nép, ők nem hazudtak, tényleg nagy a gáz. Azt el se tudták képzelni, hogy Magyarország van annyira fontos, hogy mondjuk kihathat a Dow Jonesra. Amikor ez történt, csak kamilláztak, hogy aztakurvaéletbe....

2, A médiatörvény tervezete minden héten átesik két átalakításon, visszavonáson, szakértői bizergáláson stb. Majd ha látjuk, ítélünk. A net nyilvánosságát hál'istennek nem lehet korlátozni, lásd kuruc.info (Az atombomba project viszont meggondolandó, Árpád.)

3, Schmitt Pál egyszerűen bólogatókutyus a hátsó ablakban. Ezen nincs mit ragozni.

4, A 2002-es Medgyessy féle köztisztviselői személycsere-offenzíva volt az első e tárgykörben, ezt azért ne feledjük. A Millenáris Kht. igazgatónőjét pl. nem csak hogy kirúgták akkoriban, hanem lecsukták, és testüregi motozásnak vetették alá, mintha bármi reális esélye lett volna annak, hogy valami égbekiáltóan fontosat rejteget a seggecskéjében a szerencsétlen. Előtte a Horn-, az Orbán- de még az Antall- kormány is úriemberi mértékű mészárlást végzett a köztisztviselői karban. 2002 után viszont ne csodálkozzunk azon, hogy Orbánék térdig járnak a Fletó capat által leejtőernyőzött funkcik vérében.

5, Az inkriminált dokumentum kifüggesztésének egyértelmű üzenete: Mert megtehetem. Ennyit mond, nem is akar többet.

6, AVH... hát tudjátok, engem rohadtul nem érdekel hogyan hívják a belső elhárítást, ha nem azzal van elfoglalva, hogy pl. bizonyítékokat gyártson Dávid Ibolyának, meg kamu videókat publikáljon arról, hogy miként robbantják fel tizenéves hülyegyerekek a nagy semmit a pusztán. Ha az AVH az ország érdekét fogja szolgálni, felőlem nevezhetik Mókus őrsnek is. Az AVH emlegetését viszont a Jobbik kezdte emlékeim szerint, és van abban némi diszkér báj, mik e blog szerzője a nemzeti radikálisokkal egy platformra helyezkedve aggódik e három betű kapcsán, Rákosi reinkarnálódását vizionálva.

A cikk zárógondolata alapvető tévedést tartalmaz. Nem jöttek vissza a kommunisták. Ugyanis egy lépést se tettek innen, soha.
A franc essen a pofájukba! - dühöngött Lacika a fotelben és töltött magának még egy kis sört, mert már lement a hab a korsóban. A meccs elején felolvasott antirasszista nyilatkozat borzolta a jámbor szurkoló idegeit. Ez a jóember azonnal a plafonon van, ha a rasszizmus kerül szóba,…..
TomiEnglish 2010.07.04 18:59:13
És még annyit szeretnék hozzáfűzni, hogy az idegenekkel szembeni ellenérzés tök természetes dolog, evolúciós termék. Genetikai program dolgozik minden fejletteb, társas életet élő állatban azon, hogy 1, szeresse magát és óvja a saját életét 2, óvja és szeresse a családját, a hozzátartozóit, azokat, akik a kisközösséget, az élettér populációját jelentik számára. Az ember annyiban is fejlettebb az állatnál, hogy belátja, a saját tágabb közösségének boldogulása is szükséges az ő személyes jólétéhez, ezért genetikai alapú késztetést érez arra, hogy szeresse a hazáját és a nemzetét, valamint szimpatizáljon a saját fajával az idegenekkel szemben. Nem véletlenül érzi az emberek többsége egy fcimeccsen a fehér ország csapatát közelebbinek és szimpatikusabbnak mondjuk a kis csíkszeműek csapatánál. Összetartunk, ez így van jól. És a fekák, csíkszeműek stb. között nem is lehet olyan marhaságokkal megélni, hogy amikor összefognak az rasszizmus. Csak a fehér emberek agyát lehet kimosni ilyen hülyeségekkel, közben az életterünkbenmeg már épülnek amecsetek, Franciaország lakosságának egyharmada már idegen, Londonban vannak negyedek, ahol nem lehet megtanulni normálisan angolul, mert nincsenek ott angolok. És még azt várják, hogy mindehhez tapsikoljunk lelkesen, mert jaj de nagyon fasza dolog a kluturális sokszínűség. Hát én nagyon boldog életet kívánok minden más színűnek - a hazájában, messze innen.
TomiEnglish 2010.07.04 20:04:38
@Thresher: A szlovákokkal az a gond, hogy jelentős részükben identitászavarosak. Ez érthető, mert 1000 évig nem volt olyan, hogy Szlovákia. Most majd meglátjuk, hogy értelmes kormányuk lesz-e. Reménykedjünk, hiszen a románokat is utálhatjuk jó sok okból, de az utóbbi időban adták pár jelét annak, hogy esetleg nem reménytelenek.

