Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sztrapacs

0 bejegyzést írt és 22 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Ma reggel a Moody's a bóvli kategóriába minősítette le Magyarországot. Az általunk megkérdezett emberek nagyon nem örülnek a hírnek, de szerintük is összefogtak ellenünk, ahogy ezt a kormány is állítja. Van, aki disznóságnak tartja, ami itt folyik. Az elszálló…..
Sztrapacs 2011.11.25 13:47:38
@Kivlov: Amennyiben nem a fityisz holdudvarában kötnének ki a megspórolt pénzek, valszeg azt mondaná: VÉGRE!

Mert ez esélyesen forint erősödéshez vezetne, kockázati tényezők javulásához, és ezzel együtt életszínvonal emelkedéshez.
Amíg Matolcsiné férje, Vityával karöltve olyan simán tüntette el a felhalmozott nyugdíjpénzeket, mintha ott sem lettek volna. Pedig lássuk be őszintén: Ekkora vagyonnal a kormányzás első évében, történelmi dolgokat lehetett volna véghezvinni!

Most meg pénz sincs, nyugdíj sincs, (="meg vannak védve") gazdasági növekedés sincs, és még szarabbul is élünk! Ha direkt akarnánk is nehéz lenne így elszúrni!
Sztrapacs 2011.11.25 13:54:10
@Kivlov: hmmm... nem kezdem el magyarázni. A kulcsszó: Közgazdaságtan! (Mint mondtam, nem konkrétan a megvonás, hanem a megtakarított pénzek jó felhasználása!)

Neked is kívánom, hogy legyél egyszer oly szerencsés, és szoruljál a megvont segélyre! ;-)
Hasonlóan a kisebb parlamenthez, az országgyűlési képviselői juttatások rendszerének megváltoztatásának témája is időről-időre felbukkan hol a bal, hol a jobboldalon. Nincs is ezen mit csodálkozni, abban ugyanis nagy az egyetértés a pártok között, hogy a jelenlegi rendszer…..
Számos korábbi próbálkozás után elkészült a fidesz-magyar értelmező szótár, amely segít az átlagpolgároknak eligazodni a kormánypárt sajátos nyelvezetében, ugyanakkor bonyolultnak tűnő kifejezések értelmezésében is támpontot nyújt.     Írjon be egy szót…..
Ma Gyurcsány Ferenc az ügyészség előtt, az Index szerint azt mondta:  „rá kellett jönnünk, hogy évek óta más zajlik, nevezetesen az, hogy a jobboldal, annak a radikális szárnya rátört a hazára”. És akkor lehet sajnálni, szeretni, utálni, szopni, nyalni, ütni,…..
Olvasgatom az ellenzéki, illetve mértékadónak mondott gazdasági szakemberek nyilatkozatait, akik az egy kulcsost fúrják a progresszív SZJA-t favorizálva.Na kérem, orbitális hazugság e törekvés. Több okból.A legfőbb ok, hogy a megadóztatható, tisztességesen fizető alkalmazotti…..
 Fizessenek a gazdagok? Társadalmi szolidaritás? Megbukott a matolcsyzmus? Majd mi elmondjuk, valójában hogy van ez.A 16%-os, egykulcsos adóval már idén is havi 52 ezer forintom maradt a borítékban; a szuperbruttó kivezetésével pedig további 25 ezernyi többletbevételem fog…..
Sztrapacs 2011.09.20 18:11:47
Vicces! Olvasgatom már egy ideje a blogokat... Mostanra megvilágosodtam: Mindenki olyan szemellenzősen, nézi a világot, ahogy saját helyzete diktálja!
Nem lenne gond az "arányos" adózással, ha nem ilyen helyzetben lennénk, mint most. És amikor rájönnek odafent, hogy kell még pénzt beszedni, akkor a kispénzűektől vesznek el megint... Ez az ami nem igazságos! Ugyanis az emberhez méltó élethez mindenkinek joga van. A kőművesnek is, és az orvosnak is!
Míg egyesek 100e forintjából elveszünk, mások 300e forintjához adunk valamicskét. Az előbbi nyomorultnak már úgyis mindegy alapon! "Már szinte így is hulla! Miért nem tanult? Dögöljön meg!"
Értelek én, hogy örülsz a pénzednek, de más is szeretne neki örülni!
Jah, és még egy apróság: A gazdaság fehérítés ezzel nincs megoldva! Amíg cégtulajdonosok kedvezőbb feltétellel veszik ki a milliókat, mintha fizetésként vennék föl, (Hivatalosan, legálisan is!) addig ne várj itt fehéredő gazdaságot! És arról még nem is beszéltem, hogy az emberek annál jobban fognak a maguk kis pénzükbe kapaszkodni, és kivenni, ahogy tudják, hogy ne halljanak éhen!

