Regisztráció Blogot indítok
Adatok
krivics

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Számos hajmeresztő dologgal találkoztunk már itt a blogon, nem egy banális pilótahibával is. Na de ez? Itt még fejjel felfelé Az All Nippon Airways Boeing 737-700-asa szeptember 6-án Nahából Tokióba tartott, éppen 41 ezer lábas utazómagasságon, a gépet a…..
Egy harckocsit elindítani nem könnyű feladat. Egy tankhajót még nehezebb. Megmondjuk, hogyan csináld. Vélemények az azonos című írásunkról...
krivics 2010.11.30 19:56:39
@szita szita péntek:
a végén a táblázat elég egyértelmű: egy hajódiesel hatásfoka 50% egy teharautó diesel pedig 45%.
Másként: a hajógép egy kwh-t 155g üzemanyagból állít elő, a teherautó pedig 188 ból.
krivics 2010.11.30 20:26:18
@szita szita péntek:
Na hogy egy kis igazad legyen:
A 2. VH előtt a németek kitalálták hogy inkább gazdaságosabb üzemű diesel motorral hajtják a "zsebcsatahajóikat", mint a kazán-gőzturbina-áttétel rendszer (lásd: táblázat első sora vs. utolsó sora)
De hogy az a bizonyos Deutshland osztály azért haladjon is, a 2 csavart 8 MAN diesel hajtotta...(52000 le összteljesítménnyel)
Sziasztok!  Mivel nem volt még nőgyógyászom, ezért a körzetihez mentem. Otthon csináltam 1 tesztet és terhességet mutatott, de biztos akartam lenni benne, amit láttam, ezért elmentem. Több órás várakozás után behívtak. Az asszisztens volt ott, elmondtam neki, hogy mi a…..
Nagy meglepetés nem volt, Orbán Viktor miniszterelnök Schmitt Pált ajánlja a Fidesz-frakciónak, mint köztársasági elnök-jelöltet. Így jelenleg két jelölt van, Balogh András (nem meglepetés: egyetemi KISZ VB titkár volt) és a Schmitt. Sajnos nálunk nincs lusztrációs törvény,…..