Egyébként a zsidózás meg úgy általánosságban tényleg nem értelmezhető, mert akkor ideológiai okból kellene utálni pl. Woody Allen filmjeit. Ellenben mikor felvásárolják az országunkat a zsidók, és ezt Simon Perez még röhögve el is ismeri, akkor tán hagy utálkozzunk már egy kicsit.
Online közvetítésünk ma a festői szépségű Lővérek lábánál rendezett VOLT-fesztiváról jelentkezik. Várjuk észrevételeiteket és hozzászólásaitokat mai ütközetünk alkalmával is. Ne feledjétek mindenütt jó de legjobb Sopron! Német-argentin live!..
TomiEnglish 2010.07.04 08:25:55
Az én véleményem az elődöntővel kapcsolatban a következő:
Az egyik csapat, Spanyolország, indítás képpen szégyenletesen kikapott a nulla játékerőt képviselő Svájctól. A következő körben megverte a mezőny leggyengébbjét, Hondurast. Ez a verés szó szerint is sikerült, mivel David Villa megütötte az ellenfél egy játékosát, bizonyítva ezzel sportemberi nagyságát. (Természetesen büntetést a FIFA-tól nem kapott.) A harmadik csoportmeccsen Spanyolország a VB legszégyenletesebb produkcióját adta elő Chilével karöltve, a második félidőben látványosan mellőzve a labdarúgás nyomait is, mivel az eredmény mindkét csapatnak (?) jó volt a továbbjutásra. Ha ez nem megbeszélt eredmény, magyarán bundameccs volt, strandpapucs legyek a következő életemben. Az első kieséses mérkőzésén a spanyol csapat játszott egy lagymatag egy-nullát a portugálokkal, és csak azért nem szidtuk utána a spanyolokat, mert krisztike ronaldóéknál visszataszítóbb, színészebb, bohócabb, primadonnább alakulat nincs a földön. Azt azonban ne felejtsük el, hogy a spanyolok itt egy lesgóllal jutottak tovább. Végül játszott tegnap este a spanyol csapat, (melynek PR-ja alapján hat-nullra kellett volna győznie) egy igazi latin rangadót Paraguay ellen. Minden volt, tuskó, alattomos védők (pl. Puyol) fetrengések, idióta latin bíró, színház futball helyett... végül egy szánalmas biliárdgóllal valahogyan tovább vergődött Spanyolország, és most el kell ájulni a nagyságától.
A másik ágon Németország (melynek minden játékosa - az egy Cacaun kívül - rendelkezik német vérvonallal, tehát ha tetszik ha nem, minden játékos német) először széttépte az ausztrálokat, akik talán meglepődtek, hogy nem Nyugat-Szamoa ellen játszanak, és itt tényleg foci van. A következő volt a minden világversenyen kötelező egy darab gyenge mérkőzés a Mannschaft részéről, de a harmadik meccsen Németország megmutatta, hogy igenis van vér a pucájában, és mikor kell, oda tudja tenni magát - megverte a joggal a VB egyik nagy meglepetéscsapatának nevezhető Ghánát. Az első kieséses meccsen a németek négy lőtt góllal és igen meggyőző teljesítménnyel, könnyedén léptek túl az enervált, (sajnos) reménytelen játékot produkáló angolokon. A negyeddöntőben pedig azt az Argentínát alázták le a németek, melynek kapitánya a mérkőzés előtt abban lelte örömét, hogy a tévé nyilvánosságán keresztül sértegette a németeket, például Schweinsteigert. Jobb lett volna, ha az isteni Diego inkább a munkájával törődik, mint tette azt Joachim Löw, mert az agyonsztárolt argentínok focitörténelmük egyik legsúlyosabb, legkínosabb vereségét könyvelhették el. (És alig hiszem, hogy Zanetti ha ott van, Argentína győz 4-0-ra.)