Egyébként az nagyon rossz érv, hogy a nagyobb fizetés több kiadással jár! Akkor vegyék el tőled, és megtanulsz spórolni! Ne sajnáljunk már, hogy szegénynek a tengerpartra kell mennie nyaralni, mert olyan jól keres, hogy ezt elvárják tőle...

De a lényeg: Kicsit nézzetek már néha messzebbre az orrotoknál! Lehet a bankokat, kisembereket, rendőröket, nyugdíjpénztárakat... szapulni, de ha ezek nem lennének, nagy szarban lennétek!!!
Sztrapacs 2011.09.20 19:59:28
@Gogolák etnő:
Nem a gazdagnak nevezett embereket szapultam, hanem a csőlátókat.
Mindennek megvan a fonákja: A gazdagnak nevezett emberek nem tudnak annyit keresni, ha nincs alattuk millió kiskeresetű. Általában ma Magyarországon (Valljuk be őszintén!) Nem hiszem, hogy egy irodai alkalmazott/vezető megtermel 700-800e forintot egy hónapban! Ezt a pénzt azok termelik ki, akik alattuk dolgoznak, jóval olcsóbban! Leginkább a bankok sarcolásán vagyok kiakadva: Senki észre nem veszi, hogy hány magyar vállalkozás él erről a piacról! Lehet a bankokra különadót kiróni, de akkor ők nem fejlesztenek, és az a 4-5 cég, akiket munkám miatt ismerek, és erre a piacra dolgoznak, mind szarban van! Előbb-utóbb begyűrüzik ez minden területre, mert innentől a szarban lévő magyar vállalkozások sem vesznek semmit, nem építenek székházat, nem tesznek félre, kevesebb adót fizetnek, kirúgják az alkalmazottakat...
Ha egy kicsit figyeltek a demagóg, "Én jól jártam, ezért ez jó döntés volt" emberkék, majd rájönnek, hogy őket is el fogja érni az ár. Arról se4m beszéltem, hogy dolgoztam én jól menő cégnél, fullra bejelentve, nagy tervekkel... Amíg csődbe nem ment, és hirtelen föl kellett ébrednem, hogy az a hasonló világ, amit most itt sokan szajkóznak, csak addig él, amíg elfogy a pénz! Aztán amikor a jólkereső, tanult emberke sorban áll a segélyért, megváltozik a világkép!

Még egy apróság: Ha ilyen fene büszkék vagytok arra, hogy tanultatok sokat, azt meséljétek már el: Közgazdaságtant nem tanítottak nektek, vagy csak nem jártatok be? (Félreértések elkerülése végett: én is sokáig tanultam, meló mellett is! Csak én belegondolok egy-egy lépés társadalmi, üzleti következményeibe is!)
Sztrapacs 2011.09.20 20:04:43
@d.z.:
Meséld már el, hol fog megjelenni a foglalkoztatásban az a pár százezer Ft, amit valaki félrerakott magának! Elmegy belőle nyaralni, vagy vesz egy új autót max. De még nem láttam embert, aki alkalmazottként dolgozott, gyűjtögetett, majd azt mondta volna: "Jujj de jó, van egy kis spórolt pénzem, most alkalmazok egy embert!" :-D
Kumin szerint Ami a bankokat illeti 2011.08.12 11:45:00
Lehet, hogy rövid az emlékezetem, de én ekkora hullámvasútra devizában nem emlékszem, mint amit a frank mutatott az utóbbi egy hétben. Ha három hete valaki azt mondja nekem valaki, hogy „Fellélegezhetnek a frankhitelesek: 250-nél az árfolyam” címmel jelenhetnek meg cikkek,…..
Sztrapacs 2011.08.12 14:27:22
@abaka: Egyetértek!

@R_Gábor: A hiba ott van, hogy most azért szídjuk a bankokat, mert lehet(?) hogy esetleg ők mégsem frankban vették föl a hitelt. Na most ha ez így van, akkor az árfolyam erősödésnél ők pont veszítenének... Most már érted?

