Regisztráció Blogot indítok
Adatok
az igényes szórakozás híve

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elég régen írtam már itt a Tompán ,de most azért elgurultak a piruláim. Mi kecskeméti fiatalok alapvetően mindig azzal a problémával küzdöttünk, hogy nincs olyan hely, illetve olyan rendezvények ahova szívesen jártunk volna. A nyarat leszámítva gyakorlatilag egy unalmas város…..
az igényes szórakozás híve 2010.06.25 16:56:19
@.Nitro.: Csak magamat tudnám ismételni, de ha ennyire különbözőek a nézeteink akkor felesleges is.
Meglehet, hogy nem voltam elég figyelmes, mikor olvastam a bejegyzésed, miszerint te Pesten lakva ki vagy téve a zajos környezetnek, de nem hiszem, hogy ez a tény a Simonyi utca környékén lakó embereket vígasztalná. Ez barátom Kecskemét, és még mindig nem a főváros. Itt van még aki nincs hozzászokva a Teréz krt.-éhoz hasonló éjszakai zajhoz, és nem is szeretne hozzászokni. Nem feltétlen mondana le a nyugodt pihenésről, csak mert a központban talált albérletet, vagy lakást/házat magának. Ezeket az embereket nem lehet hibáztatni. Mindenkinek joga van a nyugodt pihenéshez.
A megoldást a problámára pedig nem az fogja jelenteni, hogy mindenki gyors betankol még 21:50-kor egy tálca sörrel, mert a közterületen történő alkoholfogyasztást már jóval régebb óta tiltja egy önkormányzati rendelet. Továbbra is csak azért szólalok fel, hogy legyen kedves a fiatalság és nyisson egy kicsit a látképén, ne az utcán való sörözés legyen már a buli! Ne az igénytelen legyen már a menő! Ne visszafelé haladjunk, hanem előre! A nyugat európai országok többségében már évek óta működnek hasonló rendeletek! Bulizz, érezd jól magad, de legyél igényes a jó szórakozásra! Hidd el megéri!
az igényes szórakozás híve 2010.06.24 16:59:02
Azzal kezdeném, hogy én is szórakozni vágyó fiatal vagyok! De!
Mellé kell, hogy álljak a rendeletnek. Nem a rendeletben, nem a városvezetésben és nem is szerencsétlen ott lakó emberekben kell keresni a hibát. A hiba bennetek van! Ha egy jóérzésű ember végig szeretne menni egy péntek, vagy egy szombat este a Simonyi-Zimay-Mária utca bermudaháromszögén, akkor mit tapasztal??? Egyrészt kocsival ez nem is kis feladat, másrészt nem tud bemenni abba a bizonyos boltba, mert a fiatal kölkök már mintegy kidobó személyzet úgy állnak a bejárat körül, harmadrészt pedig a látvány, ami fogadja: részeg fiatalok százai, szeméthegyek és a tömeggel járó zaj! A környék lakóiról nem is beszélve, sejtelmem sincs, hogy azok az emberek, hogy élhetnek meg minden hétvégét, de őszinte részvétem és minden tiszteletem az övék! Kedves Nitro, csak egy olyan hétvégéd lenne, mint nekik, akik a hétvégén valóban pihenni szeretnének. Azt hiszem sírva rohannál vissza a központtól nyilvánvalóan távolabb eső lakhelyedre.
Csodálkoztok, hogy ez a rendelet a város válasza? A városban igenis volna lehetőség az igényes szórakozásra! Van egy kicsi rálátásom a szórakozóhelyek programszervezőinek munkásságára, és bizton állíthatom, hogy ők a lelküket kiteszik, hogy becsábítsák a fiatalokat a klubbjaikba/rendezvényeikre. De a fiatalok (tisztelet a kivételnek) tesznek az igényes szórakozásra, és inkább az utcán szefóznak, mert hiszen ez a háromszög aztán tényleg tele van a szórakozóhelyekkel mégis mindenki az utcán tolong! Mit gondoltok az Aranyhomok miért vett vissza a non-stop nyitvatartásból, vagy a Bling miért nyit ki a nyári időszakban mindössze hetente egyszer??? Mert nem éri meg nekik! De nem csak a populáris vonalban van ez így, az underground programszervezők reszketnek a félelemtől, hogy vajon a rendezvényeiken lesz-e elegendő vendég, vajon ki bírják-e fizetni a meghívott zenészeket, a bérelt hangcuccot, és vajon plusszos lesz-e egyáltalán a buli?! Akár populár, akár underground beállítottságú legyen az ember, volna módja szórakozni még hétközben is! De könyörgöm ne az legyen már a szórakozás, hogy az utcán szefózunk! Az aszfalton ülve iszod a dobozos söröd, mert az üvegesre már sajnálod a pénzt?
Hiába a duzzogás, azzal kell boldogulni amid van, bele kell nyugodj, hogy a városnak igenis komoly bevétele származik a bor- illetve sörutcákból, nyilván ezeknek ad több teret és lehetőséget. Szórakozz kedvedre,de kérlek legyen benned igényesség!