Regisztráció Blogot indítok
Adatok
tischbein (törölt)

0 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Való Világ helyett legközelebb kérem élőben közvetíteni a Fidesz-KDNP közös frakcióülést. Móka, kacagás, ki és beszavazósó, sms-ben dönthetnének az Zemberek, megadjuk-e a szót Semjén Zsoltnak, vagy Lázár "Audi S8" Jani kihívja-e egy gyorsulási versenyre…..
tischbein (törölt) 2011.02.11 17:44:22
@manager2008:
A választójogot állampolgári ismeretekhez kötni (mint a honosításkor) szimpatikus ötlet, de gyakorlatilag kivihetetlen, és alapjogilag is védhetetlen. Mondjuk én is csak azt engedném szavazni, aki vizsgabiztos előtt közepes fogozaton végigtolt egy Tropicót.

A vagyoni cenzusos rendszer egyfajta felvilágosult változata viszont jöhetne. Mindenkinek van egy szavazata, és minden milla befizetett szja után kap még egyet. Mindannyian részvényesek vagyunk, de a részvényhányadunk arányában szavazunk. (Előbb-utóbb úgyis adó- és járulékköteles lesz a nyugdíj, úgyhogy a nyugdíjasok sem maradnak ki a rendszerből.)
  Bőven érte kritika okkal vagy épp ok nélkül a kormányt, a közvéleménykutatások eredményein azonban mindez nem sokat változtatott az elmúlt hónapokban, tulajdonképpen tavasz óta nem történt drámai változás az erőviszonyokban. Éppen ezért erős a késztetés, hogy…..
tischbein (törölt) 2011.02.01 17:59:35
@Lumieres: Egyiptom a MINTA.

Bocs, én nem akarlak lekomcsizni, de az egyiptomi dolog tényleg többesélyes. Majd akkor örülj, ha már egyértelműen kiderült: NEM egy iszlámista forradalom nyitánya volt. Mert akkor lőttek a Vörös-tengeri búvárkodásnak....
Eddig azt mondtuk nem olvasták, nem értik, pedig mi értjük. Amit mi értünk az nem egyenlő azzal amit ők érteni vélnek, depláne azzal nem amit senki nem ért. Ők elolvasták, értik, magyarázzák, mi nem értjük azt amit eddig értettünk, azt meg pláne nem amit ők értettek meg.…..
tischbein (törölt) 2011.01.25 17:11:19
@Éhesló: Ennek ellenére nem komálom, mikor a rabló kiált rendőrért, mikor meglopják. Valahogy a morál szintjén nem jön össze ez bennem.

A morál szintjén nekem az nem jön össze, hogy kétharmaddal miért nem lehetett mondjuk rögtön a pártfinanszírozási törvénnyel kezdeni? Meg a képviselői költségtérítésekkel? Hmmm?

Majd ha ezek meglesznek, megint elővehetünk olyan szókapcsolatokat, hogy "politika és morál". Egyelőre erkölcsisége csak az egyes embernek van/lehet, politikai képződménynek nem.
Habár mostanság a teljes magyar nyomtatott és elektronikus sajtó a médiatörvénnyel van elfoglalva, mi ne álljunk be a sorba gumicsontot csócsálni! Van itt még érdekesség bőven ezen kívül is – elsőnek mindjárt itt a jó öreg magánnyugdíj-törvény. Vajon a Fidesz–KDNP…..
tischbein (törölt) 2011.01.17 16:43:10
@az igazi Sipi:

igen, ezt akartam mondani

egy dolog az, hogy egy lépés makrogazdaságilag akár indokoltnak is tűnhet (pl. anno a kolhozosítás - amellett is lehetett értelmesen érvelni)

és egy másik kérdés, hogy e lépés módjában és eszközeiben összeegyeztethetetlen bizonyos európai "polgári" alapértékekkel

a történet röviden ennyi, és ha amatőr gazdaságpoltikusként csak az első pontra figyelünk, elfeledkezünk arról, ami a MI mindennapi életünk szempontjából sokkal alapvetőbb
tischbein (törölt) 2011.01.17 17:24:33
@az igazi Sipi:

nem szoktam komenistázni, de ez itt most nagyon bolsi tempó

dehát forradalom van, vagy mi...

és már azt is tudjuk, hogy melyik

ó, én szerencsétlen mensevik!...

el
Gulyásdemokrácia Kirabolva 2011.01.14 12:21:00
Rosszul érzem magam. Zsarolható vagyok, és most zsaroltak. És kénytelen voltam engedni. Megtörtént: nemrég írtam alá egy adópapírt, amiben többek közt kijelentettem, hogy februártól átmegyek az állami nyugdíjrendszerbe.(Update: miután pár kedves kritikus kommentelő felfigyelt…..
tischbein (törölt) 2011.01.14 18:07:57
inkább azt mondja meg valaki, hogy az itt található kalkulátor (tajekozodjon.com/) vajon mi alapján számolja a várható állami nyugdíjat?

