Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dorian0955

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bródy János maga írta a Facebookon, hogy bár a köztévé teljes terjedelmében levetítette Koncz Zsuzsa emlékkoncertjét, egy dalt valahogy mégis kifelejtettek belőle. Valahogy kimaradt a koncertből az Ezek ugyanazok című dal, holott Bródy János maga énekelte el ezt a dalt az…..
Dorian0955 2014.09.10 17:11:12
@vezér01: Igazad van! Hálás is vagyok, hogy otthon meg a telefonom még hallgathatom. Ez nagy dolog! Olyan jó, hogy végre elzavartuk a komcsikat és virágzik a szabadság meg a demokrácia! Hurrá!!! Hajrá magyarország! hajrá magyarok! :-)))
A kárpátaljai magyarság 2002 óta nem tud esélyes magyar jelöltre szavazni, mivel a korábban Beregszász központú, 180 ezer fős magyar többségű választókerületet úgy bombázták szét, hogy az őshonos kisebbségnek sehol ne legyen meg a többsége. A mostani lépés nem csak…..
Dorian0955 2014.09.02 09:02:16
@islander01:
Ott a pont. :-)
(Amúgy az önkormányzati választási törvény módosítása is hasonló logikát követett más módszerrel.)

De hát a kettős mérce sokaknál működik, mint tudjuk.
Ami Ukrajnában helytelen és elítélendő (amúgy valóban az), az itthon teljesen rendben van. Sajátos, de nem meglepő.

Van a saját portánkon is mit sepergetni.
Februárra várjuk az újabb nagy bejelentést. Közügyeink intézése egy ideje már inkább a mozifilmek és kereskedelmi televíziók megoldásait követi, a ’coming soon’ típusú sejtelemes előzetesekkel meglebegtetve, korábban sosem látott, ennek megfelelően soha senki által…..
Dorian0955 2011.01.27 22:08:56
@Le Orme:
A Medgyesi féle "jóléti rendszerváltás" tényleg demagóg volt.
Csak azt ne felejtse el senki, hogy az MDF kivételével minden egyes akkori parlamenti párt (köztük a Fidesz is) megszavazta.

Már régen nincs ebben az országban egyetlen hitels és felelős politikai erő sem.
Alkotmányossági vétók száma: nulla. Politikai vétók száma: nulla. Schmitt Pál államfő a hivatalba lépése óta elfogadott közel száz darab törvény egyike esetében sem érezte fontosnak, hogy éljen bármelyik alkotmányos lehetőségével: elküldje az alkotmánybíróságnak…..
Dorian0955 2010.12.28 22:41:16
@Várúr:
Azt meg tudná valaki mondani, hogya Fidesz eddig mit tett annak érdekében, hogy a "zemberek" ki tudják fizetni a közüzemi számláikat? Annyira, de annyira érdekelne, mert valahogy nem érzem.

Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egyelőre minden előrébb való. Csak a saját maguk bebetonozásával és a tisztogatással vannak elfoglalva. A dilettáns és koncepciótlan gazdasági kommunikációjuk már eddig is milliárdos károkat okozott mindannyiunknak.

Amúgy meg a KT feloszlatása, az AB jogkörének és a sztrájkjognak a korlátozása, a médiatörvény, az új alkotmány fogják megteremteni az 1 000 000 új munkahelyet?
Nekünk fontos ez?
Vagy a Fidesznek és az elmúlt 8 év sorozatos vereségeiben agyonfrusztrálódott vezetőinek, akik most - hogy a korrupt és hiteltelen MSZP szíveskedett elbukni nekik egy választást - komplexusosan és kényszeresen be akarják biztosítani magukat a következő 20 évre?

A mai Magyarországon ha valaki, akkor a Fidesz a kádári kommunizmus igazi szellemi örököse politikájában, retorikájában és demokrácia felfogásában is.
A legutóbbi Semjén vazallus Zsolt interjúból az kiderült, hogy Ő mit gondol a magyar állampolgárságról, cserébe viszont az egyébként eddig sem túl tiszta magyar nemzet fogalma még egy fokkal kuszább lett.„...ha valaki brassói szász felmenőkkel rendelkezik, de kötődik a…..
Dorian0955 2010.12.28 14:41:38
@Fell Bandi:
Szerintem igenis van olyan, hogy tudatos és felelős állampolgárként nem megy el valaki szavazni.
Az állampolgárságról szóló népszavazáson feltett kérdésre nagyon sokan érezhették úgy, hogy nem tudnak jó választ adni. Teljesen jogosan.