A németek (igen, németek!) valódi XXI. századi labdarúgást mutatnak be, ha megindítják a támadásaikat, azok a Blitzkrieg legszebb hagyományait idézik. Látványos, élvezetes, néhol egyenesen szemkápáztató a német "robotfutball" (ahogy az idiótább latin szurkolók nevezni szeretik). Ezzel szemben a spanyol támadások ötlettelenek, hosszú percekig tartó unalmas passzolgatást jelentenek a középpályán, melyek kapcsán vigyázni kell, hogy az ember ébren maradjon. A hatalmas király Fernando Torres bizony Rooney, Messi, Rivery, és Krisztina Ronaldo nyomában jár eredményességben és kiválóságban, az egyetlen értékelhető emberük a hondurasi pofonok völgyének királya, David Villa. Németország csapatként működik, abszolút fegyelmezetten, mindenféle agyonsztárolt médiabohócok nélkül. A Klose-Podolski kettős életveszély, Schweinsteiger túlzás nélkül világklasszis. Németország olyan embereket szed elő a semmiből, mint a világszínvonalú irányító középpályás Özil, vagy az a Müller, aki két éve még a német NB-3-ban játszott, most meg (kis túlzással) azon válogatott ellen szerez gólt, amelyik ellen épp akar.
Ha mindezek után a spanyolok jutnak a döntőbe, nekem komolyan megrendül a hitem az égiekben. Németország messze a torna legkiemelkedőbb csapata eddig, és az sem kérdéses számomra, hogy a bronzérmet Uruguay érdemli. Nagyon remélem, hogy a spanyolok ellen Miro Klose szerez két találatot, és minden idők legeredményesebb VB labdarúgója lesz.
Brazília kiesett – szinte ez lesz valamennyi sporttal foglalkozó napilap szalagcíme az elkövetkezendő órákban. Egy pillanatra azonban álljuk meg, és tekintsük meg, mi történt a világbajnokság egyik, hanem a legjobban várt negyeddöntőjén, a Hollandia-Brazília találkozón,…..
TomiEnglish 2010.07.03 12:09:44
Ez a Németország minden elképzelhetőt elkövet imidzse javítására, nehogy a világ úgy gondoljon rájuk, mint akik szegelt katonacsizmákban menetelnek végig országokon, miközben szájuk sarkában virsli lóg, fejük vörös, gyomruk pedig sörrel teli. Itt van ez a fociválogatott is,…..
Amikor egy válogatott egy világbajnoki nyolcaddöntőben 4-1-re ég, 15 perc van hátra a meccsből, és Heskey-ben és a mágikusnak tulajdonított vörös mez erejében bíznak, akkor kurva nagy bajban van az adott ország labdarúgása. Az angol válogatottat a német csak azért nem verte el…..
TomiEnglish 2010.06.27 20:40:48
@VodkadrinkerPíter: Ilyen esetben két lehetőség van. LKeülünk a fűbe oszt búsulunk, vagy fölszívjuk magunkat. Én egy angol válogatottól az utóbbit várom el.
TomiEnglish 2010.06.27 20:46:16
@joerg1234: A második legtöbb vendégmunkás a BL után a Bundesligában van...
TomiEnglish 2010.06.27 20:47:11
@TomiEnglish: Bocs, nem BL, hanem PL
A várva várt birodalmi támadóalakulat dicsőítése. A nép már lázong a Birodalomban, több helyen le kellett verni a felkeléseket, mert a futárok nem hozzák a híreket a távoli Afrikában harcoló csapatok felöl. A hírzárlat ellenére viszont seregeink krónikásának elemzése…..
TomiEnglish 2010.06.26 20:03:14
Most kiderül, mit is jelent Schweinsteiger neve?  Az elviselhetetlen levéláradatból kiragadva egyet az alábbiakban Fishtax olvasónk aktuális helyzetjelentését közöljük egyenesen a Birodalomból: „Arról írtam még múlt héten, mikor azt a léleképítő győzelmet aratta…..
A labdarúgó-világbajnokság a világ egyik legnépszerűbb, legfontosabb és legizgalmasabb sporteseménye. Állítólag. Mindenesetre a lebonyolítása nem a legmeggyőzőbb, és éppen az ezáltal okozott káosz felé haladunk. Mielőtt még gyorsan félbehagynák a kedves olvasók a cikkemet,…..