1. A jelenlegi nyugdíjmegállapítási rendelkezések alapján (nekem úgy tűnik)
2. a Nyugdíjalapba várhatóan befolyó befizetések alapján (mert a bevezetendő svéd modell alapján most már ez volna az érdemi információ)

akine még nem döntött, annak ez fontos lehet

kösz
Ha a magyar gazdaság úgy fog teljesíteni, ahogyan azt Orbán és Matolcsy ígérik, ők, valamint az egész ország kétszeresen is megdicsőül. Ám ha mégsem leszünk sikeresek, az európai fősodorral való szembefordulásunkat is kétszeresen fogják büntetni. (Fotó: MTI) Nagyon sok…..
  „Gyerekek vagytok és Darth Vader-hez imádkoztok” - Interjú a mindennapi.hu-n  ..
tischbein (törölt) 2010.12.15 18:55:52
Izé, én nem vagyok se hívő, se ateista.

Szerintem pont a vagylagossággal van a bibi. "Deus est" vagy "Deus non est". Ezért érzi mindkét fél azt, hogy a másik fél provokatív és/vagy militáns/intoleráns.

Newton tök jól (racionálisan) leírta a bolygómozgásokat, miközben lövése nem volt arról, hogy mi a rossebb is a gravitáció. Hablatyolt mindenfélét a testeket egymáshoz vonzó kozmikus szerelemről. Ma már van racionális magyarázat a gravitációra magára. Sok mindenre nincs, ahogy Newton korában a gravitációra sem volt. És valszeg mindig lesznek olyan dolgok és jelenségek, amiket nem tudunk tudós ésszel kifilézni. (Ld. Lem: Solaris)

A tudásnak ebbe a holt terébe jönnek be a vallások, mint metaforikus világértelmezések. Ezek történelmi és kulturális projekciók, ahol Isten a „nem tudom, de valahogy lennie kell” metaforája. A katolikusoké egy relatíve joviális és könnyen korrumpálható keresztapa, a kálvinistáké egy rideg és humortalan bergmani apakomplexus, Jehova meg egy kicsinyesen féltékeny szarrágó. (Bocs mindenkitől)

Szóval a vallás egy költői és erkölcsi világkép, mint a Jedik, egy szellemiség, egy kulturális hagyomány, amiből ki-ki annyit ért meg, amennyire képes. Az iszlám mint szellemiség egyáltalán nem azonos a politikai iszlámmal vagy a tálibok síkagyúságával, ahogy Néri Szt. Fülöp és Semjén Zsolt közé sem tehető egyenlőségjel. Vannak nagyon hülye és kevésbé hülye emberek, és szerintem kb. ugyanolyan arányban oszlanak meg a hívők, a nem-hívők és az ateisták között.

Ceteterum censeo, ha van valamiféle isten, bizony gurgulázva röhög a filozófiai istenbizonyítékokon. (Vö. Bulgakov: Mester [ott ugyan a Sátán röhög, de ő csak az érem másik arca])
Akinek fiúgyermeke van, és nem eleve transzvesztitának neveli, az előbb-utóbb kénytelen olyan intézményeket keresni, ahol nehéz vasak láthatók. A kisfiúkat ugyanis az autók, a vonatok és a tankok érdeklik, és bár szívesen megnézik őket számítógépen, videjón, ők még…..
w A pesti vicc 2010.08.24 10:00:00
Bajban van az én hazám. Budapestet elhagyja vőlegénye, vagy kicsoda is volt ez az ember, Demszky Gábor; legyen mondjuk a Significant Other. Ötször választotta meg a város népe, ebből négyszer újra, ezen belül egyszer egy hónappal az őszödi botrány után. Pedig sohasem volt…..
tischbein (törölt) 2010.08.24 16:43:52
@Várúr: "Budapest Vőlegénye" Podmaniczky Frigyes báró volt, a Közmunkatanács Elnöke 1905 előtt. Más kérdés, hogy ekkor lett Budapest parkok és utcai fasorok nélküli város. A telekspekuláció durvábban működött, mint ma, ezen Podmaniczky sem segíthetett.
Sokan és sokféleképpen próbálják magyarázni, hogy a második Orbán-kormány működésének első időszakát mi jellemezte. Ezen az oldalon én is tettem kísérletet az első lépések értelmezésére, foglalkoztam azzal a felvetéssel, amely a jogállam leépítésében vélte…..
w Törpe-fejűek 2010.06.23 05:00:00
Írók, alkossatok remekműveket!A. A. Zsdanov Bőven ideje volt, hogy Brüsszel, a média, az alkotmánybíróság és Gyurcsány után a kultúra is megkapja az iránymutatást. Ott se maradhat minden abban a bábeli szodomában, amiben a szocik hagyták. Elő is került a zsinórmérték. A…..