Ami meg a parlamenti választásokat illeti, akkor értenék egyet a szankciók melletti kötelező szavazás bevezetésével, ha lenne egy fehér mező is, ahová a pártot választani nem kívánók ikszelhetnének.

Ez amúgy üzenetnek se lenne rossz a belterjes, magától elszállt politikai elitünk felé. A Fidesznek sem lett volna meg így a kétharmad a szocik buktája nyomán.
Régen látott össztűz zúdult ma az Európai Unió országaiból az Orbán-kormányra. A német lapok többek között vezérelvű országról értekeztek, a luxemburgi külügyminiszter a belarusz diktátorhoz hasonlította a magyar kormányfőt, Angela Merkel pedig az egyik szóvivőjével…..
Dorian0955 2010.12.22 23:44:02
@aszekelyek: Elnézést kérek, ha részben pontatlan volt a fogalmazásom. A közmédia a szocik alatt valóban balra húzott, de ez a pártoság (sajnos) mindig is jellemző volt. Amíg a köztévék ás rádiók függetlensége nem biztosított a mindekori kormánytól, addig ezeken a fórumokon érezhető lesz az aktuális "széljárás". Bár ne így lenne. Ehhez azonban a jelenlegi szabályozás biztso nem visz közelebb. Sőt a Fidesz kézivezérléses politikája sem.

A nem állami működtetésű és finanszírozású médiára véleményem szerint nem áll, amit ír. Itt már hosszú évek óta nem lehet balliberális túlsúlyról beszélni. Ha Ön jobboldali tévécsatornát kíván nézni, rádiót kíván hallgatni vagy jobboldali újságot olvasna erre már nagyon hosszú ideje számtalan lehetősége van a jó értelemben vett konzervativizmustól egészen a szélsőséges megnyilvánulásokig. És ez így van jól természetesen.
Dorian0955 2010.12.23 00:01:04
@ökörpöröly: Na igen. Vannak túlideologizált adók és műsorok. De ahogy írod is, mindenhol lehet értéket is találni és szerintem nem baj, ha van hova kattintgatni vérmérséklet és politikai irányultság szerint. A lényeg a választás lehetősége.

Az emberek nem ostobák. Hiszek abban, hogy hosszú távon a csak a független, objektív tájékoztatásnak van jövője. Ha hagyják persze...
Dorian0955 2010.12.23 00:25:27
@ökörpöröly: Sajnos igazad van abban, amit az olvasási szokásokról írsz. Nyelvet tanítok többek között. Így naponta találkozom ezzel és szomorú következményeivel.
De a tömeg (aminek te is, én is tagjai vagyunk) talán mégsem olyan ostoba, hogy ne tudna a valóság és a pártos / cenzúrázott propaganda között választani.
Legalábbis nem szeretném ebbéli reményem feladni.
Mert, ha nem így van, akkor minek is irogat itt bárki? :-)
  Hétfőtől eltűnnek Tölgyessy Péter elemzései a Kossuth Rádió 180 perc című reggeli adásából, írja a Hírszerző. Az adó új vezetése azután döntött Tölgyessy műsorának megszüntetéséről, hogy ő nem fogadta el, hogy a továbbiakban (a Hírszerző által…..
             Mint tudjuk, a feloszlatott, “a Jobbikhoz erősen kötődő” Magyar Gárdának volt tagjai százával állnakpolgárőrnek:A Magyar Gárdának van ötlete arra, hogy a feloszlatás ellenére tovább…..
Dorian0955 2010.06.23 22:55:19
@Muad\\\'Dib: Nem érzem magam agymosottnak. És mást sem neveznék annak ismeretlenül. De szerintem a rend és a fegyelem belső értékek, amik a tettekben és az ember egész életében nyilvánulnak meg. Nem kell nekik külön reklám.

Nem azt állítom, hogy a külsőségekben való megjelenésük a belső hiányukra utal. De nem látom az értelmét - az erődemonstráción kívül - a "katonásdinak". Persze lehet, hogy rosszul látom. Nem akartam ezzel senkit megbántani.