Elárulok még egy pár dolgot: (Pénzügyi területen dolgozom, úgyhogy látom közelről...)
- Sok bank valóban hitelt vesz föl ahhoz, hogy neked folyósítson. Leginkább az anyabanktól. Valóban devizában. És ezen hitelek kamata is jelentősen emelkedett a válság alatt!
- A bankok iszonyat sokat buktak ezen a válságon: Bedőlt hitelek, kilakoltatási moratórium (Nem jut hozzá a pénzéhez.) De még ha kilakoltathatják is a tulajt, nem lehet normális áron eladni az ingatlant. Kérdés, hogy be tudnák-e hozni azt a pénzt, amennyi hátralékkal bedőlt a hitel...
- A fenti pont miatt a bankok egyrészt maguktól, (Nem jófejségből, hanem tisztán anyagi érdekből) érdekeltek abban, hogy ne dőljenek be a hitelek! Ezért tapasztalataim szerint bármelyik bank nyitott az átütemezésre, halasztásra... (Ami szerintem jobb megoldás, mint a kormányé, mert, nem fog 4 év múlva a nyakunkba szakadni!)
Másrészt a bedőlt adósságokat eladják adósságkezelő cégeknek, akiktől "töredék áron" kivásárolhatjuk a tartozásunkat.

Szóval a bankok igenis viselik a kockázatot, és érdekeltek abban, hogy te tudd fizetni a hiteledet!

Akik itt messziről csak sírnak, azoknak ajánlom, hogy hívják fel a bankjukat, és rögtön rájönnek, hogy pikk-pakk át lehet ütemezni egy szerződést!

@Sir Galahad: Ez a tipikus demagóg duma! Te, ha vállalkoznál, miért csinálnád? Ugye nem a nemzeti együttvállalkozás miatt??? Részemről csakis a pénzért! Végülis MINDENKI azért dolgozik!
Mellesleg párszor már elmondtam: Miért viselné a bank a te buktádat??? Nem te írtad alá a szerződést, ami alapján a törlesztőt számolják? Akkor?

Ha 200 Km/h-val lefotóznak városban, akkor nem kezdek el az autógyártóra mutogatni, hogy köcsög Audi, mert miért nem a gyár fizeti a bírságot?!?!

Tudod: Ha a kacsa nem tud úszni, nem a víz a hülye!
Sztrapacs 2011.08.12 14:30:39
@Frady Endre: Ha te kölcsönkérsz előre lefektetett szabályok alapján, és nem fizeted vissza, akkor miért a hitelező dögöljön meg?
Új szakaszába ért a kormány devizahiteles mentő akciója. A hírek szerint augusztus 12-től életbe lép a rögzített árfolyam, és a bedőlt hitelesek lakásproblémáira is körvonalazódik a tervezett megoldás. Orbán szerint három variáció lehetséges:1: az állam megveszi a…..
Sztrapacs 2011.08.11 12:05:30
@Cartman (ex Cartman):
Ez utóbbiban tökéletesen egyetértek! ;-)
Sztrapacs 2011.08.11 12:08:46
@Cartman (ex Cartman):
Ez utóbbiban tökéletesen egyetértünk! ;-)
Sztrapacs 2011.08.11 13:34:14
@highup!:
No, ezt ügyesen levezetted! Hogyan magyarázzuk meg az ellenkezőjét a történteknek! :-D
Konkrétan Járai barátunk elszenvedője volt a magas kamatoknak, mi?
Mintha nem is ő lett volna a jegybankelnök...
Kicsit olvasgass vissza, miket üzengettek a egymásnak a sajtóban is, kormány vs Járai témakörben! Ha nem is csak Járai egy személyben döntött a kamatemelésekről, azért elég bőszen érvelt mellette, miközben a kormány a fejét fogta!

Egyébként magadnak mondasz ellen, de észre sem veszed!

"Az elkúrás tehát a komcsi-libsi kormány számlájára megy 2002-töl."
"Simor alatt indult be az egekbe szökése."

Egyébként a devizahitel akkor ugrott meg, amikor az állami támogatott forinthitelt megszüntették. (Mert az meg a költségvetést vágta haza...)

És szidod az előző kormányt, de nem értem miért? Azt mondod, "jöttek a bankok az olcsó hiteleikkel, az emberek meg ugrottak, tehát a mocskos komcsi-libsi a hibás"
Az összefüggést nem értem!

Azon kívül, hogy Járait próbálod mosdatni
Elutasította a központi nyomozó főügyészség azt a feljelentést, amit Gyöngyöspata Jobbikos polgármestere tett, miután a körzet Fideszes egyéni képviselője megfenyegette őt, ha folytatja lejárató kampányát, nem fog támogatásokat kapni. Az ügyészség arra hivatkozott, nem…..